Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

antonΤο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Εδώ και 4 χρόνια εφαρμόζονται εκτεταμένα τα προγράμματα ΟΑΕΔ ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, αναιρώντας στοιχειώδη δικαιώματα. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς και η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων οδηγεί στη γιγάντωση του εργασιακού μεσαίωνα και στην εξαθλίωση χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων τους, προσκυνώντας το πλαίσιο που ορίζουν τα άθλια προγράμματα άλλα και προωθώντας μια σειρά από αντεργατικές ρυθμίσεις.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν υπολόγιζε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα θα ορθώσουν το ανάστημά τους. Κι όμως, οι εργαζόμενοι αυτοί, δεν παρακαλάνε, δεν προσκυνούν! Με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση απαιτούν αυτό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους. Απαιτούν να σταματήσει η ανακύκλωση των ανέργων και να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη δικαιώματα και κανονικό μισθό. Ξέρουν ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, τους δήμους και τη λογική του ΕΣΠΑ και της ΕΕ. Ξέρουν όμως ότι η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων και των ανέργων και από εκεί αντλεί τη δύναμη ο αγώνας τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά. Η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας μπορεί και πρέπει να σταματήσει!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο αγώνας τους για δουλειά, ενάντια στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, είναι και δικός μας αγώνας.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα μέλη του να παρέχουν κάθε στήριξη στους εργαζόμενους που αυτές τις μέρες και νύχτες κατασκηνώνουν κάτω από το Υπ. Εργασίας. Πολύ περισσότερο θα συμβάλλει με τη δική του παρουσία και αυτό, ώστε ο χώρος μπροστά από το Υπ. Εργασίας να μετατραπεί σε χώρο αγωνιστικής συνάντησης όλων των κινητοποιούμενων εργαζόμενων και ανέργων.

Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι στο σκλαβοπάζαρό τους

Αγώνας μέχρι τέλους- Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Να μη φύγει κανείς από τη δουλειά- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες που καταρρέουν

Να καταργηθούν τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ,ΓΕΩΛΟΓΩΝ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ,ΤΕΧΝΙΚΩΝ,ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *