Βίντεο: Η δολοφονία της Ντιλέκ Ντογάν από Τούρκο αστυνομικό

TURKEY-POLITICS-UNREST-FUNERALΒίντεο ντοκουμέντο, που φέρνει στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας της 25χρονης Ντιλέκ Ντογάν από αστυνομικό μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι της Ντιλέκ Ντογάν, στο πλαίσιο ερευνών της αντιτρομοκρατικής σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Η επιχείρηση είχε ως στόχο την εκτός νόμου αριστερή οργάνωση DHKP-C και η αντιτρομοκρατική αναζητούσε έναν ύποπτο που σχετιζόταν με την DHKP-C. Νωρίτερα η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει ελέγχους σε ακόμη 16 κατοικίες, στην ίδια περιοχή της Κωνσταντινούπολης, στην Κουτσούκ Αρμουτλού.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την μαρτυρία της οικογένειά της, πυροβόλησε τη νεαρή γυναίκα όταν εκείνη όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της του ζήτησε να βγάλει τα παπούτσια του πριν εισέλθει. Από την πλευρά τους οι τουρκικές αρχές είχαν ισχυριστεί πως η Ντιλέκ Ντογάν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ ενός αστυνομικού και μέλους της οικογένειάς της που προσπάθησε να του πάρει το όπλο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, άνδρες των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας, πάνοπλοι, βρίσκονται ήδη εντός του σπιτιού και διεξάγουν έρευνα στα δωμάτια, όταν ξαφνικά ένας αστυνομικός την πυροβολεί στο στήθος. Ακολούθησε η έκρηξη των συγγενών της 25χρονης που την είδαν να πέφτει αιμόφυρτη στο έδαφος. Λίγες ώρες αργότερα η Ντιλέκ Ντογάν άφησε την τελευταία της πνοή.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Το κείμενο είναι από την ιστοσελίδα tvsx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *