Κάλεσμα στη δίκη ενάντια στην εργοδοσία της ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ

ergasia2Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ) και η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας καλούν όλους/όλες τους/τις εργαζομένους/-ενες, συλλογικότητες ανέργων και σωματεία βάσης να στηρίξουν το δικαστικό αγώνα της συναδέλφου Ε.Π.

Την Πέμπτη, 19/11/2015, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Κτίριο 11, Αίθουσα 201, ώρα 9 π.μ.) η αγωγή συναδέλφου κατά της εργοδοσίας της ΜΚΟ ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ, απο την οποία λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που την εξανάγκασαν σε παραίτηση.

Συγκεκριμένα, υποχρέωση σε εργασία πέραν του καθηκοντολογίου, μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημίωσης απόλυσης, καθώς και μη υλοποίηση των δομών αντιμετώπισης της φτώχειας που είχε αναλάβει η ΜΚΟ με κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σκιαγραφούν το περιβάλλον εργασίας στην ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ.

Ενώπιον της αγωγής της συναδέλφου κατέθεσε αγωγή εναντίον της ο νόμιμος εκπροόσωπός της κατηγορώντας τη ότι μέσω της δημοσιοποίησης των συνθηκών εργασίας και εν γένει λειτουργίας της ΜΚΟ προκάλεσε στην τελευταία απώλεια χρηματοδοτήσεων!

Φαίνεται πως η εργοδοσία περίμενε από την εργαζόμενη να «κάνει τα στραβά μάτια» όταν το έργο στο οποίο θεωρητικά θα απασχολούταν
δεν υλοποιήθηκε, ενώ οι άποροι και άνεργοι δικαιούχοι του προγράμματος δεν επωφελήθηκαν ποτέ, ή έστω να είχε παραιτηθεί πιο ήσυχα.

Με άλλα λόγια «απόσυρε για να αποσύρουμε», σε μια αποτυχημένη απόπειρα οικονομικής και ψυχολογικής εξάντλησης της συναδέλφου και παραδειγματισμού των υπόλοιπων εργαζομένων.

Ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία κανείς και καμία από εμάς δεν θα είναι μόνος/-η!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *