Ανεπιθύμητος ο Κέρυ!

αρχείο λήψηςΜπροστά στο ενδεχόμενο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρυ, στην Ελλάδα, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία απευθύνει πρόταση προς τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πολιτικά σχήματα και συλλογικότητες για την προετοιμασία και συνδιοργάνωση διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, με κοινό κάλεσμα, σχέδιο του οποίου ακολουθεί:

Ανεπιθύμητος ο Κέρυ!
Να διαδηλώσουμε ενάντια στην επίσκεψη
του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού!

Στις 4 του Δεκέμβρη αναφέρεται πως θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο αμερικανός Υπ.Εξ. Τζον Κέρυ. Η επίσκεψη αυτή του εκπροσώπου των φονιάδων των λαών, ο οποίος θα κάνει περιοδεία σε χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στο λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Γιατί πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ρωσίας, οξύνοντας το μεταξύ τους ανταγωνισμό, ανάβουν τις φωτιές του πολέμου, με θύματα τους λαούς.

Γιατί πραγματοποιείται σε μια περίοδο που αυξάνονται δραματικά οι καραβιές των ξεριζωμένων προσφύγων απ’ τις χώρες που καταστρέφουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη Μέση Ανατολή και αλλού.

Γιατί πραγματοποιείται σε μια περίοδο ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου που επέβαλαν η ΕΕ και το ΔΝΤ ενάντια σε δικαιώματα, κατακτήσεις, και στην ίδια τη ζωή του λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών, ανακηρύσσει «φίλους και συμμάχους» τους αμερικανούς φονιάδες, τάζει νέες στρατιωτικές βάσεις, εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα στα πολεμοχαρή τους σχέδια.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να διαδηλώσουν μαζικά την ημέρα της επίσκεψης του Κέρυ, εκφράζοντάς στους δρόμους, την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο! Ενάντια σ’ αυτούς που γεννούν τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγιά και που προετοιμάζουν ένα νέο σφαγείο για τους λαούς!

Οι παρακάτω συλλογικότητες και οργανώσεις που υπογράφουν, καλούν στην πραγματοποίηση διαδήλωσης στην Αθήνα, την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *