Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Όποιος σπέρνει Πανούσηδες, θερίζει προβοκάτσιες

credit_nikos_libertassooc_panoysis“Το φανταχτερό σίριαλ που σκηνοθετεί αυτές τις μέρες ο μέχρι πρόσφατα υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», αν και εντυπωσιάζει με τη διαστροφική χυδαιότητα του, δεν θα πρέπει να εξέπληξε και πολλούς” σημειώνει σε ανακοίνωση της η Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

“Κλασικό προϊόν μακρόχρονης σκηνοθετικής ευρηματικότητας και προνομιακών σχέσεων με τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ο τ.υπουργός δεν έκρυψε ποτέ το αχαλίνωτο πάθος του για την εξουσία και την χωρίς όρια καιροσκοπική προβολή του. Ακόμη και μετά την επιλογή του από την ηγεσία της «πρώτης φοράς Αριστερά»κυβέρνησης, φρόντισε πολύ γρήγορα να ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιέφερε να βάλει μια τάξη στο υπουργείο του.Μέλημά του ήταν η κατά τακτά χρονικά διαστήματα ανάδειξη του ως «ανεξάρτητου σερίφη», με τη σκηνοθεσία τεχνητών αλλά και πραγματικών εντάσεων με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αριστεράς του τίποτα». Παρά τις συχνές όμως προσπάθειες του να αποπεμφθεί ως τραγικός ήρωας της …Δεξιάς του όλου, η ηγεσία της κυβέρνησης τον στήριζε συστηματικά” τονίζει η ανακοίνωση.

“Τώρα, ως νέος ηγέτης του έθνους, ανοίγει τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας που αγγίζει και την κυβέρνηση».Υιοθετεί τη δεξιά τρομοϋστερία ενάντια σε μια από τις σπάνιες τομές  της κυβέρνησης (νόμο Παρασκευόπουλου), την οποία θα υπερασπιστούμε από κάθε πιθανό πισωγύρισμα γενικά στο ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων. Βάζει λοιπόν σοβαρή υποψηφιότητα για συμμετοχή στους ηγετικούς κύκλους της όποιας δεξιο-κεντρο-αριστερής εναλλακτικής για την επόμενη κυβέρνηση” σημειώνεται.

“Ο Πανούσης όμως καλά κάνει και έχει την ανενδοίαστη πορεία του, για την οποία κα θα κριθεί από την ιστορία. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για «προσωπικότητα» που επέλεξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων της τις δημοκρατικές διαδικασίες – μια επιλογή που εκθέτει αυτούς που την επέλεξαν. Η κωμικοτραγική κατάσταση που τους έφερε ο εκλεκτός τους συνεργάτης  αποδεικνύει με σκληρότητα ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν αποτελούν απλώς μια ιδεοληψία αλλά την ελάχιστη εγγύηση  για τη λήψη σωστών αποφάσεων και επιλογών” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *