Φασίστες και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο

hitler2aΤο νέο «σόου» των Ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στη Βουλή δεν προκαλεί ασφαλώς καμία έκπληξη. Η κοινοβουλευτική παρουσία άλλωστε των χρυσαυγιτών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ψευτοτσαμπουκά, τις ύβρεις και τις απειλές. Η ουσία δεν βρίσκεται στο επεισόδιο καθεαυτό, αλλά στην προσπάθεια των Ναζί να παραστήσουν τους «αντιΝΑΤΟϊκούς» και τους «αντι-ιμπεριαλιστές»! Αφού ξέρασαν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι χρυσαυγίτες βουλευτές έστησαν άλλη μια «υπερπατριωτική» φαρσοκωμωδία.

Διότι μόνο ως μαύρη φαρσοκωμωδία μπορεί να θεωρηθεί το «αντι-ιμπεριαλιστικό» θέατρο των Ναζί. Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η δήθεν αντιΝΑΤΟϊκή ρητορική των χρυσαυγιτών βουλευτών που χαρακτήρισαν «προδοσία και ξεπούλημα» τηνεμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την μεταναστευτική-προσφυγική κρίση. Με αφορμή, λοιπόν, αυτά να θυμήσουμε ορισμένα πράγματα:

  1. Η Χρυσή Αυγή, αυτό το ναζιστικό-εγκληματικό μόρφωμα, εκφράζοντας τμήματα του εγχώριου Κεφαλαίου, έχει ως στρατηγική επιλογή την θέση της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΕΕ, ΝΑΤΟ). Οι «έλληνες εθνικιστές»- όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται- είναι πιστοί στην ευρωατλαντική συμμαχία. Να τι ομολογούσε ο ίδιος ο φύρερ της χρυσαυγίτικης συμμορίας Μιχαλολιάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη:

  1. Οι Ναζί χρυσαυγίτες είναι τόσο «πατριώτες» ώστε να ταυτίζουν το «έθνος» με το… ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Ευρωβουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης άλλωστε είναι ένας πρώην επιτελάρχης του ΝΑΤΟ, ο αντιστράτηγος Γ.Επιτήδειος. Να τι απαντούσε ο ίδιος στην ερώτηση αν «η παραμονή μας στο ΝΑΤΟ εξυπηρετεί το έθνος» (συνέντευξη στις 22 Μάη 2014):

«Βεβαίως. Άλλωστε εάν δεν το εξυπηρετούσε δε θα γινόμασταν μέλος του, όπως γνωρίζεται το ΝΑΤΟ στα πλαίσια της αρχής της συλλογικής άμυνας η οποία προβλέπεται από το άρθρο 5 της συνθήκης του το ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένο να προστατεύει κάθε μέλος του από επίθεση που εκδηλώνει εναντίον κάποιου μέλους μια τρίτη χώρα. Το ίδιο ίσχυε και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα για την χώρα μας. Η ουσία της σχέσεως αυτής δεν έχει μεταβληθεί στην σημερινή εποχή παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ πολλές φορές φαίνεται ότι ακολουθεί η και στην πραγματικότητα ακολουθεί μια πολιτική διαφορετική από αυτή που ακολουθούσε κατά την εποχή του ψυχρού πολέμου. Όμως λόγω του ότι είμαστε μέλη αυτής της συμμαχίας και στα πλαίσια της εφαρμογής της αρχής της ομοφωνίας, σύμφωνα με την οποία ουδεμία απόφαση λαμβάνεται από το ΝΑΤΟ εάν δε συμφωνήσουν όλα τα μέλη του, έχουμε την δυνατότητα να προασπίσουμε εφόσον θέλουμε τα εθνικά μας συμφέροντα εντός της συμμαχίας».

Σε άλλο δε σημείο της συνέντευξης του ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής αναφέρει:
«Εφόσον είμαστε μέλος μια συμμαχίας οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στα πλαίσια της συμμαχίας αυτής. Εάν αυτό δε συμβεί δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα».

Για όσους τυχόν δεν κατάλαβαν, οι Ναζί μας λένε το εξής: τα συμφέροντα της χώρας ταυτίζονται με αυτά των ιμπεριαλιστών, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε συνεπείς στις ΝΑΤΟϊκές μας υποχρεώσεις, άσχετα αν καμιά φορά παριστάνουμε τους «υπερπατριώτες αντι-ιμπεριαλιστές» για ξεκάρφωμα…

  1. Αν οι παραπάνω ομολογίες πίστης των χρυσαυγιτών στο ΝΑΤΟ δεν σας έφταναν, υπάρχει και τρίτη. Τι θέση θα έπρεπε να πάρει η Ελλάδα, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, στο ουκρανικό ζήτημα όταν της ζητήθηκε από την συμμαχία να στείλει τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη; Θα μπορούσε να αρνηθεί στο ΝΑΤΟ, χάρην των σχέσεων της με τη Ρωσία, ή όχι; Παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση υποψηφίου ευρωβουλευτή (Γαλεος) της ναζιστικής οργάνωσης σε τηλεοπτική συνέντευξη του:

«Κοιτάχτε, όλα είναι δυνατά. Βέβαια, εφόσον είναι δυνατό, είμαστε θα έλεγα και υποχρεωμένοι να στείλουμε.Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι κάποιο άλλο. Ότι όταν το ΝΑΤΟ θέλει κάτι από εμάς τους το δίνουμε χωρίς ποτέ να ζητήσουμε αντάλλαγμα(…) Από τη μια είναι δύσκολο να αρνηθείς. Μια σωστή και ανεξάρτητη πολιτική όμως λέει ότι θα έπρεπε να κρατήσεις μια ουδέτερη στάση απέναντι και στις δύο χώρες. Βέβαια, όταν λέμεανήκομεν στο ΝΑΤΟ, ανήκομεν στη Δύση, δεν μπορούμε να κρατήσουμε αυτή την πολιτική. Έστω όμως και σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να έχουμε μια ελληνική πολιτική που να στηρίζει την Ελλάδα και να πάρει κάποια ανταλλάγματα».

Ανήκομεν στο ΝΑΤΟ, ανήκομεν στη Δύση, μας λένε οι χρυσαυγίτες! Και, ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε και σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις αν μας ζητηθεί, αρκεί να πάρουμε κάποιο «αντάλλαγμα». Να λοιπόν πως παζαρεύουν την «εθνική ανεξαρτησία» και «εθνική αξιοπρέπεια» οι φασίστες- βγάζοντας τες στο ιμπεριαλιστικό παζάρι των «ανταλλαγμάτων» με τους φονιάδες των λαών.  Πάντα, βέβαια, για το καλό του εγχώριου κεφαλαίου που οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες υπηρετούν.

  1. Όποιος μελετήσει τις εξελίξεις από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1945) έως την ίδρυση του ΝΑΤΟ (1949) θα δει πως την ιμπεριαλιστική βορειοατλαντική συμμαχία την συνδέει ομφάλιος λώρος με τα απομεινάρια του γερμανικού ναζιστικού καθεστώτος. Άλλωστε, τόσο το χιτλερικό καθεστώς (το οποίο θαυμάζουν οι χρυσαυγίτες) όσο και οι δυνάμεις που οδήγησαν στην σύσταση του ΝΑΤΟ διαπνέονταν από ένα κοινό αίσθημα: τον αντικομμουνισμό και το μίσος απέναντι στην Σοβιετική Ένωση.

hitler

Έτσι, για παράδειγμα, βρίσκουμε τον στρατηγό Άντολφ Χεούσινγκερ, αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της ναζιστικής Γερμανίας στον πόλεμο, να αναλαμβάνει αρκετά χρόνια μετά (1961-1964) πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Βρίσκουμε, επίσης, τον αντιστράτηγο Χανς Σπίντελ της ναζιστικής στρατιωτικής μηχανής να θητεύει, μεταπολεμικά, ως ανώτατος διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην κεντρική Ευρώπη (1957-1963). Άλλο ένα παράδειγμα αποτελεί και ο δόκτωρ Έμπερχαρντ Τάουμπερτ, άλλοτε έμπιστος του Γκέμπελς στο υπουργείο προπαγάνδας των Ναζί, που μεταπολεμικά διορίστηκε σύμβουλος στο τμήμα «ψυχολογικού πολέμου» του ΝΑΤΟ!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

― οι υμνητές του ξενόδουλου δικτάτορα Μεταξά,

― οι θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, των SS και της Γκεστάπο,

― οι πολιτικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των ταγματασφαλιτών της Κατοχής,

― οι απολογητές του βαθέως μετεμφυλιακού ελληνικού κράτους που έβαλε τη χώρα στο ΝΑΤΟ και προσκύνησε αμερικανούς και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές,

― τα πολιτικά τέκνα του δικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανοκίνητης Χούντας,

― οι υπέρμαχοι μιας στρατοκρατούμενης Ελλάδας που, σαν επίδοξοι «ντίλερς» οπλικών συστημάτων, αντιδρούν στη μείωση των υπέρογκων αμυντικών δαπανών,

παριστάνουν σήμερα τους «αντι-ιμπεριαλιστές», βγαίνοντας στα κεραμίδια για την βαθύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο! Τι σχέση μπορεί να ‘χει η ναζιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή με τα γνήσια αντι-ιμπεριαλιστικά, αντι-ΝΑΤΟϊκά αισθήματα του ελληνικού λαού; Απάντηση: Καμία!

Ο φασισμός, ως ο πιο ωμός, πιο καταπιεστικός, πιο θρασύς και δόλιος καπιταλισμός(Μπρεχτ) δε μπορεί παρά να έχει άρρηκτη ιδεολογική συγγένεια με τον ιμπεριαλισμό, άσχετα με τις κατά καιρούς μεταμφιέσεις του.

Πηγή: Νίκος Μόττας – “Ατέχνως”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *