Ημερίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) για το Χρέος και τη Δημοκρατία και συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος

ÓÇÌÉÔÇÓ Ê ÅËËÇÍÉÊÇ ÐÑÏÅÄÑÉÁ ÅÕÑÙÊÏÉÍÏÂÏÕËÉÏ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ

Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες  θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) για το Χρέος και τη Δημοκρατία, με τίτλο “Restructuring Debt-Rebuilding Democracy”, μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού, Σοφίας Σακοράφα και του γάλλου ευρωβουλευτή του Front de Gauche Jean-Luc Mélenchon.

Θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της Ελληνικής Βουλής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον Eric Toussaint, Πρόεδρο της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους στον Τρίτο Κόσμο (CADTM), τον Γιώργο Κασσιμάτη, Ομότιμο Καθηγητή Δικαίου του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Benjamin Lemoine, ερευνητή του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS).

Αμέσως μετά τη λήξη της ημερίδας, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος (Τρίτη 14.00 – 16.30, Τετάρτη 09.00 – 12.30). Στο πλαίσιο της επαναδραστηριοποίησης της Επιτροπής η Σοφία Σακοράφα έκανε την ακόλουθη δήλωση : “Η ερευνά της Επιτροπής δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση, ήταν όμως πάντοτε αναγκαία. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της. Τα πολύτιμα συμπεράσματά της Επιτροπής Αλήθειας δεν ανήκουν σε κανέναν άλλον, παρά μόνο στον ελληνικό λαό. Αυτός πρέπει να μάθει, αυτός και θα τα χρησιμοποιήσει. Τα δε επόμενα ντοκουμέντα της Επιτροπής που αφορούν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είναι εξόχως αποκαλυπτικά και ως εκ τούτου ιδιαιτέρως σοβαρά. Θα μάθουμε όλοι πώς φτάσαμε έως εδώ, θα μάθουμε όλοι για τις διαχρονικές ευθύνες στη σχέση  πολιτικού συστήματος και τραπεζών, από την αρχή της κρίσης έως και σήμερα.”

Η ημερίδα θα διαρκέσει από τις 09.00 έως τις 12.30, ενώ θα μεταδίδεται ζωντανά   σ’ αυτόν τον ιστότοπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *