Η Δημοτική αρχή Βύρωνα ρυπαίνει τον Υμηττό

image001Προς:

Το Δασαρχείο Πεντέλης

Κοινοποίηση:

Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα

Υπουργείο Περιβάλλοντος

Υπουργείο Εσωτερικών

Περιφέρεια Αττικής

ΚΕΔΚΕ

Αναφορά- Καταγγελία

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ Β’ ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΡΩΝΑ!

 

Κύριε Δασάρχα,

Καταγγέλλουμε την  δημοτική αρχή Βύρωνα ότι παραβιάζοντας ανοιχτά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει τον δασικό χαρακτήρα του Υμηττού, ρυπαίνει την Β΄ζώνη Υμηττού απορρίπτοντας ογκώδη  αντικείμενα στην τοποθεσία του δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης, ο οποίος όπως σας είναι γνωστό έχει και αυτός εγκατασταθεί παράνομα σε δασικη έκταση και διατητηρείται  κατά παράβαση του ισχύοντος σχετικού νομοθετικού πλαισίου για  τον Υμηττό.

Σας ενημερώνουμε ότι τα απορρίμματα και τα άλλα ογκώδη αντικείμενα, που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, τις οποίες σας παραθέτουμε στο τέλος της αναφοράς μας, δεν αφορούν στα συνήθη προς μεταφορά σκουπίδια στην Φυλή κλπ, αλλά απορρίμματα, τα οποία ο Δήμαρχος  και ο αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος, σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν στο νέο σύστημα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ του Δήμου Βύρωνα, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησής του.  Μολονότι το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε ως παράνομα τα σχέδια αυτά, η ηγεσία του Δήμου δεν φαίνεται ότι τα εγκτέλειψε επί της ουσίας και  οριστικά….

Σύμφωνα μάλιστα με την αρχική  μελέτη, την κατάρτηση της οποίας είχε ζητήσει ο Δήμος, καταπατώντας  το νομοθετικό καθεστώς, που διέπει τον δασικό χαρακτήρα τού Υμηττού, προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, την χρήση δασικών εκτάσεων και την δημιουργία υποδομών ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Β΄ζώνη Υμηττού, στις περιοχές Εργάνη,  Κουταλά και Πικ Νίκ! Για την Μελέτη αυτή, μάλιστα  ο Δήμος πλήρωσε πάνω από 14.000 ευρώ!…

Θα θέλαμε να επισύρουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι ενώ τα απορρίμματα αυτά βρίσκονται εκεί αρκετό χρόνο και  υπήρξαν δημόσιες καταγγελίες πολιτών γι’ αυτό, δεν είχαμε μέχρι σήμερα καμιά παρέμβαση του δασαρχείου Πεντέλης, για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και του νόμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δασαρχείο Πεντέλης εμφανίζεται να μην ελέγχει ή να συγκαλύπτει παρανομίες του Δήμου Βύρωνα. Σημειώνοντας τις ευθύνες  του Δασάρχη και των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών, υπογραμμίζουμε  τις εν λόγω παραβιάσεις του νόμου και την ρύπανση δασικών εκτάσεων στον Υμηττό και ζητούμε:

1.Την άμεση απομάκρυνση των απορριμάτων από την αναφερόμενη δασική έκταση.

  1. Την δίωξη και την επιβολή των προβλεπομένων από τον νόμο προστίμων και όποιων άλλων κυρώσεων, όχι γενικά κατά του Δήμου (δηλ. των δημοτών), όπως συνήθως πράττουν δόλια και εκ συστήματος, οι διεφθαρμένες και αντιλαϊκες κυβερνήσεις και το κράτος τους, αλλά τον καταλογισμό των προστίμων και όποιων άλλων διώξεων προβλέπονται από το νόμο, κατά των προσώπων εκείνων της δημοτικής εξουσίας , οι οποίοι ενέχονται στα σχετικά αδικήματα.
  2. Τον έλεγχο των αρμόδιων δασοφυλάκων και των υπηρεσιών εποπτείας τους για την απουσία των αναγκαίων ελέγχων από το Δασαρχείο. Την ενημέρωση των πολιτών για τους λόγους απουσίας κάθε σχετικού ελέγχου για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα στην αναφερόμενη περιοχή από τις υπηρεσίες του Δασαρχείου .
  3. Να μας ενημερώσετε γραπτά για τις ενέργειες, στις οποίες το Δασαρχείο Πεντέλης όφειλε, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, να έχει προχωρήσει, για την κατάργηση του παράνομου σταθμού μεταφόρτωσης του Δήμου Βύρωνα καθώς και τον πλήρη καθαρισμό του μέχρις αυτός να καταρηγηθεί οριστικά σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το σχετικό Π.Δ, για τον δασικό χαρακτήρα της Α και Β ζώνης Υμηττού.   

  Οι δημοσιευόμενες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον συναγωνιστή Δ. Χατζηστέλιο στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα. Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ (και αυτός παράνομος) είναι εγκαταστημένος στην δασική έκταση της Β΄ ΖΏΝΗ Υμηττού, πάνω από το γνωστό στρατόπεδο Σακέτα. 

image002

 

image003

Οι υπογράφοντες

 

Αγαπίου Ελευθέριος, Βύρωνας

Αυγερινός Βασίλης, Κοντολίου 4-6, Βύρωνας

Βούρτσης Νικόλαος, Νικηφορίδη 16-18, Βύρωνας

Βούρτση Λίλιαν, Κοντολίου 4-6, Βύρωνας

Βούρτση Παρασκευή, Κοντολίου 4-6, Βύρωνας

Κοτσώνης Χρ. Κοντολίου 4-6, Βύρωνας

Κυριακίδου Σόνια, Καρέα 72, Βύρωνας

Μουμουτζή Νότα, Σιπύλου 5, Βύρωνας

Μπανάσιος Αχιλλέας, Άργους 3, Βύρωνας

Πανανού Ευθυμία, Νικηφορίδη 16-18, Βύρωνας

Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Ευφήμου 7, Παγκράτι

Παπαμιχαήλ Σωτήρης, δημοτικός σύμβουλος

Πιστόλη Ζωή, Νεοπτολέμου 48, Βύρωνας

Σουλιώτης Δημήτρης, Ελλησπόντου 12 Βύρωνας

Τσαφαρά Θάλια, Ελλησπόντου 12 Βύρωνας

Υφαντή Χρύσa, Καρέας 72,  Βύρωνας

Χατζηστέλιος Δημήτρης, Βύρωνας

 

Βύρωνας 1/2/2016

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δ. Σουλιώτης  6977-747431 + 210 7628.209

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *