Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας – Χοριάτη

laiki sispirosi pileas xortiati 1ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Στην συνεδρίαση της 15ης Φλεβάρη 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης εισηγήθηκαν την έκδοση ψηφισμάτων ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-«λαιμητόμο» της συγκυβέρνησης και την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την μεταφορά δαπανών για την υγεία στους ΟΤΑ. Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να πάρει επίσημα θέση για τα νέα, αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πλήττουν εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική ασφάλιση, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του λαού ενώ μεταφέρουν και άλλα βάρη στις πλάτες του λαού.

Την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης απέφυγαν να στηρίξουν τόσο η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του δημάρχου κ.Καϊτεζίδη όσο και η, στηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευση του κ.Αντωνούδη. Η μεν δημοτική παράταξη του δημάρχου, μέσω του προέδρου του Συμβουλίου κ.Γεράνη, επιχείρησε με υπεκφυγές να στηρίξει την έκδοση ψηφίσματος, παραπέμποντας μια τέτοια ενέργεια στο μέλλον και αφότου συζητηθεί το θέμα στην ΚΕΔΚΕ. Από την πλευρά του, ο κ.Αντωνούδης (Δίκτυο Ενεργών Πολιτών) επιχείρησε γιά άλλη μια φορά τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής αναφέροντας πως «δεν υπάρχει νομοσχέδιο»! Προφανώς, για το προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», οι κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενες ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό οδοστρωτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμαρτύρονται για κάτι που…δεν υπάρχει!! Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση «ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι’αυτοί κρυφό καμάρι»…

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλει την στάση τόσο της παράταξης του δημάρχου όσο και αυτήν της μείζονος αντιπολίτευσης και καλεί το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), έρχονται να συμβάλουν στην παραπέρα χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων και στη διαμόρφωση ενός μαύρου εργασιακού μέλλοντος για όλες τις γενιές, που θα τροφοδοτεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου. Καλούμε το λαό του δήμου μας να αντισταθεί οργανωμένα, με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντιλαϊκό «αρμαγεδώνα».

Το νομοσχέδιο-«λαιμητόμος» για το ασφαλιστικό να αποσυρθεί, να μην φτάσει καν στη Βουλή!

​Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη.7:33 μμ 17/2/2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *