Ενσωμάτωση και φακέλωμα το Γραφείο Στήριξης Οπλιτών ΓΕΣ; ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ!

unnamedΚαι ξαφνικά, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πραγματοποίησε την πιο μαζική και αποτελεσματική καμπάνια του μέσα στον Στρατό. Μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Σε σειρά μονάδων, στις Ταγματικές Αναφορές της Παρασκευής 19/2, στελέχη καλούσαν τους συναδέλφους φαντάρους να μην μπαίνουν στο ίντερνετ και πιο συγκεκριμένα να μην επικοινωνούν με τον “ΣΠΑΡΤΑΚΟ” για να κάνουν τις καταγγελίες τους.

Αντίθετα, τους «διέταζαν», συγγνώμη τους συμβούλευαν, να επικοινωνούν με το Γραφείο Στήριξης Οπλιτών ΓΕΣ. Για να κάνουν γνωστή την ύπαρξη του αφισοκόλλησαν όλες τις μονάδες, καλώντας να επικοινωνούν με συγκεκριμένα τηλέφωνα και email του ΓΕΣ.

Αυτό που βεβαίως ξέχασαν να κάνουν –μα φυσικά, δεν το έκαναν εσκεμμένα- ήταν να τους ενημερώσουν ότι όλες οι κλήσεις στο Πεντάγωνο καταγράφονται. Ξέχασαν να τους πουν δηλαδή ότι όσοι πάρουν να παραπονεθούν θα καταγράφονται, θα φακελώνονται και όλοι κατανοούν τι δυνατότητα και σε ποιους προσφέρει κάτι τέτοιο. Τι συνέπειες μπορεί να έχει!

Καταγραφή επομένως των όσων διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες, επίσης τις παρανομίες των στελεχών και της ιεραρχίας, είναι το πρώτο σκέλος της λειτουργίας του Γραφείου Στήριξης Οπλιτών.

Ενσωμάτωση, χειραγώγηση και εξαφάνιση της αμφισβήτησης των φαντάρων, της αγωνιστικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, της συλλογικής διεκδίκησης και του κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, είναι η πραγματική επιδίωξη του Υπουργείου Άμυνας.

Παρά τις όποιες υποσχέσεις και πίσω από το πατερναλιστικό προσωπείο των Υπουργών Άμυνας Καμμένου-Βίτσα, οι οποίοι ψήφισαν και θα εφαρμόσουν το νόμο για τη θητεία που έχει ως συγγραφέα τον Κ.Ήσυχο της ΛΑΕ, κρύβεται η επιχείρηση καταστολής. Παίρνοντας την σκυτάλη από τις αντίστοιχες κινήσεις των πρώην ΥΕΘΑ Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Μπεγλίτη που άλλοτε υποσχέθηκαν τη δημιουργία Συνηγόρου του Οπλίτη, άλλοτε έφτιαξαν υπουργικό email, αλλά πάντα είχαν κοινή στόχευση:

Πώς να ορθώσουν στεγανά, πώς να περιορίσουν τις καταγγελίες πίσω από τη μάντρα των στρατοπέδων –άντε και μέσα στο Πεντάγωνο!

Γιατί το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι τα προβλήματα υπάρχουν και συνεχώς διευρύνονται. Και οι αιτίες είναι πολιτικές, η ευθύνη βαραίνει πρώτιστα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, την ίδια την κυβέρνηση και τα Μνημόνια.

Πλέον αναμετρούνται καθημερινά με τις αντιδράσεις των φαντάρων και όχι μόνο.

Εδώ και χρόνια, αλλά ιδίως την τελευταία περίοδο η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει απογειωθεί, εκφράζοντας όχι μόνο τους συναδέλφους φαντάρους, αλλά και το χαμηλόβαθμο μόνιμο προσωπικό.

Η καθημερινή συνδικαλιστική δράση, η διεκδίκηση των φαντάρων σε συνδυασμό με τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών που αποκαλύπτουν την ευθύνη του στελέχους ή του διοικητή, αλλά κυρίως την πολιτική ευθύνη του Υπουργού και της κυβέρνησης. Η επικοινωνία δηλαδή της πάλης μέσα στον στρατό με την αλληλεγγύη των κοινωνικών κινημάτων, είναι αυτή που υποχρεώνει το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ να δώσει λύσεις στα προβλήματα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η στρατευμένη νεολαία είναι το τμήμα της νεολαίας που υφίσταται την πιο μεγάλη οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση, την πιο σκληρή καταπίεση, αλλά ταυτόχρονα είναι και αυτή που δίνει συνεχώς μάχες και τις κερδίζει. Αν κάποιος τα θεωρεί υπερβολή όλα αυτά, απλά θα μπορούσε να συγκρίνει την αγωνιστική νηνεμία που επικρατεί στα Πανεπιστήμια με την κλιμάκωση του αγώνα Μέσα στον Στρατό. Και τα νικηφόρα αποτελέσματα της δράσης των φαντάρων.

Γιατί η στρατευμένη νεολαία μετράει νίκες στον Στρατό. Παρά το φόβο, τους μύθους που στοχεύουν στην τρομοκράτηση και την υποταγή. Σε αντιπαράθεση με το βύσμα, την ατομική διαπραγμάτευση, την παραίτηση.

Σας ρωτάμε: ποια κατάσταση επικρατεί σήμερα στα Κέντρα Εκπαίδευσης; Η βελτίωση της κατάστασης είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ή όχι; Τι σημαίνει σήμερα για την καθημερινότητα των μονάδων μια ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ; Απλά, μπείτε στο diktiospartakos.blogspot.com και συγκρίνετε τι ίσχυε πριν και τι άλλαξε μετά την καταγγελία;

Και έχει σημασία να μην ξεχνούμε ότι όλες αυτές οι επιτυχίες της νεολαίας σημειώνονται στην καρδιά του βαθέως κράτους, στον Στρατό, τον πιο βίαιο μηχανισμό επιβολής της αστικής κυριαρχίας.

Φυσικά δεν έχουμε αυταπάτες: η ταξική επίθεση που σηματοδοτεί ο νέος νόμος για τη θητεία που ουσιαστικά εντάσσει οργανικά την στρατευμένη νεολαία ως δωρεάν εργατικό δυναμικό και πολιορκητικό κριό της διάλυσης κάθε εργασιακού δικαιώματος –μέσω της αξιολόγησης, μοριοδότησης, πιστοποίησης των στρατευμένων που εργαζόμενοι θα καλύπτουν τρύπες του κρατικού και στρατιωτικού μηχανισμού. Ο πόλεμος κατά των μεταναστών. Η δράση του Στρατού ως δύναμης Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων. Οι σχεδιασμοί νέων επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ.

Είναι ζητήματα που θα κριθούν, έχοντας πρωταγωνιστές τους φαντάρους, από την αγωνιστική προσπάθεια Μπλοκαρίσματος της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής, αλλά απαιτούν την κινηματική ανάταση του συνόλου του κόσμου της εργασίας. Ένα μαχητικό και αποφασισμένο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μαθητών-φοιτητών-φαντάρων-ανέργων-εργαζόμενων ανεξάρτητα τη φυλή/εθνότητα/θρησκεία.

Για όλους αυτούς λοιπόν τους λόγους συνάδελφοι έχει στοχοποιηθεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Για τις απόψεις και τις πράξεις του, που υπηρετεί ανυποχώρητα.

Ούτε οι μηνύσεις και η ΥΠΕΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ μας λύγισαν, ούτε οι δηλώσεις και οι απειλές των εθνικιστών και των φασιστών μας ανησύχησαν.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον συνάδελφο, την στιγμή της αδυναμίας, της δυσκολίας, του χωσίματος και της απελπισίας, για να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε δύναμη αμφισβήτησης.

Για να διεκδικήσουμε και τελικά να επιβάλλουμε το σεβασμό των δικαιωμάτων μας, την επίλυση των προβλημάτων που μας προκαλούν. Για να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

Πάμε λοιπόν Συνάδελφοι

Με κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *