Και οι Φαντάροι παλεύουν ενάντια στο Αντιασφαλιστικό έκτρωμα

unnamedΣτην τελική ευθεία για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πλήρη συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα πιο ισχυρά τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου. Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση που προβλέπει καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Στη μνημονιακή Ελλάδα της άγριας λιτότητας οι μη μισθολογικές εισφορές του κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 3,5%, ενώ των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 1,5%. Στις προτάσεις Κατρούγκαλου προβλέπεται προσωρινή αύξηση των εισφορών του κεφαλαίου κατά 1% και 0,5% των εργαζομένων. Και αυτή όμως η μικρή αύξηση αντισταθμίζεται από τις προαναγγελλόμενες παροχές – κίνητρα υπέρ του κεφαλαίου στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη. Πάγια, εξάλλου, και ασύδοτη πρακτική του κεφαλαίου αποτελεί η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και η μετακύλιση της επιβάρυνσης στους εργαζόμενους και την κατανάλωση. Είναι γνωστό ότι σε 20 δισ. ανέρχονται οι οφειλές του κεφαλαίου στα ασφαλιστικά ταμεία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαιτεί την αποπληρωμή τους, ενώ ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμό των κατοικιών των μικροοφειλετών
Κοινός τόπος αποτελεί άλλωστε πως ο αντι-ασφαλιστικος νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Είναι μια καλά οργανωμένη και συντεταγμένη προσπάθεια απο το κεφάλαιο, την αστική τάξη και τους εκφραστές τους απέναντι στη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Έρχεται για να ενισχυθούν τα κέρδη της εργοδοσίας, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης. Δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο! Αποτελεί μια στρατηγική απάντηση στην κρίση, μια αγωνιώδης προσπάθεια να σώσουν τα κέρδη τους.

Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα. Το νεοφιλελεύθερο έκτρωμα για το νέο ασφαλιστικόκαταργεί κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Aν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα σκληρύνει περαιτέρω το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς στους χώρους δουλειάς. Θα αυξηθεί η μαύρη εργασία η οποία ούτως η άλλως στην Ελλάδα είναι εκτεταμένη κ αποτελεί βασική μορφή του εργασιακού μεσαίωνα, πλάι στη «νόμιμη»- χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ ανασφάλιστη εργασία. Ετοιμάζουν σε όλο το λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία αποθήκες ανθρώπων.

Με το νόμο αυτό γενικεύεται και κλιμακώνεται η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Επιβάλλεται ένας απίστευτος ρατσισμός απέναντι στη νέα γενιά που την «αξιολογούν» για μια σύνταξη των 170 ευρώ, ένα μισθό των 300 ευρώ και μια δουλειά 5μηνης ανάσας (όταν τη βρίσκει) μέσα στην ασφυξία της ανεργίας και της μετανάστευσης αφού πρώτα έχουν υποστεί την εργασιακή εκμετάλλευση και τον κανιβαλισμό του κυνηγιού μορίων-δεξιοτήτων και ΄΄προϋπηρεσίας΄΄, Θα παράσχουν δωρεάν εργασία για Στρατό-Κράτος-ΟΤΑ όπως προβλέπει το ψηφισμένο πλέον νομοσχέδιο για την θητεία.

Ο κόσμος του αγώνα, οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου που με τα νέα μέτρα θα οδηγηθούν στην απόλυτη εξαθλίωση ή και την εξαφάνιση, μπορούν να καταφέρουν ένα καίριο πλήγμα στα σχέδια της κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ, του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, ξαναβγαίνοντας δυναμικά στο προσκήνιο. Είναι η ώρα της μάχης και τις αμέσως επόμενες μέρες όλες οι δυνάμεις του κινήματος χρειάζεται να μπουν σε θέση αγώνα και σύγκρουσης. Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτή τη πρωτοφανή επίθεση και να συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλων των απαραίτητων μορφών, που θα συνενώσουν την οργή και την ανάγκη αποφασιστικής αναμέτρησης και απάντησης στην αντιδραστική και βάρβαρη αντι-ασφαλιστική τομή που επιχειρείται.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *