Ψήφισμα Συμπαράστασης στους απολυμένους της Teleperfromance

WINDAPERGIAΤο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind συμπαρίσταται στους συναδέλφους μας στη Teleperformanceκαι καταγγέλλει τις διοικήσεις των εταιριών Teeperformance και Wind για τις απολύσεις και τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλoυν, καθώς και τη διευκόλυνση της απεργοσπασίας που οργανώνεται από τη διοίκηση τηςWind.

Το νέο έτος θα βρει το τμήμα της τεχνικής υποστήριξης σταθερής της Wind, που έχει αναλάβει η εργολάβος εταιρία Teleperformance, με 10 εργαζόμενους λιγότερους.  Η διοίκηση του τμήματος υποστηρίζει πως δεν είναι η Teleperformance που θέλει να κάνει περικοπές, αλλά ο πελάτης, δηλαδή η Wind, καθώς το τμήμα υπερδιογκώθηκε μετά από μαζικές προσλήψεις τον τελευταίο καιρό. Έτσι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις σε 10 εργαζόμενους με κριτήριο δήθεν την παραγωγικότητα. Η πραγματική αιτία όμως είναι ότι θέλει να αυξήσει τα κέρδη της και ότι προχωρά σε συνδικαλιστικές διώξεις απολύοντας και μέλος του κλαδικού σωματείου που απέργησε στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Teleperformance, μια εταιρεία μεγαθήριο, αμείβει με μισθούς πείνας τους εργαζόμενους της, ειδικά στα τμήματα της Wind. Ενισχύει την επισφάλεια με μηνιαίες συμβάσεις και με μεταφορές από εταιρία σε εταιρία, εντατικοποιεί τους όρους εργασίας τους με κάθε τρόπο και έχει θεσπίσει σχεδόν αναγκαστικές υπερωρίες τις οποίες αμείβει με ticket restaurant! Σε κάθε απεργία είτε πανεργατική είτε μόνο της Wind, λειτουργεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός και προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στους απεργοσπάστες ώστε να δουλέψουν εκεί ανενόχλητοι, ενώ σε παρεμβάσεις του Σωματείου μας σε ημέρα απεργίας για διενέργεια ελέγχου μαζί με  τους επιθεωρητές εργασίας στο κτίριο της εταιρίας, μέλη του δσ είχαν δεχθεί επίθεση από απεσταλμένους της διοίκησης. Επίσης, με τη στάση της (απολύσεις μελών σωματείων κλπ) προσπαθεί να φιμώσει τους εργαζομένους και να παρεμποδίσει την σύσταση σωματείου στην εταιρία .

Η Wind, από την άλλη πλευρά αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση, απολύει και αναθέτει συνεχώς εργασίες σε εργολάβους κυνηγώντας το κόστος και αδιαφορώντας πλήρως για τις συνθήκες εργασίες στις εν λόγω εταιρίες. Μάλιστα δε δίστασε να απολύσει όλους τους συμβασιούχους από τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στη Wind και να τους προτείνει πρόσληψη στη Teleperformance, για την άσκηση ακριβώς των ίδιων καθηκόντων αλλά φυσικά με χειρότερους όρους.

Δεν ανεχόμαστε καμία απόλυση συναδέλφου και απαιτούμε:
·         Tην άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.
·         Μισθούς που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση τους μέσω υπογραφής συλλογικής σύμβασης  και τον απόλυτο σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων (διάλειμμα, ρεπό, άδειες κτλ).
·         Την “αποποινικοποίηση” της συνδικαλιστικής δραστηριότητας
·         Την ανάληψη ευθύνης από τις εταιρίες, όπως η Wind, που αναθέτουν εργασίες σε εργολάβους, για τους όρους και τις συνθήκες εργασίες σε αυτούς.
·         Να σταματήσουν οι εργολαβίες και η επινοικιαζόμενη εργασία – όχι στους πολλαπλούς εργοδότες

Κυβερνήσεις και εργοδότες προωθούν την επισφάλεια στην εργασία. Vouchers και 5μηνα, εργολαβίες και επινοικιαζόμενη εργασία, μηνιαίες και ημερήσιες συμβάσεις, απολύσεις, ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης, κατάργηση δικαιωμάτων, μισθοί στον πάτο είναι μερικά από όσα απαρτίζουν το νέο εργασιακό καθεστώς που επιβάλλουν το οποίο έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο οι νέοι  νόμοι για φορολογία και ασφαλιστικό.

Καλούμε κάθε σωματείο και άλλη συλλογικότητα να εκφράσει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους μας και να εμπλακεί στην κατάδειξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 26/1/2016, 8.00π.μ., ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣTELEPERFORMANCE (Θησέως 330, Καλλιθέα)
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *