Άγνοια και προκαταλήψεις. Η συνταγή της υποταγής στον τρόμο

Bible-vs-quranΠηγή: “Ημεροδρόμος”

Ένα ενδιαφέρον πείραμα για το «Κοράνι» και τη «Βίβλο»

Δύο Ολλανδοί δημοσιογράφοι για να αποδείξουν το μέγεθος της άγνοιας του κόσμου και της προκατάληψης που καλλιεργείται για να παρουσιαστεί το ισλάμ ως εχθρός του χριστιανισμού και εστία τρομοκρατίας, έκαναν ένα ενδιαφέρον πείραμα.

Έντυσαν τη Βίβλο με το εξώφυλλο του Κορανίου και βγήκαν στους δρόμους. Διάβασαν αποσπάσματα στους περαστικούς. Πώς αντέδρασαν οι χριστιανοί όσο νόμιζαν ότι τα χωρία προέρχονται από το Κοράνι και πώς όταν έμαθαν την αλήθεια;

Για το λόγο αυτό επέλεξαν να τους διαβάζουν μερικά από τα πιο ακραία αποσπάσματα της Βίβλου, λέγοντάς τους ότι προέρχονται από το Κοράνι.

«Αν δυο άντρες κοιμούνται μεταξύ τους θα πρέπει να θανατωθούν». Το απόσπασμα αυτό είναι από το Λευϊτικόν, το τρίτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, και προκάλεσε την τρομαγμένη αντίδραση όσων το άκουσαν.

«Δεν θα επιτρέψω σε μια γυναίκα να διδάξει» (Τιμόθεον επιστολή). «Θα πρέπει να της κόψεις το χέρι» (Δευτερονόμιον), αναφέρουν άλλα αποσπάσματα που το επιτελείο της εκπομπής διάβασε στους περαστικούς Ολλανδούς.

«Δεν είχα ιδέα ότι κάτι αναφερόταν σε αυτό το βιβλίο. Πώς μπορεί κάποιος να πιστέψει σε αυτό» ήταν η αντίδραση μιας γυναίκας.

Κι ένα άλλο απόσπασμα: «Αν απορρίψετε τις εντολές μου και καταπατήσετε τους νόμους μου, θα φάτε τις σάρκες των γιων σας και των κοριτσιών σας».

«Είναι απίστευτο. Ακούγεται σα να θέλουν να σε καταπιέσουν και να σε αναγκάσουν να πιστέψεις αυτό που πιστεύουν», ανέφερε κάποιος από τους ερωτώμενους και ένας άλλος είπε: «Αν έχεις μεγαλώσει με αυτό το βιβλίο, επηρεάζεται ο τρόπος που σκέφτεσαι».

Όταν οι περαστικοί ρωτήθηκαν ποιες είναι κατά τη γνώμη τους οι διαφορές της Βίβλου και του Κορανίου οι περισσότεροι έδωσαν απαντήσεις όπως: «Ακούγοντας τα αποσπάσματα, θα σκεφτόμουν ότι το Κοράνι είναι πιο επιθετικό», «Στη Βίβλο η ιστορία λέγεται πολύ διαφορετικά», «Ο κόσμος αλλάζει και νομίζω ότι πρέπει να προσαρμοστούν».

Πώς αντέδρασαν όμως οι περαστικοί όταν έμαθαν ότι τα αποσπάσματα δεν ήταν από το Κοράνι αλλά από την χριστιανική Βίβλο; Με έκπληξη και αμηχανία…

«Είναι θέμα προκατάληψης. Προσπαθώ πάντα να μην είμαι προκατειλημμένος αλλά τελικά είμαι ήδη» είπε ένας άντρας, ενώ μια γυναίκα ανέφερε: «Φυσικά έχω ακούσει τις ιστορίες της Βίβλου, πήγα σε χριστιανικό σχολείο, αλλά δεν είχα ιδέα ότι αυτό το απόσπασμα ήταν μέσα στη Βίβλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *