Για την αντιμετώπιση του ιμπεριαλισμού και του παραγώγου του: του ισλαμοφασισμού

unnamedτου Δημήτρη Καλτσώνη – Σύλλογος Γ. Κορδάτος

Ούτε φόβος, ούτε απόγνωση, ούτε τυφλό μίσος πρέπει να επικρατήσει μετά τα γεγονότα στο Παρίσι. Αντίθετα, χρειάζεται ήρεμη σκέψη. Χρειάζεται ανάλυση των εξελίξεων υπό το πρίσμα της καπιταλιστικής κρίσης και της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αν ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί δεν μείνουν απαθείς μπροστά στις εξελίξεις. Άμεση αντίδραση θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πλατιού, μαζικού, ενωτικού κινήματος των συνδικάτων, των ενώσεων των επιστημόνων, των καλλιτεχνών, άλλων κινήσεων και οργανώσεων που θα αγωνίζεται, θα πιέζει και θα αναγκάζει την ελληνική και τις άλλες κυβερνήσεις σε υποχωρήσεις.

Οι βασικές απαιτήσεις του κινήματος θα μπορούσαν να είναι:

1. να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και στη Μέση Ανατολή

2. να σταματήσει κάθε εμπλοκή και συμμετοχή, άμεση ή έμμεση της Ελλάδας σε αυτές

3. να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση στήριξη ή ανοχή του ISIS από τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τους συμμάχους τους (Σαουδική Αραβία, Τουρκία κλπ)

4. να μην γίνουν οι επιθέσεις των ισλαμοφασιστών στο Παρίσι αιτία, αφορμή ή πρόφαση για τον παραπέρα περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών

5. να μην ταυτίζονται οι ισλαμοφασίστες με τους μουσουλμάνους, τους άραβες και τους πρόσφυγες γενικά, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και αντίθετα, ενισχύει και τροφοδοτεί την ακροδεξιά (παραδοσιακή-ευρωπαϊκή και τζιχαντιστική)

6. είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την ανύψωση του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου και των κοινωνικών δικαιωμάτων των λαών -ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και των μειονοτήτων- ώστε να μην πέφτουν θύματα των κάθε λογής φασιστοειδών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *