Στρατιωτικά Λύκεια: η Νεολαία στο γύψο του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού!

unnamedΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΠΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Καταρχήν πρέπει να αναδείξουμε το γεγονός ότι στον στόχαστρο των σχεδιασμών τους μπαίνουν τα παιδιά της εργατικής τάξης, το μεγαλύτερο θύμα των Μνημονιακών πολιτικών και των σχεδιασμών της αστικής τάξης, που όχι μόνο πρέπει να αποκοπούν από τις όποιες σύγχρονες ριζοσπαστικές αναζητήσεις αλλά να αναμορφωθούν ιδεολογικά και πολιτικά με τα πλέον αντιδραστικά-φιλοπόλεμα-μιλιταριστικά- μισαλλόδοξα αστικά ιδεώδη, ώστε να ενταχθούν ως αιχμή του δόρατος στον σύγχρονο Στρατό των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, στους νέους γύρους πολεμικών τυχοδιωκτισμών και ωμής κρατικής τρομοκρατίας.

 Οι φτωχοί και εξαθλιωμένοι είναι στο στόχαστρο τους. Για τα σχέδια αυτά αξιοποιούν την εξαθλίωση στην οποία ρίχνουν το λαό.​ “Για ένα κομμάτι ψωμί”, ν’ αφομοιώσουν τα παιδιά του λαού, στις δυνάμεις καταστολής του. Όπως ακριβώς, χρόνια τώρα, ο αμερικανικός στρατός τάζει άδεια παραμονής στους παράνομους μετανάστες, υπό τον όρο της ένταξής τους στις γραμμές του. ​Όπως μας αποκαλύπτει το ΕΚΕΟ, ακολουθώντας το ρωσικό και αμερικανικό πρότυπο στρατολόγησης Μισθοφόρων από τα γκέτο και την εξαθλίωση:

«Κάθε ένα Στρατιωτικό Λύκειο στην Ελλάδα που θα ιδρύσει το EKEO θα αποτελέσει χώρο ηθικής και εθνικής διαπαιδαγώγισης της Νεολαίας. Φτωχά παιδιά που δεν έχουν στέγη θα βρουν προστασία κάτω από την Ελληνική Σημαία και το Στρατιωτικό Λύκειο θα λειτουργεί ως οικοτροφείο παρέχοντας όχι μόνο τροφή και στέγη αλλά πνευματική τροφή και κοινωνική μόρφωση. Οι απόφοιτοι των Λυκείων πρέπει να λαμβάνουν μόρια εισαγωγής στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές (ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, κλπ) και να γίνονται βαθμοφόροι όταν κάνουν τη θητεία τους μετά την αποφοίτηση τους. Δείτε στο βίντεο νεαρά άτομα που είχαν παραβατική συμπεριφορά πως άλλαξαν μέσα στο Στρατιωτικό Λύκειο της Αλάσκα (ΗΠΑ). Έτσι θα πάρουμε τα παιδιά μας από τα χέρια των τρομοκρατών και των συμμοριών. Η οργάνωση “Ευέλπιδες Έλληνες” (EE) θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας».

Η δημιουργία Στρατιωτικών Λυκείων ήταν ένας αντιδραστικός στόχος του πιο μαύρου τμήματος του στρατιωτικού κατεστημένου, των Στρατιωτικών της Χούντας και της φασιστικής ακροδεξιάς, που σε όλη την πορεία της Μεταπολίτευσης επιδίωξε ανεπιτυχώς να γίνει πράξη για να αντιμετωπίσει την άρνηση και στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ένιωθαν την ανάσα των κινημάτων της εποχής. Τα αντιμιλιταριστικά-αντιπολεμικά της εποχής, από τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ, τους Αντιρρησίες Συνείδησης, σε συνδυασμό την δράση των δημοκρατικών στρατιωτικών και των  πρωταγωνιστών του Αντιδικτατορικού Αγώνα, η Αριστερά, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο να μπει φραγμός στην μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια γυάλα επαγγελματιών του πολέμου, με ιδεολογική-πολιτική κυριαρχία της Ακροδεξιάς.

Σήμερα βεβαίως και ακριβώς των χαρακτηριστικών που λαμβάνει η αστική πολιτική στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε. (χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πολιτικής-οικονομικής-στρατιωτικής ενίσχυσης της κυβέρνησης της Ουκρανίας και των Ναζιστικών Ταγμάτων Εφόδου από Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνικές κυβερνήσεις), τα επίδικα της ταξικής πάλης αλλάζουν και οι αντιδραστικές αλλαγές είναι εξίσου βίαιες και ταχύτατες.

Το ζήτημα των Στρατιωτικών Λυκείων μπαίνει καμουφλαρισμένο στο δημόσιο διάλογο κάθε φορά που τίθεται η συζήτηση των όρων εισόδου στις Παραγωγικές-Στρατιωτικές Σχολές. Έχει σημασία να δούμε ότι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και απαίτηση για την συγκρότηση τέτοιου είδους σχολών βρίσκουμε ξανά στο ΕΚΕΟ. Να θυμίσουμε ότι σ​τα πρώτα Μνημονιακά χρόνια και κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας, το ΕΚΕΟ προωθούσε την συγκρότηση Πολιτοφυλακής για να επιβάλλει τον αστικό Νόμο και την Τάξη. Μετά όμως τις μεγάλες αντιδράσεις των κινημάτων, των δυνάμεων της Αριστεράς και του Τύπου έκανε πίσω.

ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Ας δούμε επομένως την πρόταση του ΕΚΕΟ για την συγκρότηση Στρατιωτικών Σχολείων:

«Η έννοια του Στρατιωτικού Λυκείου θα είναι να εμφυσήσει τα στρατιωτικά ιδεώδη στους νέους και τις νέες της Ελλάδας και να δημιουργήσει ένα χώρο παραγωγής στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που θα φοιτούν αργότερα στις Ανώτερες και Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές (Στρατός Ξηράς, Ναυτικό, Αεροπορία, Αστυνομία κλπ) όχι από λάθος του μηχανογραφικού δελτίου αλλά από συνειδητή επιλογή και απόφαση ζωής. Παράλληλα θα παίρνουν όλες τις άλλες γνώσεις που απαιτούνται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως ακριβώς και στα Μουσικά, Ναυτικά, Εκκλησιαστικά κλπ Λύκεια που υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες. Φυσικά το αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων μπορεί να συνεχιστεί αφού η εκπαίδευση στο Στρατιωτικό Λύκειο δεν είναι απαραίτητο να δίνει επιπλέον μόρια στους υποψήφιους (σε αντίθεση με τους επαγγελματίες οπλίτες που θα πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον μόρια λόγω Στρατιωτικού Λυκείου).

Ιδιαίτερα στο θέμα της ζωής εντός του Στρατιωτικού Λυκείου τονίζεται ότι φυσικά θα πρόκειται για δημόσιο οικοτροφείο όπου τα νέα παιδιά θα ζουν από νωρίς στο στρατιωτικό τρόπο ζωής (χωρίς αληθινά όπλα αλλά όμως με μαθήματα σκοποβολής, πολεμικών τεχνών κλπ) χωρίς να επιβαρύνουν τις οικογένειες τους με έξοδα ενώ παράλληλα θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με διάφορες δυναμικές παρεμβάσεις. Ήδη οι πρόσκοποι (ναυτοπρόσκοποι κλπ) ζούνε περιστασιακά τον τρόπο ζωής που θα ζούνε τα παιδιά σε ένα Στρατιωτικό Λύκειο. Στα Λύκεια αυτά Θα διδάσκουν κυρίως απόστρατοι αξιωματικοί που έχουν πτυχία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και άλλων σχετικών ειδικοτήτων οι οποίοι θα καλλιεργούν και ένα κλίμα πειθαρχίας και στρατιωτικής δομήςΘεμελιώδης συνιστώσα της εκπαίδευσης τους θα είναι επίσης τα Ορθόδοξα Χριστιανικά ιδεώδη με έμφαση στα δημοκρατική συμπεριφορά και τον κώδικα τιμής που ισχύει σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές. Το Στρατιωτικό Λύκειο θα αποτελέσει την απάντηση στη χαλάρωση και την αποχαύνωση από τις οποίες η σημερινή νεολαία κινδυνεύει ενώ παράλληλα θα εκτονώσει το δυναμισμό και την ενέργεια των νέων που σήμερα την εκμεταλλεύονται εξτρεμιστικές ομάδες και οργανώσεις που φανατίζουν τους νέους με κίβδηλα “ιδεολογικά” σύμβολα. Η μελέτη των Δημοσίων Στρατιωτικών Λυκείων έχει πλέον ολοκληρωθεί στο κοινωφελές επιστημονικό κέντρο EKEO (με υπόδειγμα το Στρατιωτικό Λύκειο Hargrave της Βιρτζίνια των ΗΠΑ – τηρουμένων φυσικά των αναλογιών) και ο Διευθυντής του Κέντρου και Αν.Καθηγητής ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος αναζητά τους χρηματοδότες και τις πολιτικές δυνάμεις που θα υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός τέτοιου δημοσίου φορέα που θα ενισχύσει τη στρατιωτική παιδεία και επιστήμη στην Ελλάδα».

Ο ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΩΝ

Τώρα βλέπουμε ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος όχι μόνο υλοποιεί την ατζέντα Μπαλτάκου-Χρυσής Αυγής, αλλά κάνει ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα με τα Στρατιωτικά Λύκεια ώστε να φέρει τον Μιλιταρισμό στην Εκπαίδευση και να ελέγξει-χειραγωγήσει το προσωπικό, αναδιαμορφώνοντας το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας, τον ρόλο και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.   Σε αυτή την μετατροπή των Στρατιωτικών σε Πραιτοριανούς σημασία δεν έχει η μόρφωση και το πνευματικό επίπεδο αλλά η ού κίνματυποταγή, η ιδεολογική και πολιτική στράτευση στους νέους σύγχρονους Άδικους Πολέμους και στη συμμετοχή σε ένα Στρατό Δύναμη Καταστολής του αγωνιζόμενου λαού. Ο Πάνος Καμμένος, με το γνωστό εθνικιστικό και μιλιταριστικό του λόγο δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρεξήγησης των προθέσεων του:

«Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό-Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Τον “ψυχωμένο” αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές».

Όπως μας δείχνει όμως και το ΕΚΕΟ με τις συγκεκριμένες προτάσεις συγκρότησης Στρατιωτικών Σχολείων, στο στόχαστρο τους έχουν τα φτωχά και εξαθλιωμένα τμήματα της κοινωνίας, που αφού τεθούν στο περιθώριο, θεωρούνται στο ευάλωτα στην Στρατολόγηση τους στους νέους Μηχανισμούς Καταστολής και Πολέμου. Την ίδια ακριβώς μεθόδευση ακολουθούν και για την Στράτευση των φτωχών γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στόχος είναι ο απόλυτος διαχωρισμός της Κοινωνίας από τον Στρατό (στο επίπεδο του ελέγχου και της αλληλοτροφοδότησης-αλληλοεπηρεασμού), την ίδια στιγμή που επιχειρείται η μετατροπή του Στρατιωτικού σε Πραιτοριανό και αποφασιστικό όργανο στην επιβολή των αστικών συμφερόντων, εντός και εκτός συνόρων. Αλλά και η διαμόρφωση του δια βίου Πολίτη-Πολεμιστή-Όργανο Καταστολής της κοινωνικής αμφισβήτησης, κυριεύοντας και κυριαρχώντας επί της κοινωνίας με τα πιο αντιδραστικά, πολεμοκάπηλα, μιλιταριστικά, ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Μάλιστα επιτιθέμενοι στους μαθητές και την εκπαίδευση, πρώτα πρώτα!

Το ζήτημα επομένως είναι καθ’ όλα Ταξικό. Και απαιτείται η πιο συνολική, αγωνιστική απάντηση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.   

Αυτός όμως είναι ο Ολοκληρωτικός Καπιταλισμός, το νέο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης, που απαιτεί νέα συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που θα υπηρετήσουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.

Η εποχή μας απαιτεί λοιπόν μια νέα Μεταπολίτευση, εργατική-διεθνιστική-ανατρεπτική.

Πρέπει να ενισχυθεί το Κίνημα των Φαντάρων μέσα στον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής. Να συμβάλλουμε σε ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με αντικαπιταλιστικά-αντιμπεριαλιστικά ενάντια στο σύνολο της αστικής πολιτικής,  τη Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ που μας μετατρέπουν σε Δούλους του 21ου αιώνα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Μία απάντηση στο “Στρατιωτικά Λύκεια: η Νεολαία στο γύψο του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού!”

  1. “EVERYTHING IS INTERRELATED”

    http://www.globalresearch.ca/war-terrorism-and-the-global-economic-crisis-in-2015-ninety-nine-interrelated-concepts/5497812

    Σε οποιονδήποτε που τρομάζει να δει κατάματα την πραγματικότητα, του προτείνω να μην διαβάσει το παραπάνω αλλά να χαλαρώσει μπας και κοιμηθεί με το παρακάτω νανούρισμα (απαραίτητη πάλι η γνώση αγγλικών):

    https://www.youtube.com/watch?v=tN1MkAGuVyY

    Σας το λέω και ΄γω… «που δεν είμαι Εβραίος» (από 01:18)!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *