Κάλεσμα για Αντιπολεμική – αντινατοϊκή κινητοποίηση

image002ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

Η ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αιγαίο, στην οποία συμφώνησαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, αυξάνει τον κίνδυνο του πολέμου για τον λαό μας και τους γειτονικούς λαούς. Πρώτα θύματα των πολεμικών πλοίων θα είναι οι απελπισμένοι που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να γλυτώσουν από την πολεμική σφαγή. Το κλείσιμο των βόρειων συνόρων για τους πρόσφυγες των πολεμικών αναμετρήσεων απειλεί να μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε έναν φράκτη για να προστατευθούν οι αντιδραστικές συνθήκες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα καραβάνια των ξεριζωμένων που έρχονται στα ελληνικά νησιά , τα γεννάει το κομμάτιασμα χωρών και η καταστροφή κοινωνιών από την ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την υποκίνηση αντιδραστικών αναμετρήσεων στην Μέση Ανατολή , την Μεσοποταμία , την νότια Ασία και την βόρεια Αφρική.

Το αντιπολεμικό κίνημα , ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστές- εμπρηστές του πολέμου, το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς συνασπισμούς πρέπει να πάρει μαζικά, παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Να ενωθεί με το κίνημα υποστήριξης στους πρόσφυγες του πολέμου και τις αναρίθμητες πράξεις έμπρακτης αλληλεγγύης που αυτές τις δύσκολες ημέρες εκτυλίσσονται από τους απλούς ανθρώπους του λαού μας παντού στην Ελλάδα, ενάντια στον φόβο και τα μηνύματα μίσους των φασιστικών και ρατσιστικών μειοψηφιών.

Άλλωστε ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό, είναι συνέχεια του αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την κατάργηση των εργατικών/κοινωνικών διακιωμάτων. Οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που σε συνεργασία με τις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις (όπως τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) επιβάλουν τα ανθρωποφάγα μνημόνια, αυτές οι ίδιες ευθύνονται για την διάλυση των κρατών στην Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική. Αυτές προκαλούν με τις στρατιωτικές επεμβάσεις τους εκατομμύρια μετανάστες και αυτές προκάλεσαν την μετανάστευση 300 χιλιάδων ελλήνων τα τελευταία 5 χρόνια.

Η κυβέρνηση αλλά και όλα τα αστικά κόμματα χρησιμοποιούν το προσφυγικό για να συγκαλύψουν το ασφαλιστικό, τις κατασχέσεις, τα μνημονιακά μέτρα, αλλά και για να προωθήσουν αντιδημοκρατκές εξελίξεις.. Ειδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευελπιστεί τηρώντας τις Γερμανικές εντολές για συγκέντρωση των προσφύγων στην Ελλάδα, να έχει ευνοϊκή μεταχείριση στην αξιολόγηση και την σχετική εύνοια των ιμπεριαλιστών για να παραμένει στην εξουσία, εφαρμόζοντας το 3ο Μνημόνιο. Να τους σταματήσουμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, στις 7μμ στην ΚΑΜΑΡΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ –
ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ -ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ-ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΚΤΕΣ . ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕΓΚΕΝ ΚΑΙ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Θεσσαλονίκη 6/3/2016

-ΑΝΤΑΡΣΥΑ
-ΚΟΕ
– ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
– ΟΚΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *