Δ/ντής μηνύει μαθητές στην Ηγουμενίτσα!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το ζήσαμε και αυτό!!!
Τη Δευτέρα, 24/9, ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ηγ/τσας που τελούσε υπό κατάληψη έσπευσε στην αστυνομία όπου μήνυσε τους μαθητές. Στη συνέχεια εμφανίστηκε περιπολικό έξω από το σχολείο που ζητούσε να συλλάβει συγκεκριμένους μαθητές κάτι που τελικά απετράπη.
Το θέμα, εκτός των αυτονόητων, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που ο εν λόγω διευθυντής είναι στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, για πολλά χρόνια συνδικαλιστής και αιρετός του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ.
Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη και καταγγελτέα από κάθε άποψη, είτε οφείλεται σε προσωπικό παρορμητισμό του κ. διευθυντή, είτε εκφράζει την προσπάθεια της «υπεύθυνης αριστερής αντιπολίτευσης» που για να γίνει μελλοντικά «κυβερνώσα αριστερά», προσφέρει τα προαπαιτούμενα εχέγγυα προς το αστικό πολιτικό σύστημα που θα κληθεί να διαχειριστεί.
Η Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών από θέση αρχής καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους. Αναρωτιέται: δεν έχει τίποτε να πει δημοσίως για το γεγονός η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας;

Η Καταγγελία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.   ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Τη Δευτέρα 24/9 στο κατειλημμένο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ο διευθυντής, συνδικαλιστής, αιρετός του κλάδου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε ονομαστικά μαθητές του σχολείου, με σκοπό να σπάσει την κατάληψη. Εκπαιδευτικοί του σχολείου απέτρεψαν τη σύλληψη των μαθητών, όταν αστυνομικοί τους αναζήτησαν έξω απ’ το σχολείο ονομαστικά.
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, για το νομό, κίνηση του διευθυντή, ο οποίος έσπευσε να εναρμονιστεί με τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Λίγο μετά την αθώωση των καταληψιών μαθητών της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, η τρικομματική κυβέρνηση μπροστά στον πανεργατικό ξεσηκωμό, με αφετηρία τις 26/9 τρέμει τη συνάντηση των απεργών με την ξεσηκωμένη νεολαία. Είναι ντροπή εκπαιδευτικοί να υιοθετούν πρακτικές είτε που θυμίζουν περασμένες εποχές του «χωροφύλακα δασκάλου», στενού συνεργάτη του αυταρχικού κράτους είτε  του νέου αξιολογητή – διευθυντή που θα είναι αντιμέτωπος με  μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η ποινικοποίηση των αγώνων εμποδίζεται με την κλιμάκωση τους. Με απεργίες διαρκείας των εκπαιδευτικών, με καταλήψεις των μαθητών και φοιτητών, με τη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και το συντονισμό με τις απεργίες της υπόλοιπης εργατικής τάξης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.   ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Μία απάντηση στο “Δ/ντής μηνύει μαθητές στην Ηγουμενίτσα!”

  1. Παραφράζοντας σύνθημα τού Μάϊ ’68
    Διευθυντές βλήματα κάντε μας κουνήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *