«Εκβιαστές και προστάτες ανώτεροι αστυνομικοί», τιτλοφορεί άρθρο της η Καθημερινή της Κυριακής που αναφέρει:
«Η ύπαρξη μιας άλλης “παράγκας”, μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), αποκαλύπτεται μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την άνομη δράση ανώτερων αξιωματικών της. “Εντάξει, είναι καλυμμένο το μαγαζί” φέρεται να λέει ένας αστυνομικός σε ιδιοκτήτη παράνομης χαρτοπαικτικής λέσχης, καθησυχάζοντάς τον για επικείμενες… εφόδους άλλων αστυνομικών.
Σε άλλες περιπτώσεις ακούγονται αστυνομικοί να εκβιάζουν καταστηματάρχες, να “παρέχουν προστασία”, ή να αποτρέπουν σφράγιση νυχτερινών κέντρων. Σε κατάθεσή της, μια αστυνομικός αποκαλύπτει ότι στο πλαίσιο επιχείρησης παρακολούθησης, είδε αστυνομικό διευθυντή να χρηματίζεται από μαγαζάτορα».
Τέτοια περιστατικά βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και μας δείχνουν την κύρια δουλειά που κάνουν τα «όργανα της τάξης» .
«Κατά την άποψη μου, στις φυλακές είναι το διευθυντήριο του ανοργάνωτου εγκλήματος. Γιατί του οργανωμένου βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173».
Βασίλης Στεφανάκος.
Ο Β. Σ. κατηγορήθηκε και δικάστηκε με τον μισό ποινικό κώδικα και ίσως είναι ο πιο “διάσημος” ποινικός κρατούμενος που υπάρχει.
Η παραπάνω εκτίμηση του περιλαμβάνεται σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα ενώ παραμένει κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας. Για όσους δεν γνωρίζουν να γράψουμε ότι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173 στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).
Αυτή η εκτίμηση του Β.Σ –όπως έχει γραφτεί είχε υπό τις διαταγές του 20 μπάτσους όταν ήταν στις «δόξες» του- καθημερινά επιβεβαιώνεται κι αυτό γιατί συνήθως τα χαλάνε στην μοιρασιά όπως γίνεται σε πολλές συμορίες. Το ερώτημα είναι άλλο. Γιατί οι φυλλάδες που δεν διστάζουν να εκθέσουν ένα ταλαίπωρο πρεζόνι που έκανε μια λαμογιά για να πάρει την δόση του ή ένα φτωχοδιάολο που έκανε μια «βούτα» δημοσιεύοντας το όνομα και την φώτο του, πολλές φορές, για τους μπάτσους δεν υπάρχουν ονόματα παρά μόνο «ανώτατοι αξιωματικοί»; (Ρητορικό το ερώτημα φυσικά)
Αφήστε μια απάντηση