Σε καλά χέρια η “διαφάνεια”


Διαβάσαμε σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες ένα ρεπορτάζ που αναφερόταν για ένα συνέδριο που έγινε εχτες στο Μέγαρο Μουσική.
Είχε θέμα την διαφθορά και ομιλητής ανάμεσα στους άλλους ήταν και ο πρωθυπουργός μας Καραμανλής.

Δεν θα σταθούμε στα ευχολόγια όπως «το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πολίτες απ’ τις επιχειρήσεις» και στις κοινοτυπίες του στυλ «οι επιχειρήσεις δεν ελέγχονται αρκετά», που ακούστηκαν απ’ τους ομιλητές εκεί.

Θα σταθούμε στον φορέα που παρουσιάζετε διοργανωτής αυτού του Συνεδρίου.
Ηταν η ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς», που αποτελεί παράρτημα της παγκόσμιας ΜΚΟ με το ίδιο όνομα.

Δεν την γνωρίζαμε και την ψάξαμε στο διαδίκτυο.

Αρχικά η ιστοσελίδα της μας ενημερώνει ότι «δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος¨».
Μάλιστα. Εφοπλιστικά ιδρύματα που ενδιαφέρονται να επικρατεί «διαφάνεια» στον δημόσιο βίο.
Και αφού μαθαίνουμε ότι το Διοικητικό της συμβούλιο αποτελείτε απ την Ευγενία Τσουδερού πρόεδρο με ταμία την «εθνική μας χαστουκίστρια» Αθηνά Τσούνη πάμε παρακάτω.

Όπως μας ενημερώνει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα στην ενότητα «Πεπραγμένα Ετους 2007» η οργάνωση «δέχτηκε δωρεές από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα συνολικού ύψους 106.000 ευρώ περίπου».
Αναφέρονται ονομαστικά κάποιοι καπιταλιστές σαν τον Μπόμπολα και τον Παπαλεξόπουλο που τσόνταραν οικονομικά την οργάνωση ενώ μερικοί απ’ τους «χορηγούς» τους οποίους η ελληνική ΜΚΟ «ευχαριστεί ιδιαίτερα» είναι: «COCA – COLA», «EUROBANK», «Χρηματιστήριο Αθηνών», Τράπεζες, επιχειρηματικοί όμιλοι…

Ε. μετά απ’ αυτά καταλήγουμε ότι η «διαφάνεια» είναι στα σωστά χέρια και πολύ καλά έκανε ο Καραμανλής που τίμησε με την παρουσία του το συνέδριο της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *