«Ομάδα αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας. Χαλκείο με πρωθυπουργική σφραγίδα

image003 Η «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας έκανε την εμφάνιση της πριν τις εκλογές του 2012. Επίσημη αποστολή της, η «πολιτική ανάλυση». Ανεπίσημη και πραγματική, η προπαγάνδα του μηνύματος της Νέας Δημοκρατίας και η απαξίωση, ακόμη και με συκοφαντικό τρόπο ή με χάλκευση στοιχείων, των αντιπάλων της. Μολονότι έγινε και γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ομάδα φίλα προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία, δίχως επίσημη σχέση, πρόκειται για ψεύδος: Εδρεύει στα γραφεία του κόμματος και έχει συγκροτηθεί από στενότατους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, πρώτος μεταξύ των οποίων είναι ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.

Ο ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Κ. ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη τον Ιούνιο του 1993, κοντά σε άλλους που τον ακολούθησαν από τη ΝΔ και την ΟΝΝΕΔ, ήταν κι ένας άγνωστος ΟΝΝΕΔίτης ονόματι Γιώργος Μουρούτης.

Και άγνωστος παρέμεινε.

«Μη νομίζετε ότι ήταν κανένα στέλεχος» μας λέει ένας συνομιλητής, ενεργός τότε στην ΟΝΝΕΔ. «Τίποτα δεν έκανε. Κανένας δεν τον είχε προσέξει, κι όσοι τον ήξεραν τον θεωρούσαν ανάξιο λόγου. Της προσκολλήσεως ήταν».

Και στην Πολιτική Άνοιξη την ίδια εικόνα έδινε. Χρειάστηκε να εκμετρήσει τον -βραχύ, ομολογουμένως- πολιτικό του βίο το κόμμα για να βρει ο Γιώργος Μουρούτης την αποστολή του στη ζωή. Στις εκλογές του 1996, η Πολιτική Άνοιξη αποτυγχάνει να μπει στη Βουλή και, μολονότι τυπικά θα συνεχίσει να υπάρχει ως το 2004, εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη – μαζί με τον ηγέτη της.

«Είχαν τότε ένα γραφείο στην Πατησίων, κοντά στο κτίριο της ΓΣΕΕ» μας λέει άλλος συνομιλητής, παλαιός του σαμαρικού περιβάλλοντος. «Όλοι οι άλλοι φύγαμε. Ο μόνος που έμεινε ήταν ο Μουρούτης».
«Με ποιο σκοπό;» ρωτήσαμε. «Τι έκαναν;» «Ξέρω γω;» μας απαντα«Ψυχολογικό μασάζ» ο ένας στον άλλο. Δεν υπήρχε πολιτική δραστηριότητα, δεν υπήρχε τίποτα. Έλεγαν ο ένας στον άλλον ότι θα ξανάρθουν στα πράγματα. Αυτό».

Όποιον ρωτήσει κανείς, που να γνωρίζει το περιβάλλον Σαμαρά -δεν ήταν ποτέ και ιδιαίτερα μεγάλο-, έχει την ίδια ιστορία να αφηγηθεί: Όλοι έφυγαν και ο μόνος που έμεινε ήταν ο Γ. Μουρούτης. Όλο το διάστημα μεταξύ της αποτυχίας της Πολιτικής Άνοιξης και της επανόδου του Α. Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία, το 2004, ο Γ. Μουρούτης είναι στο πλευρό του, έστω και χωρίς αντικείμενο.

Πέραν της ιδιότητας του «ψυχολογικού μασέρ», ο Γ. Μουρούτης αποκτά και άλλες μετά το 2004. Από τότε ως το 2007, εκπρόσωπος Τύπου του ευρωβουλευτή Αντώνη Σαμαρά το 2009 προσλαμβάνεται στο υπουργείο Πολιτισμού, όταν ο Σαμαράς είναι υπουργός. Όσοι τον έζησαν στο υπουργείο παίρνουν μια πρώτη γεύση του τρόπου με

Ο «ψυχολογικος μασέρ» του Αντώνη Σαμαρά Γ.Μουρούτης με τα σύνεργα της ανύψωσης
Ο «ψυχολογικος μασέρ» του Αντώνη Σαμαρά Γ.Μουρούτης με τα σύνεργα της ανύψωσης

τον οποίο αντιλαμβάνεται τη θέση του: «Ήταν αδύνατον να φτάσει μια πληροφορία στον υπουργό, αν δεν ήθελε ο Μουρούτης» μας λένε. Το ίδιο διάστημα, ωστόσο, ο Γ. Μουρούτης εμφανίζεται και ως μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ (Φεβρουάριος-Νοέμβριος του 2009), και στη συνέχεια ως μέλος και άλλου ΔΣ εταιρείας του ΟΠΑΠ, της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών (ως το Δεκέμβριο του 2009). Τον Ιούνιο του 2012, πρωθυπουργός πια, ο Αντώνης Σαμαράς τοποθετεί  τον Γ. Μουρούτη προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Ο Γ. Μουρούτης έχει πει πως στο παρελθόν εργάστηκε στον «ιδιωτικό τομέα». Γενικά είναι κρυπτικός με το βιογραφικό του, όπως θα περίμενε κανείς άλλωστε από κάποιον που έχει σταδιοδρομήσει ως υπασπιστής, εδώ όμως φαίνεται ότι είναι ακριβής: «Ναι, είχε μια εταιρεία επικοινωνίας» μας είπε παράγων της αγοράς. «Ήταν ο μόνος που εκείνη την εποχή έκλεισε εταιρεία επικοινωνίας» συνεχίζει ο συνομιλητής μας. «Λόγω ανικανότητας. Να σας θυμίσω ότι πριν την κρίση, αν είχες εταιρεία επικοινωνίας, μάζευες λεφτά από τα παρτέρια».

Ήταν όμως φανερό ότι τον Γ. Μουρούτη δεν τον ενδιέφερε αυτού του είδους η επικοινωνία. Η έμπνευση του ήταν απλή: Μια κλειστή ομάδα που θα αναλάμβανε να παρακολουθεί τους πολιτικούς αντιπάλους και να αντικρούει τον πολιτικό τους λόγο, καθώς και να διαδίδει τα μηνύματα του κόμματος. Με πιο απλά λόγια, μια ομάδα προπαγάνδας.

ΣΤΕΛΕΧΗ  Ή «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ»

Η «Ομάδα Αλήθειας» έκανε την εμφάνιση της πριν τις εκλογές του 2012. Ανέστειλε, ωστόσο, τη λειτουργία της μετά τη νίκη της ΝΔ και επανενεργοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Η πρόθεση της να εξαπατήσει είναι φανερή ακόμη και από την περιγραφή της αποστολής της: «Η “Ομάδα Αλήθειας”» γράφεται στην ιστοσελίδα της «είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα. Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της αποτελούν θέσεις της “Ομάδας Αλήθειας” και όχι του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας».

«Πρόσκειται», λοιπόν, χωρίς να την «εκφράζει». Μόνο που με λίγη έρευνα, την οποία έκαναν κάποιοι μπλόγκερ, ιδιαίτερα ο γνωστός με το ψευδώνυμο  gerogriniaris (gerogriniaris.blogspot.gr)  έγινε φανερό ότι η ιστοσελίδα της «Ομάδας Αλήθειας» μοιραζόταν τον servrer της προεκλογικής ιστοσελίδας της ΝΔ, όπου μάλιστα η «Ομάδα Αλήθειας» είχε και καταχωρημένη ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας του κόμματος.

Το πόσο ενόχλησε τους ιθύνοντες της ομάδας η έρευνα αυτή -στην οποία παραπέμπουν και έγκυροι ρεπόρτερ της ΝΔ- φάνηκε όχι μόνο από τις επιθέσεις τους εναντίον του μπλόγκερ στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και από το ότι έκτοτε σβήνουν μανιωδώς σελίδες της ΝΔ και έχουν καταργήσει τον αρχικό server. Τα διαφημιστικά μπάνερ της ομάδας μάλιστα κατέβηκαν από την ιστοσελίδα της ΝΔ μετά τις εκλογές με σύσταση του Τάκη Μπαλτάκου, πλέον ΓΓ της κυβέρνησης, για να μην «εμπλακεί το κόμμα σε δικαστικές διαμάχες». (Τουλάχιστον από την αρχική σελίδα, διότι, αν πλοηγηθεί κανείς αρκετά, όλο και κάπου θα τα βρει.)

Όσο πάντως γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν προλάβει να τα εξαφανίσουν όλα: αν κανείς πάει στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας της «Ομάδας Αλήθειας» και αφήσει τον κέρσορα του πάνω από το σημείο όπου δηλώνεται το copyright, θα δει να του εμφανίζεται η σημείωση «ekloges.nd.gr/truthteam».
Αυτό που από την αρχή θέλησε να διαδώσει η «Ομάδα Αλήθειας», ακόμη και σε κύκλους φιλικούς προς το κόμμα, ήταν πως αποτελείται από ΟΝΝΕΔίτες, νέους γνώστες υπολογιστών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Μια εθελοντική ομάδα, ωστόσο, δεν θα χρησιμοποιούσε ηλεκτρονική διεύθυνση του κόμματος, ούτε θα στεγαζόταν στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, όπως προκύπτει από την έρευνα μας. Και ούτε φυσικά θα είχε συγκροτηθεί από τους ανθρώπους που

 Η δημοσιογραφική αλήθεια ενοχλεί πάντα της Ν.Δ την αλήθεια

Η δημοσιογραφική αλήθεια ενοχλεί πάντα της Ν.Δ την αλήθεια

αποτελούν τον πιο στενό κομματικό κύκλο του Αντώνη Σαμαρά τα τελευταία χρόνια.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Της «Ομάδας Αλήθειας» προΐσταται πάντοτε ο Γ. Μουρούτης. Μολονότι πανίσχυρος, ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού οφείλει την ισχύ του αποκλειστικά στην εύνοια του Α. Σαμαρά. Ο «κόσμος» αλλά και ο μηχανισμός της ΝΔ δεν τον αποδέχονται, όχι μόνο διότι δεν προέρχεται από το κόμμα αλλά από την Πολιτική Ανοιξη, αλλά και διότι κατορθώνει να δημιουργεί διαρκώς συγκρούσεις ακόμη και με φίλους και οπαδούς της ΝΔ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γ. Μουρούτης έχει αποκάλεσε ακόμη και δημοσιογράφους με πείρα ετών στο ρεπορτάζ  της Νέας Δημοκρατίας «όργανα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συγκρουστεί μαζί του για τις πρακτικές της «Ομάδας Αλήθειας».

Σοβαρό εκνευρισμό προκαλεί και η εμμονή του Γ. Μουρούτη στο twitter  όπου υποτίθεται ότι «αντικρούει» πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ. Στην πραγματικότητα, απλώς κατηγορεί τους πάντες, ακόμη και ψηφοφόρους της ΝΔ ως «ΣΥΡΙΖΑ», ενίοτε εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες και απειλές, και γενικώς  τσακώνεται με τον καθένα. Κύκλοι της ΝΔ παραπονιούνται ότι απλώς χασομεράει όλη μέρα στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να κάνει τίποτε άλλο.

Τον Γ. Μουρούτη πλαισιώνουν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Τη συγκρότηση και την τεχνική υποστήριξη της «Ομάδας Αλήθειας» ανέλαβε ο Δημήτρης Πτωχός, γόνος ισχυρής πολιτικά οικογένειας της Μεσσηνίας, ο οποίος συνδέεται με στενή προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό. Ο Α. Σαμαράς «επέβαλε» τον Δ. Πτωχό στο νεοδημοκρατικό «σύστημα» με θεσμική θέση, διορίζοντας τον το 2011 επικεφαλής της Γραμματείας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας του κόμματος – ναι, της ίδιας που η ηλεκτρονική της διεύθυνση φιγουράρει στην «Ομάδα Αλήθειας», όπως λέγαμε πριν. Ο Δ. Πτωχός ανέλαβε τη μετακόμιση των γραφείων του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, όπου εδρεύει και η «Ομάδα Αλήθειας», την ανανέωση του σήματος της ΝΔ, και τη δημιουργία, όπως έχει δηλώσει, μιας «σύγχρονης, διαδραστικής διαδικτυακής πύλης». Στη συνέχεια, μετά την ανάληψη της εξουσίας,  το υπουργικό συμβούλιο τοποθέτησε τον Δ. Πτωχό στην Επιτροπή Συντονισμοί της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αλλο ένα στέλεχος που συνετέλεσε στην «Ομάδα Αλήθειας» είναι ο δημοσιογράφος Σπύρος Καπράλος, που ανέλαβε το γραφείο Τύπου της ΝΔ μετά τις εκλογές και τη μετακόμιση του Γ. Μουρούτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γ. Μουρούτης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον στενό του συνεργάτη στο γνωστό ακροδεξιό, παραληρηματικό μπλογκ  antinews.gr «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Σπύρο Καπράλο. Εξαίρετος δημοσιογράφος, με ήθος (σπάνιο για τις μέρες μας), που από την αρχή

Μια γραμμή της  αλήθειας από τα βάθη της ΕΥΠ
Μια γραμμή της αλήθειας από τα βάθη της ΕΥΠ

μέχρι και σήμερα ήταν συνεπής στις απόψεις του και που διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό». Άποψη για το ήθος, όχι τόσο συγκεκριμένα του Σπ. Καπράλου, αλλά της «Ομάδας Αλήθειας», καθώς και του κόμματος και της κυβέρνησης που τη διατηρεί, μπορεί να σχηματίσει κανείς αν αναλογιστεί ότι με την προπαγανδιστική ομάδα συνδέεται κι ένας ακόμη στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο Θοδωρής Δραβίλλας. Μόνο που ο Θ. Δραβίλλας έχει πλέον πάρει προαγωγή: είναι διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

     O ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ κ. ΔΡΑΒΙΛΛΑΣ

Ο Θ. Δραβίλλας θεωρείται «τεχνοκράτης», με προϋπηρεσία στην αγορά πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνιών ως στέλεχος επιχειρήσεων. Το 2005 διορίστηκε αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ακολούθως, διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί υπουργίας Μιχάλη Λιάπη, μετά την περίφημη «πτώση» του Χρήστου Ζαχόπουλου, όπου και παρέμεινε επί Α. Σαμαρά. Στη συνέχεια διορίστηκε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΝΔ.

Τον Ιούλιο του 2012, ο Θ. Δραβίλλας διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους που τοποθετήθηκε κάποιος σε τόσο σημαντική θέση, με μόνο ουσιαστικό σχετικό προσόν την κομματική του εγγύτητα με τον πρωθυπουργό. Πέραν αυτού, ωστόσο, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το να έχει συνδεθεί -σε οποιονδήποτε βαθμό- ο διοικητής της ΕΥΠ με την ομάδα προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος είναι πολύ επικίνδυνη υπόθεση.

    ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ «ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Παρά το προπέτασμα καπνού περί «εθελοντών», η «Ομάδα Αλήθειας», υπό τον Γ. Μουρούτη και τον Δ. Πτωχό, διαθέτει εικοσαμελές αμοιβόμενο προσωπικό, που παρακολουθεί τα πάντα – διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, Τύπο.

Χαρακτηριστική για τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί η ομάδα είναι η περίπτωση του βίντεο που αφορούσε υποτιθέμενες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλουγια το εμπορικό σύμπλεγμα The Mall. Ενώ το αρχικό βίντεο περιλάμβανε δηλώσεις του βουλευτή για τις παρανομίες που έχουν εντοπιστεί εδώ και χρόνια στην υπόθεση του Mall η «Ομάδα Αλήθειας» έκανε μοντάζ, ώστε να εμφανίζεται ο βουλευτής να προτρέπει σε βία κατά του εμπορικού κέντρου. Διακίνησε μάλιστα το χαλκευμένο βίντεο στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση στο Mall συκοφαντώντας τον βουλευτή ως ηθικό αυτουργό της τρομοκρατίας. Ούτε η «Ομάδα Αλήθειας», ούτε ο Γ. Μουρούτης, ούτε άλλος από τη ΝΔ διέψευσε ποτέ ότι η χάλκευση του βίντεο έγινε στη Συγγρού.

Μετά τη διακίνηση του βίντεο από την «Ομάδα Αλήθειας», τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε: «Ο κατά δήλωση του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμη και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα».

Ο Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος φυσικά δεν είχε δηλώσει τίποτε τέτοιο, βρίσκεται σε διαδικασία κατάθεσης μήνυσης κατά του Σ. Κεδίκογλου. Τα δημοσιεύματα, εν τω μεταξύ, ανέφεραν ότι ο Σ. Κεδίκογλου, μόλις συνειδητοποίησε ότι το βίντεο ήταν χαλκευμένο από την «Ομάδα Αλήθειας», πήγε στον πρωθυπουργό με οργισμένα παράπονα για τον Γ. Μουρούτη. Ο πρωθυπουργός τα άκουσε ως ένα βαθμό, διότι έδωσε εντολή στο εξής να αναλάβει το σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής ο στενός του σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης, παλαίμαχος του περίφημου ακροδεξιού think tank «Δικτύου 21», μαζί με τον έτερο συνοδοιπόρο Φαήλο Κρανιδιώτη. Ο διαβόητος για τις ακροδεξιές του απόψεις Φ. Κρανιδιώτης, άλλωστε, δικηγόρος μεγαλοεπιχειρηματιών όπως ο εφοπλιστής και διεκδικητής του ΟΠΑΠ Δημήτρης Μελισσανίδης, ήταν η πρώτη συνάντηση του Χ. Λαζαρίδη στο Μέγαρο Μαξίμου, μόλις ανέλαβε την επικοινωνία. Η ανάληψη της επικοινωνίας από τον Χ. Λαζαρίδη, ωστόσο, δεν

σημαίνει ότι ο Α. Σαμαράς παρόπλισε την «Ομάδα Αλήθειας». Απλώς, τώρα πλέον φτάνουν καθημερινά δύο ενημερώσεις στο Μαξίμου: η θεσμική και αυτή της «Ομάδας Αλήθειας».

«ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ»

Η στρατηγική της «Ομάδας Αλήθειας» είναι απλή και τρομαχτική: συστηματική καλλιέργεια ενός εμφυλιοπολεμικού σκηνικού, με στόχο να παρουσιάζει κάθε διαφωνούντα με τις πολιτικές της ΝΔ ως «ΣΥΡΙΖΑ», ξυπνώντας τις «αντικομμουνιστικές μνήμες» του κοινού. Η στρατηγική αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία όσο

 Οι εχθροί της αλήθειας λέγονται όλοι ΣΥΡΙΖΑ
Οι εχθροί της αλήθειας λέγονται όλοι ΣΥΡΙΖΑ

η κυβέρνηση εκχωρεί όλο και περισσότερα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην τρόικα. Κι αυτό επειδή, όσο κι αν φοβούνται μήπως χάσουν τις επόμενες εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγαλύτερος τους φόβος είναι ότι κάποια στιγμή θα τους πει «προδότες» η ίδια τους η παράταξη. Έτσι, διεκδικούν το ρόλο του θεματοφύλακα του έθνους εξ αντανακλάσεως, κατασκευάζοντας απέναντι τον «κομμουνιστικό κίνδυνο».

Ας μην κάνει πάντως κάποιος το λάθος να θεωρήσει πως «στρατηγική» σημαίνει ότι δεν πιστεύουν αυτά που λένε. Βέβαια, οποιοσδήποτε στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος ακούει σήμερα κάποιον να του μιλάει για «κομμουνιστικό κίνδυνο» τον θεωρεί μάλλον παράφρονα. Γι’ αυτό και ρωτήσαμε έναν παλιό συνοδοιπόρο της ΝΔ με ειλικρινή απορία: «Καλά ο Γ. Μουρούτης και η «Ομάδα Αλήθειας», ο Α. Σαμαράς τα πιστεύει αυτά;»

«Απολύτως» μας απάντησε. «Όλα βρίσκονται σε γνώση και υπό την απόλυτη έγκριση του αρχηγού. Όλη η κουβέντα περί κεντροδεξιάς δεν πρέπει να σας μπερδεύει. Ο Σαμαράς δεν αισθάνεται καθόλου άνετα με την κεντροδεξιά η τους φιλελεύθερους. Αντιθέτως, με όλους αυτούς (σ.σ: τον Γ. Μουρούτη και τους συν αυτώ) αισθάνεται απολύτως άνετα. Ο Σαμαράς έχει σκληρή δεξιά ιδεολογία, όπως και τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης».

Θα μπορούσε, ωστόσο, κανείς να ρωτήσει, αφού τόσος κόσμος της ΝΔ διαφωνεί με τις πρακτικές τόσο της «Ομάδας Αλήθειας» όσο και του ίδιου του Γ. Μουρούτη, γιατί δεν αντιδρά; Οι απαντήσεις που δίνουν γνώστες του νεοδημοκρατικού περιβάλλοντος είναι δυο: Πρώτον, ότι δεν είναι στη «νεοδη-αοκρατική κουλτούρα» η αμφισβήτηση του «αρχηγού», όσο και αν ενοχλείται κανείς από τις επιλογές του, και ότι το γεγονός πως ο ίδιος ο Α. Σαμαράς έχει στο παρελθόν ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη μάλλον αποδεικνύει κάτι τέτοιο παρά το αμφισβητεί. Δεύτερον, ότι οι «σαμαρικοί» είναι γνωστοί για την -εκδικητικότητά» τους και τους φοβούνται.

Αυτό που επισημαίνουν, ωστόσο, είναι ότι ο Α. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός που ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του επιβίωση. Γεγονός που σημαίνει πως, όσο και αν ο συναισθηματισμός του για όσους του στάθηκαν στα «πέτρινα του χρόνια» είναι μια πραγματικότητα, δεν αποκλείεται καθόλου κάποια στιγμή ο σημερινός ισχυρός περίγυρος του να εξαφανιστεί εν μία νυκτί.

Πηγή: Της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου “ UNFOLLOW”

Μία απάντηση στο “«Ομάδα αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας. Χαλκείο με πρωθυπουργική σφραγίδα”

  1. Γι’ αυτό μπλογκ σαν το Βαθύ κόκκινο προσφέρουν έργο. Για ν’ ξεκινήσει ο αγώνας στους δρόμους και να κινητοποιηθούν οι πλατιές μάζες ,χρειάζεται οργάνωση που στο αρχικό της στάδιο μπορεί να την προσφέρει το διαδίκτυο …μετά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *