Το κοροιδάκι της πριγκιπέσσας

-Κοίτα, εδώ που τα λέμε το είχαμε παρατραβήξει ως κοινωνία. Χρειαζόμαστε λίγη δημοσιο-οικονομική πειθαρχία. Είχαμε εισέλθει σε μια ηθική παρακμή παιδί μου. Πίστεψέ με, θα μας κάνει καλό η ηθική ανάταση.
-Μάλιστα, να πειθαρχήσω και να αναταθώ ηθικά.
-Πειθάρχησα, αλλά τώρα είναι χειρότερα. Και αντί για ηθική ανάταση νιώθω κατάθλιψη. Τι γίνεται;
-Κοίταξε παιδί μου, οι μακρο-οικονομικοί και μικρο-οικονομικοί δείκτες, σε συνδυασμό με τα rates των spreads, την στατιστική επιστήμη…καταλαβαίνεις. Πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή.
-Έκανα υπομονή, αλλά τώρα είναι ακόμα χειρότερα. Τι γίνεται;
-Κοίταξε, θα πονέσεις. Τρεις απ’ τους πέντε στην οικογένειά σου θα μείνουν άνεργοι, οι υπόλοιπο δύο θα παίρνουν τα μισά, και όλοι μαζί θα χρωστάτε το ισοδύναμο δύο εξοχικών στη Μύκονο. Αλλά τουλάχιστον παιδί μου δεν θα ζείτε στα Γκούλαγκ των κομμουνιστών. Εδώ έχουμε δημοκρατία. Έχεις την ελευθερία της γνώμης σου. Μπορείς να διαμαρτυρηθείς, με νομοταγή πάντα βέβαια τρόπο, έτσι παιδί μου; Οχι σαν αυτή την αντιπαραγωγική αληταρία που είχαμε στο παρελθόν, με ωριμότητα!
-Μάλιστα. Θα διαμαρτυρηθώ με νομοταγή και ώριμο τρόπο.
-Συγνώμη, διαμαρτυρήθηκα με νομοταγή και ώριμο τρόπο αλλά ήρθαν οι αστυνομικοί, μου έσπασαν το κεφάλι και με φλόμωσαν στα χημικά.
-Ναι παιδί μου, σε κατανοώ. Διάβασε σε παρακαλώ την πεντακοσιοσέλιδη εργασία μου για το γιατί δεν γινόταν αλλιώς μέχρι να γυρίσω απ’ τα μπάνια μου στις Κυκλάδες, και να ξέρεις παιδί μου ότι ο καπιταλισμός τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τη στάση σου.
-Ναι, να σας πω, μήπως όμως είναι λίγο άδικο όλο αυτό, να σας πληρώνω φόρους, να μου κόβετε τον μισθό και τα επιδόματα, να με πετάτε άνεργο στο δρόμο, και μετά να με δέρνετε;
-Τι λες παιδί μου; Αυτά τα λένε οι φανατικοί, οι κομμουνισταί! Αυτοί που περιμένουν τη δευτέρα παρουσία! Εδώ θα μείνεις παιδί μου, μαζί μας, που σε φροντίζουμε.
-Ναι, δεν ξέρω, λέω να την ψάξω λίγο κάπου αλλού, μήπως και υπάρχει καμιά εναλλακτική.

-Τι είπες ρε πουστρόπαιδο! Έχει αδιέξοδα ρε αλήτη η δημοκρατία; Βαράτε τον!

Αναδημοσίευση από το RadicalDesire

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *