Η ΕΝΑΚ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

12801202_10208651558865832_1754418957657242935_nΣήμερα χρειάζεται μιά πλατιά μαχητική αντιφασιστική – λαικό δημοκρατική συσπείρωση του ελληνικού λαού και των άλλων λαών, που να οικοδομείται και να δρά με αταλάντευτη βάση τα πραγματικά γεγονότα και περιστατικά, ξεκινώντας απο το βασικό, που είναι πως ολοκληρωτικά υπεύθυνες για το σημερινο προσφυγικό – μεταναστευτικό δράμα είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των στενών συμμάχων τους στην ευρύτερη εμπόλεμη περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Καλούμε το λαό και τη νεολαία, ακόμα πιο μαζικά, σε γενική αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες – μετανάστες, που είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συμφερόντων. Παράλληλα καλούμε το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης να απαιτήσει δυναμικά το άμεσο σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην Μ. Ανατολή (και ευρύτερα) για να δημιουργηθούν συνθήκες επιστροφής των προσφύγων και να περιοριστούν οι συνέπειες του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος που εξελίσσεται.

Η πρόσφατη σύνοδος κορυφής ΕΕ – Τουρκίας των Βρυξελλών, που θα έχει και συνέχεια (17/18 – 3) έδειξε τον “βασιλιά γυμνό” καθώς η ΕΕ, μαζί και η ελληνική κυβέρνηση, οδηγούνται σε μια αισχρή, δουλεμπορικού τύπου, ακριβοπληρωμένη συμφωνία με την αντιδραστική – κατάμαυρη Τουρκική κυβέρνηση, μια συμφωνία ανάθεσης της διαχείρισης – παρεμπόδισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών – και μάλιστα – με πολλά και σοβαρά ερωτηματικά για την χώρα μας και την Κύπρο, στην οποία ήδη προκαλείται αναβρασμός.

Πρόκειται για μια συμφωνία που ακόμα παζαρεύεται στα ευρωατλαντικά κέντρα με την φασιστική εμπορομεσιτική αστική τάξη της “γείτονος”, με συγκατάθεση – όπως διαφαίνεται της ελληνικής ηγεσίας και του εγχώριου μπλοκ εξουσίας – κόντρα στις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα και προσφυγικά δικαιώματα, την ίδια ώρα που η Τουρκία των Ερντογάν – Νταβούτογλου καταπιέζει και δολοφονεί τον λαό της Τουρκίας και τον Κουρδικό πληθυσμό ανοιχτά, κλείνει και φιμώνει κυνικά τις εφημερίδες, έχει γεμάτες τις φυλακές με αριστερούς αγωνιστές, αντιφρονούντες (γυναίκες κλπ) και “διαπλέκεται” αποδεδειγμένα με τον ISIS και διάφορους άλλους όμοιους, στην περιοχή. Με αυτούς κάνει “δουλειές” η “δημοκρατική – πολιτισμένη” ΕΕ, με αυτούς επισπεύδει τις ενταξιακές διαδικασίες , με αυτούς συνομιλεί και ο Τσίπρας – με τον “φίλο Αχμέτ” Νταβούτογλου όπως δήλωσε απο την Σμύρνη – που μαζί “αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση” (και μάλιστα απο αυτούς βραβεύεται). Η ΕΝΑΚ δηλώνει και εκφράζει σοβαρότατη ανησυχία για τις εξελίξεις που δρομολογούνται, ακόμα περισσότερο μετά την πρόσφατη σύνοδο.

Επιπρόσθετα η ΕΝΑΚ υπογραμμίζει α) η ισχυρή ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη έλευση της νέας “ευρωπαικής συνοριοφυλακής – ακτοφυλακής” αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την χώρα μας, στο πλαίσιο των ευρύτερων παιγνιδιών στην περιοχή, τα μαγειρέματα των ευρωατλαντικών επιτελείων, των αστικών τάξεων των χωρών, των εξαρτημένων και των αντιδραστικών κυβερνήσεων. Ο Νατοικός στόλος στο Αιγαίο συνδέεται άμεσα και με τις στρατιωτικές εξελίξεις στην Συρία, όπως εμπλέκονται επίσης και οι ευρωενωσιακές δυνάμεις. Γι αυτό αίτημα παλαικό -ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ β) η άθλια και κτηνώδης φασιστική – ρατσιστική προπαγάνδα (κέντρων – κομμάτων – κυβερνήσεων) την οποία υποκινούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και των ΗΠΑ πρέπει να συντριβεί απο τους λαούς.

Ο κοινός εχθρός των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός και τα συμφέροντα του. Αυτοί είναι που υποκινούν και στηρίζουν τον λεγόμενο “ισλαμικό φονταμενταλισμό”, που μετά τον χρησιμοποιούν σαν άλλοθι μιας κατασκευασμένης και βολικής “σύγκρουσης θρησκειών και πολιτισμών”. Η ΕΝΑΚ αγωνίζεται ενάντια στον αντιδραστικό σχεδιασμό για μια “Ευρώπη – φρούριο” των μαύρων – αντιδραστικών κέντρων και κυβερνήσεων του αναπαλαιομένου ναζιφασισμού και των πολυεθνικών. Καλούμε λαό και νεολαία να μη ξεγελιούνται. Πίσω απο την εθνικιστική ρατσιστική προσφυγοφοβική προπαγανδιστική υστερία κρύβονται τα ίδια κέντρα του ιμπεριαλισμού, ‘οχι “πατριώτες” – ούτε “υπεύθυνοι” πολιτικοί.

Κρύβονται αυτοί που ανέτρεψαν (όπως ανέτρεψαν) τις κυβερνήσεις του Ιράκ, της Λιβύης, και απειλούν την Συρία γ) οι προοδευτικοί – ανθρωπιστικοί – δημοκρατικοί αγώνες του λαού είναι σε σύγκρουση με τους φράχτες – τείχη του αίσχους (π.χ στον Έβρο) και τα απάνθρωπα παιγνίδια “περιορισμένων εισροών” (π.χ Ειδομένη – FYROM) που υποτίθεται συμφωνήθηκαν μεταξύ “αστυνομικών διευθυντών”.. Το πλατύ κίνημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης οφείλει να διεκδικήσει την ελεύθερη ροή και μετακίνηση των προσφύγων προς τις χώρες προορισμού τους. Να διεκδικήσει την ασφαλή και οργανωμένη μετακίνηση των προσφύγων με τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα, για να τελειώσει το μαζικό έγκλημα της “προσφυγικής αποτροπής” που στοίχισε πολλές ζωές και ακόμα εξελίσσεται δ) η προσφυγική – μεταναστευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα ευρω – Νατοικά κέντρα.

Γιατί άραγε υποκρίνονται πως δήθεν διαμαρτύρονται οι Μητσοτάκηδες – χρυσαυγίτες – Θοδωράκηδες – Γενηματάδες – Λεβέντηδες κλπ αφού το γνωρίζουν πολύ καλά.. Άλλωστε όλα φάνηκαν στην σύσκεψη στο Προεδρικό, που ουσιαστικά ονόμασαν όλοι μαζί (και ο καθένας με το ρόλο του) σαν “εθνική γραμμή” όλες τις σχετικές αποφάσεις των προηγούμενων συνόδων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αφου πρώτα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου τις επεξεργάστηκε και άρχισε την πιστή εφαρμογή τους στην πράξη. Όλοι αυτοί γνωρίζουν πως η Ευρώπη της ΕΕ προωθεί τις πολιτικές φασιστικοποίησης, προωθεί τον ευρωφασισμό – ναζισμό, το γνωρίζουν αλλά όπως κάνουν σε όλα, συναινούν. Με τέτοια εισαγώμενη “ευρωπαική συναντίληψη” η εγχώρια αστική τάξη της εξάρτησης ενισχύει τους μοναρχοφασίστες κάθε είδους και κρατά σαν “μάχιμη” πολιτική εφεδρεία την χρυσαυγίτικη δολοφονική συμμορία. Όμως και οι κοινοβουλευτικές “επιχειρηματολογίες” Τσίπρα προς Μητσοτάκη για την “προοδευτική πολιτική Μέρκελ” στο μεταναστευτικό σε “αντίθεση” με την πολιτική της ΝΔ, είναι για να κοροιδεύουν αμφότεροι – συνεταιρικά τον ελληνικό λαό, υλοποιώντας πιστά τις ευρωατλαντικές εντολές.

Η Ενιαια Αριστερή Κίνηση χαιρετίζει το πλατύ και ζωντανό κίνημα πολύμορφης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες – μετανάστες, ένα κίνημα που αποτελεί και το μεγάλο πλειοψηφικό λαικό ρεύμα στη χώρα, μια χώρα που ξέρει και απο προσφυγιά – που ξέρει και απο μετανάστευση – και απο φασισμό και απο πολέμους. Κόντρα στην φασιστο ρατσιστική υστερία και τα ιμπεριαλιστικά κόλπα, χαιρετίζουμε – στηρίζουμε το προσφυγικό καραβάνι επιβίωσης και ζωής που περνά απο τα μέρη μας. Τους χαιρετίζουμε όλους, παιδιά – άντρες – γυναίκες. Η ΕΝΑΚ επισημαίνει πως πρωταγωνιστής της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς είναι – και – πρέπει ακόμα περισσότερο να είναι ο λαός και το αυτοοργανωμένο κίνημα, ο κάθε πολίτης με την δική του πρωτοβουλία, οι μαζικές λαικές οργανώσεις, συνδικάτα, σύλλογοι, συλλογικότητες, και όχι οι διάφορες “εντεταλμένες” και “πρόθυμες” ΜΚΟ που με την πολύπλευρη στήριξη κέντρων και υπηρεσιών έχουν “εξειδικευθεί”στον “ανθρωπισμό” και στις “ελεήμονες” προσφορές. Και το επαναλαμβάνουμε σαν γενικό σύνθημα και μέτωπο αγώνα – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *