Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της SKOT

SKOT-864x400_cAνακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Αττικής

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην SKOT Α.Ε., για να ανακληθεί η απόλυση του εργαζόμενου στην εταιρεία και συνολικότερα για δημοκρατία και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς .

Η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό, φιλοεργοδοτικό θεσμικό πλαίσιο των μνημονίων, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ΝΔ και εφαρμόζει κάνοντάς το ακόμα χειρότερο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , για να αφαιρέσει κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών. Αυτός άλλωστε
είναι και ο στόχος των μνημονίων και όλων των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν. Να ξεπεράσει το σύστημα τη κρίση του φορτώνοντας την στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού.

Σε αυτή την λογική κινείται η κυβέρνηση και με το ασφαλιστικό. Αφού διέλυσαν τα ταμεία με την ανεργία και την ελαστική και μαύρη εργασία, αφού τα κατάκλεψαν με τα δομημένα ομόλογα, τα χρηματιστήρια και το ΡSΙ, σήμερα θέλουν να μας πάνε τις συντάξεις στα 300 ευρώ και στα βαθιά γεράματα, για να “σωθούν τα ταμεία”, όπως μας λέει και αυτή η κυβέρνηση, τα ίδια με τις προηγούμενες.

Η επίθεση στο δικαίωμα την δουλειά και την ασφάλιση μπορεί να ανατραπεί.
Η άθλια αυτή κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Ήδη οι αγώνες που αναπτύσσονται για το ασφαλιστικό- και όχι μόνο- δείχνουν ότι η εργαζόμενη πλειοψηφία δεν θα σκύψει εύκολα το κεφάλι. Μικροί και μεγάλοι αγώνες ξεπηδάνε, που αν ενωθούν σε ένα μεγάλο μέτωπο, μπορούν να ανατρέψουν την επίθεση και να ανοίξουν τον δρόμο για “να πάμε αλλιώς”.

Να ανοίξουμε τον δρόμο για μια πολιτική που θα βάλει μπροστά τα συμφέροντα τη εργατικής τάξης και του λαού και θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά της τρόικα, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Νίκη στον αγώνα των απεργών της SKOT !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *