Σημαντική δικαστική νίκη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απέναντι στους μεγαλοεργολάβους της Νέας Οδού Α.Ε..

Anoigma-DiodiaGefyra-ΡΙΟΜία μεγάλη νίκη πέτυχε σήμερα το κίνημα απέναντι στους μεγαλοεργολάβους της Νέας Οδού Α.Ε. στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

Η δίκη η οποία έγινε αφορούσε σε κινητοποιήσεις του κινήματος στα διόδια Αφιδνών την περίοδο 2009-2010, τις οποίες η Νέα Οδός Α.Ε. μαζί με το υπηρετικό πολιτικό της προσωπικό προσπάθησε να ποινικοποιήσει, επιδιδόμενη σε βιομηχανία φρονηματικών διώξεων και στην παραγγελία ψήφισης φωτογραφικών νόμων καταστολής του κινήματος (βλ. νόμοι Ρέππα και Βορίδη).

Δυστυχώς για τα κρατικοδίαιτα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα, το κατηγορητήριο και αυτής της δίκης ήταν προκλητικά ανυπόστατο και έπεσε στο κενό. Οι κατηγορίες ήταν καθαρά φρονηματικού χαρακτήρα και μεταξύ άλλων περιελάμβαναν φυσική και ηθική αυτουργία σε παράνομες πράξεις όπως παρακώλυση συγκοινωνιών, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης κ.α. Επίσης, η δίκη αυτή ήταν και για έναν ακόμη λόγο σημαντική καθώς κατέπεσε πανηγυρικά το ποινικό μέρος της αγωγής που έχει καταθέσει η Νέα Οδός Α.Ε. διεκδικώντας 500.000 από κάθε κατηγορούμενο. Σημαντικό ρόλο στη νίκη αυτή έπαιξαν οι δικηγόροι, οι μάρτυρες υπεράσπισης (μεταξύ των οποίων και ο Μανώλης Γλέζος) και οι αλληλέγγυοι πολίτες που στήριξαν το κίνημα και σε αυτή τη μάχη.

Νίκες σαν και αυτή μας δίνουν νέα δύναμη να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στο ληστρικό καθεστώς των διοδίων, το οποίο καταλύει κάθε έννοια κοινωνικής και συνταγματικής δικαιοσύνης καθιστώντας το κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης προνόμιο των λίγων και εχόντων.

Καλούμε την κυβέρνηση να τιμήσει έστω και μια γραμμή από τις προεκλογικές της εξαγγελίες αποφασίζοντας άμεσα:

* την κατάργηση των σκανδαλωδών συμβάσεων παραχώρησης που ζημιώνουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο από το 2007 μέχρι σήμερα, χαρίζοντας στους μεγαλοεργολάβους εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού,

* την κατάργηση των χουντονόμων Ρέππα και Βορίδη που ποινικοποιούν τη δράση του κινήματος και τιμωρούν τους πολίτες που ορθώνουν ανάστημα απέναντι στη συμμορία των μεγαλοεργολάβων,

* την αμνήστευση των ποινικά, αστικά και διοικητικά διωκόμενων πολιτών από τις εταιρίες και από την τροχαία, η οποία πληρώνεται από τον ελληνικό λαό για να παίζει τον ρόλο ιδιωτικού security των άνομων συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη!!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *