Κύκλος εκδηλώσεων της Ο.Κ.Δ.Ε. Η Καταλονία μπροστά στην ανεξαρτησία. Οι απειλές του ισπανικού κράτους και της ΕΕ και η στάση του εργατικού κινήματος

image002Κύκλος εκδηλώσεων της Ο.Κ.Δ.Ε.

Η Καταλονία μπροστά στην ανεξαρτησία. Οι απειλές του ισπανικού κράτους και της ΕΕ και η στάση του εργατικού κινήματος

Αθήνα: Τρίτη 15/12, 18:30 στο Πολυτεχνείο (κτήριο Γκίνη)

Ιωάννινα: Τετάρτη 16/12, 14:30, Μαθηματικό, αίθουσα οο1

Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 17/12, 19:00 στο Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους 32)

Με αφορμή τις μετεκλογικές εξελίξεις στην Καταλονία, όπου το αυτόνομο κοινοβούλιο ενέκρινε διακήρυξη για την έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας ανεξάρτητου καταλανικού κράτους, η Ο.Κ.Δ.Ε. καλεί τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της νεολαίας να συζητήσουμε τις πολύ σημαντικές εξελίξεις, με τον σύντροφο Josep Lluis, συνδικαλιστή και μέλος της τροτσκιστικής οργάνωσης Διεθνιστική Πάλη (Lucha Internacionalista) της Καταλονίας.

Παρότι η υπόθεση της Ανεξαρτησίας (ιστορικός πόθος των καταλανικών μαζών) τυπικά προχωράει «θεσμικά», έπειτα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, μεγάλοι κίνδυνοι απειλούν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ήδη η παραπαίουσα αντιδραστική κυβέρνηση Ραχόι προσέφυγε (για πολλοστή φορά) στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο κήρυξε άκυρη τη διακήρυξη του αυτόνομου κοινοβουλίου και προετοιμάζεται για ολομέτωπη σύγκρουση με τις καταλανικές μάζες. Μετά τις ισπανικές εθνικές εκλογές, που διεξάγονται στις 20 Δεκέμβρη, οι σημερινοί πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί του Ισπανικού Κράτους και της Ε.Ε. αλλά και οι απειλές για χρήση στρατιωτικής βίας θα ενταθούν ακόμα περισσότερο.

Για ακόμα μια φορά, η σύγκρουση ανάμεσα στους εργαζόμενους της Καταλονίας  και τις αντιδραστικές δυνάμεις του κεφαλαίου της Ισπανίας και της Ε.Ε. έχει ιστορικές διαστάσεις. Καθώς μάλιστα για πολύ μεγάλα κομμάτια των εργαζομένων στην Καταλονία δεν πρόκειται μόνο για ένα θέμα εθνικών δικαιωμάτων, αλλά για τον απεγκλωβισμό από την σκληρή νεοφιλελεύθερη και «μνημονιακή» πολιτική της Μαδρίτης.

Να υποστηρίξουμε τη νίκη της Καταλανικής Ανεξαρτησίας, ως ένα πρώτο βήμα για μια Καταλονία σοσιαλιστική, για τη διάλυση της αντιδραστικής Ε.Ε του κεφαλαίου, του ρατσισμού, του ιμπεριαλισμού και του πολέμου, για την οικοδόμηση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης.

Σας καλούμε όλες/ους στην Εκδήλωση με τίτλο: ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ – μπροστά την Ανεξαρτησία. Οι απειλές Ισπανίας–ΕΕ και η στάση του Εργατικού Κινήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *