Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο

nato_ploia.mediumΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η ανάπτυξη ισχυρής ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης με αεροπορική υποστήριξη στο Αιγαίο, για την «παρακολούθηση των μεταναστευτικών κυμάτων», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, αποτελεί μια επικίνδυνη και αντιδραστική εξέλιξη για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

• Αποτελεί μια σαφή ανάμιξη του ΝΑΤΟ στην εντεινόμενη ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση και επέμβαση στη Συρία και τη Μ. Ανατολή και της δίνει νέα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, τη στιγμή που η προτεινόμενη και αμφίβολη εκεχειρία συνοδεύεται από συνέχιση των βομβαρδισμών και απειλές για επέκταση του πολέμου.

• Επιτείνει το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι διωγμένοι από τους βομβαρδισμούς και τις σφαγές των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους στη Συρία, έρχονται αντιμέτωποι με τις κανονιοφόρους του ΝΑΤΟ και γίνονται εργαλείο στους ανταγωνισμούς και τις επιδιώξεις ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων.

• Ανοίγει για τη χώρα και το λαό πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, με την άμεση εμπλοκή στους πολεμικούς ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, αλλά και με την , εκ των πραγμάτων, επαναφορά στο προσκήνιο ζητημάτων κυριαρχίας στο Αιγαίο και ανταγωνισμών ανάμεσα στην Τούρκικη και Ελληνική αστική τάξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ύστερα από την «προσφορά» νέας βάσης στους Αμερικανονατοϊκούς, την ανακήρυξη των ΗΠΑ σε «πολύτιμο φίλο» και την ενίσχυση του αμερικανόπνευστου άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, κάνει ένα ακόμη βήμα στο βάθεμα της εξάρτησης. Ένα περαιτέρω βήμα υποταγής στις απαιτήσεις των «εταίρων» της ΕΕ (Γερμανίας, Γαλλίας) και των υπερατλαντικών «συμμάχων» (ΗΠΑ). Αυτών των γερακιών του πολέμου, αυτών των αρπακτικών που οδηγούν το λαό μας στην εξαθλίωση.

Καταγγέλλουμε αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη και καλούμε το λαό να ξεδιπλώσει την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική του πάλη. Να μπολιάσει τον αγώνα που και αυτή τη στιγμή δίνει για τη ζωή και το ψωμί του, με αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα από την ανάδειξη και στοχοποίηση των κοινών εχθρών. Να βαδίσει το δρόμο της συγκρότησης ενός Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης ενάντια στην επίθεση του συστήματος και το καθεστώς της εξάρτησης.

– ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
– ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

image001

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *