Oι Πολωνοί Μαστιγώνουν την Γερμανόδουλη Ευρωένωση

image002Oι Πολωνοί Μαστιγώνουν την Γερμανόδουλη Ευρωένωση

Συγκρίνουν την Μέρκελ και το Ιερατείο της ΕΕ με τους Ναζί.

Όπως έγραφε χθες το βράδυ το αμερικανικό οικονομικό ανεξάρτητο πρακτορείο Ζήρο Χετζ οι σχέσεις του Βερολίνου και των (κολαούζων του στις Βρυξέλλες) με τη νέα πολωνική κυβέρνηση «χτύπησαν πάτο», όταν ο Πολωνός υπουργός της Δικαιοσύνης, με οξύτατη επιστολή του, απέρριψε τις «ανόητες» επικρίσεις Επιτρόπου της Ε.Ε. για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των ΜΜΕ στον Πολωνία.
Ως χαρακτηριστικό της οξύτητας αναφέρεται ότι η Πολωνία χρησιμοποίησε την εμπειρία του ναζισμού: Ο υπουργός, Ζμπίγνιου Ζιόμπρο, αμφισβήτησε τον σεβασμό του Βερολίνου στην ελευθεροτυπία και αναφέρθηκε στη ναζιστική κατοχή της Πολωνίας, στην επιστολή του στον Ευρωπαϊκό Γκούντερ Έτιγκερ.

Αιτία της διαμάχης είναι ότι ο ΄Ετιγκερ, επίτροπος αρμόδιος κοινωνικής πολιτικής, (στην ουσία υπεύθυνος προπαγάνδας των Βρυξελλών), δήλωσε την περασμένη βδομάδα ότι η Πολωνία, το μεγαλύτερο μέλος της ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη, θα πρέπει να τεθεί υπό εποπτεία μετά την πρότασή της για την επιβολή ελέγχου στις εκπομπές των κρατικών ραδιο-τηλεοπτικών μέσων και την αλλαγή της σύνθεσης του συνταγματικού δικαστηρίου.

Η Κομισιόν απηύθυνε στην Πολωνία το ερώτημα πως συμβιβάζεται με τις αρχές της Ε.Ε. περί ελευθερίας των ΜΜΕ ο νέος νόμος, ο οποίος αναθέτει τον διορισμό των διευθυντών προγράμματος των κρατικών ΜΜΕ στον υπουργό Οικονομικών.
Η απάντηση ήταν πρωτάκουστη: « Δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανόητα σχόλια ξένων πολιτικών για την Πολωνία», έγραψε ο Ζιόμπρο στον ΄Ετιγκερ -σε επιστολή την οποία δημοσίευσε, το Σαββάτο, το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΠΑΠ. Και συνέχιζε:

«Παρόμοια φρασεολογία, από ένα Γερμανό πολιτικό, ανακαλεί στους Πολωνούς πολίτες και σε εμένα τον ίδιο τις χειρότερες αναμνήσεις. Είμαι εγγονός Πολωνού αξιωματικού που κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησε στον μυστικό Εθνικό Στρατό κατά της «γερμανικής εποπτείας». Ο Εθνικός Στρατός ήταν η σημαντικώτερη αντιστασιακή οργάνωση, και η χρήση της λέξης «εποπτεία» εσκεμμένα συσχετίζει το μέτρο που προτείνει σήμερα ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ σε βάρος της Πολωνίας με την γερμανική κατοχή της χώρας.
[ Βλέπει εδώ – με θαυμασμό και φθόνο- ο Έλληνας αναγνώστης πως ένα Πολωνός υπουργός, καθολικής/δεξιάς κυβέρνησης, δίνει μάθημα εθνικής αξιοπρέπειας στον θλιβερό πρωθυπουργό της τραβεστί «αριστεράς», και στο λοιπό πολιτικό πλήρωμα στην πατρίδα του Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και του Καραϊσκάκη…]

Προχωρώντας στην αντεπίθεση, ο κ. Ζιόμπρο, του οποίου το κόμμα εξήγγειλε αύξηση της δαπάνης για την υπεράσπιση και στήριξη των παραδοσιακών εθνικών αξιών από τα κρατικά ΜΜΕ, κατήγγειλε τις γερμανικές αρχές για την προσπάθεια να συγκαλύψουν τις ειδήσεις για τις επιθέσεις της πρωτοχρονιάς εναντίον γυναικών στη Κολωνία: «Κατέληξα –έγραψε- στο θλιβερό συμπέρασμα ότι σας είναι πιο εύκολο να μιλάτε για φανταστικές απειλές κατά τις ελευθεροτυπίας σε άλλες χώρες παρά να καταδικάζετε την λογοκρισίας στη ίδια τη χώρα σας.»
Στην επιστολή δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.
Πέραν αυτών, ο Πολωνός υπουργός των εξωτερικών κάλεσε το Γερμανό πρεσβευτή σε συνάντηση στο γραφείο του, εξ αφορμής των αντιπολωνικών σχολίων που διατύπωσαν Γερμανοί πολιτικοί.

Ενδεικτικό της στάθμης των σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων χωρών και εταίρων στην ΕΕ είναι το κατωτέρω εξώφυλλο του μεγάλης κυκλοφορίας εβδομαδιαίου πολωνικού περιοδικού Wprost, με ολοσέλιδη φωτογραφία της Φράου Μέρκελ και των επιτελών της στην Ε.Ε. Γιούνκερ, ΄Ετιγκερ και Σουλτς, με στολές της γερμανικής Βέρμαχτ, σκυμμένους πάνω σε απλωμένους χάρτες και με τίτλο: «Θέλουν να εποπτεύουν πάλι την Πολωνία».

Αξιότιμο, υπερήφανο και γενναίο έθνος οι Πολωνοί, όσο και αν μας αντιπαθούν, λόγω φανατικού καθολικισμού.

Ανάδειξη: Μιχ.Στυλιανού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *