Κείμενο του Νίκου Μαζιώτη με αφορμή το “κόψιμο” επισκεπτηρίου του

10374935_964196153628700_4113516090078807415_nΤο τελευταίο διάστημα έχουν προγραμματιστεί εργασίες αναδιάρθρωση των μέτρων ασφαλείας στην ειδική υπόγεια πτέρυγα των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν την εγκατάσταση ηλεκτρονικών κλειδαριών στα κελιά, πιο σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης με νέες κάμερες και μόνιτορ, ενώ παράλληλα έγινε αναδιάταξη του προσωπικού των δεσμοφυλάκων. Ο σκοπός μιας τέτοιας αναδιάρθρωσης είναι η καλύτερη θωράκιση από πλευράς ασφαλείας της ειδικής πτέρυγας και το «θάψιμο» των πολιτικών κρατουμένων.

Στα ίδια πλαίσια η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού μου έκοψε επισκεπτήριο που είχα εδώ και καιρό δύο φορές το μήνα με τον φίλο και σύντροφο από τη συνέλευση αλληλεγγύης Γιώργο Αγγελετάκη, επισκεπτήριο που κάλυπτε την απουσία τακτικού επισκεπτηρίου από συγγενείς πρώτου βαθμού σε θέματα στοιχειωδών αναγκών, ενημέρωση, βιβλία, ρούχα. Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν οι αρχές της φυλακής ήταν ότι δόθηκε εντολή από αλλού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι είτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, είτε από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ή την αντιτρομοκρατική κατόπιν υποτιθέμενης υποκλοπής από τον κοριό της ΕΥΠ στα τηλέφωνα της φυλακής σύμφωνα με την οποία θα επιχειρούσα να περάσω κάτι παράνομο στη φυλακή μέσω επισκεπτηρίου. Προφανώς για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ισχυρίζονται βλακωδώς ότι εγώ από τα τηλέφωνα της φυλακής που όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται θα έλεγα να περαστεί κάτι παράνομο μέσω του επισκεπτηρίου.

Στα ίδια πλαίσια αναδιάρθρωσης των μέτρων ασφαλείας έγινε γενική έρευνα σε όλα τα κελιά της ειδικής πτέρυγας στις 29 Δεκεμβρίου. Όλα αυτά είναι κομμάτια μιας διαδικασίας στη γενική κατεύθυνση του καθεστώτος και του κράτους στο να θάψει τους πολιτικούς του εχθρούς για χρόνια μέσα σε ένα ειδικό καθεστώς ασφαλείας που αντικαθιστά τις φυλακές τύπου Γ που καταργήθηκαν μετά από αγώνα λίγους μήνες πριν δεδομένου ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι της ειδικής πτέρυγας είμαστε όλοι βαρυποινίτες.

Ποτέ δεν είχα αυταπάτη για την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για το αριστερό υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτοί που αποδειχθήκανε σε χρόνο ρεκόρ μεγαλύτεροι ψεύτες και απατεώνες και από τους δεξιούς προκατόχους τους, αυτοί που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, που δίνουν επιπλέον δισεκατομμύρια από το μόχθο του λαού στις τράπεζες, αυτοί που κόβουν και άλλο τις συντάξεις, που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, που δίνουν τα κόκκινα δάνεια σε ξένους επενδυτικούς οίκους γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση των εξώσεων των φτωχών και σε αύξηση των άστεγων και των πεινασμένων είναι αυτοί που θέλουν να θάψουν τους πολιτικούς εχθρούς του καθεστώτος τους για 15-20 χρόνια. Είναι άξιοι δούλοι της υπερεθνικής ελίτ, είναι άξιοι συνοδοιπόροι στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» και άξιοι συνεχιστές μνημονίων και των πολιτικών κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζονται από το 2010.

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Πηγή: Indymedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *