Μόνη διέξοδος η λαϊκή πάλη για την ανατροπή

1195Επιστροφή ΔΝΤ, παγίωση της Τρόικας το αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσης» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Μόνη διέξοδος η λαϊκή πάλη για την ανατροπή

Επιστρέφει το ΔΝΤ «παρά τις διαφορές» και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει, κλείνοντας και επικοινωνιακά τον κύκλο ενός χρόνου από τις διακηρύξεις περί έξωσης της τρόικας κ.λπ. Κοινώς, η κυβέρνηση κατέγραψε ακόμα ένα «έπος διαπραγμάτευσης», οπισθοχωρώντας ολοταχώς στο αίτημα για πλεόνασμα 3,5% το 2018, το οποίο προκαλεί κλαυσίγελο ακόμα και στους σκληρούς υποστηρικτές του μνημονίου.

Το «κουαρτέτο» λοιπόν επιστρέφει για να ισοπεδώσει ό,τι απέμεινε. Τα πλεονάσματά τους πατάνε πάνω στις ζωές μας και αυτό που επισφραγίζεται πλέον είναι ότι η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είναι μόνιμη. Μόνιμοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία. Μόνιμοι ανατρεπτικοί παρονομαστές όμως, συνεχίζουν να είναι ακριβώς οι ίδιοι.

Παλεύουμε για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και όλου μνημονιακού μπλοκ που ψήφισε από κοινού μνημόνιο το καλοκαίρι, ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους «οικουμενικούς μπαλαντέρ» τύπου Λεβέντη, τώρα που γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία επιστροφή ούτε σε «ανθρωπιστικότερους» καπιταλισμούς, ούτε σε «προ του 2011 καταστάσεις». Ο κόσμος της δουλειάς, τα λαϊκά στρώματα με τους αγώνες τους έδειξαν ότι μπορούν.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *