Το Κέντρο Ζωής στη Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS στη Βόρεια Ελλάδα

kzlogo_elΤο Κέντρο Ζωής ανοίγει  στη  Θεσσαλονίκη
για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS στη Βόρεια Ελλάδα

Μετά από 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και με προσήλωση στους στόχους της λειτουργίας του, το Κέντρο Ζωής -το μοναδικό αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους- άνοιξε πανιά για την συμπρωτεύουσα, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τους σκοπούς του στη Βόρεια Ελλάδα.

Το νέο μας γραφείο, στον 1ο όροφο του 112 της οδού Εγνατίας, είναι έτοιμο  να υποδεχτεί  όσους  έρχονται έμμεσα ή άμεσα σε επαφή  με το  HIV ή και το AIDS,  βοηθώντας τους να καταλάβουν ότι μπορούν να έχουν μία φυσιολογική ζωή.

Διατηρώντας τις βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του,  χωρίς κανέναν διαχωρισμό όσον αφορά στην ταυτότητα, το φύλο, την εθνικότητα, τη χώρα προέλευσης, το επάγγελμα και τη θρησκεία- και στηριζόμενο στην εμπειρία και στα προγράμματα που αναπτύχθηκαν και υλοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, το Κέντρο Ζωής θα σταθεί στο πλάι -όχι απέναντι- όλων όσοι το προσεγγίσουν.

Το πολύτιμο κεφάλαιο του Κέντρου Ζωής, το διευρυμένο δίκτυο των κατάλληλα εκπαιδευμένων και καταρτισμένων εθελοντών του, θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό και απόλυτη εχεμύθεια απέναντι στους επισκέπτες του πλαισιώνοντας τις δράσεις του Κέντρου.

Το Κέντρο Ζωής αναγνωρίζει πως κάθε άνθρωπος, έχει τις δυνατότητες (σωματικές, ψυχολογικές, πνευματικές) να έχει μια ολοκληρωμένη και δημιουργική ζωή και στέκεται στο πλευρό όσων χρειάζονται υποστήριξη για να το πετύχουν.

Το  νέο γραφείο στη Θεσσαλονίκη θα προσφέρει:

  • Δωρεάν Ψυχολογική, Κοινωνική και Νομική  υποστήριξη από επαγγελματίες
  • Κέντρο Ημέρας: χώρος συνάντησης, ενημέρωσης, στήριξης και ψυχαγωγίας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS
  • Info Centre – για την εκμάθηση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • Πρόγραμμα συντροφικότητας στα νοσοκομεία και στο σπίτι
  • Πρόγραμμα στήριξης σε οροθετικούς/ες κρατουμένους/ες και αποφυλακισμένους/ες.
  • Πρόγραμμα ενδυνάμωσης οροθετικών γυναικών
  • Πρόγραμμα ενημέρωσης πληθυσμού σε θέματα πρόληψης (διεξαγωγή ομιλιών, επαφές με εκπαιδευτικά ιδρύματα, χώρους εργασίας, κλπ).
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ευρύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού για το έργο του Κέντρου Ζωής καθώς και για την εξεύρεση οικονομικών πόρων.

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται σε δύο γλώσσες: Ελληνικά & Αγγλικά

Δίπλα  στο Κέντρο Ζωής, στο νέο αυτό ξεκίνημα, υποστηρίζοντας χορηγικά την υλοποίηση της έναρξης των δράσεων και των υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη είναι το «αλληλεγγύη – Solidarity Now» και η Mac Cosmetics.

Νέο γραφείο : Εγνατία 112, ΤΚ 54622 –  Τηλέφωνο: 2310 23 70 40

Περισσότερες πληροφορίες:

Web: http://www.kentrozois.gr/

Facebook: www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois/

 

 

 

Κωστής Χατζημωράκης

Διευθυντής
E: k.chatzimorakis@kentrozois.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *