ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ [ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ μπροστά στη δίκη 3 συλληφθέντων συναδέλφων από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως στην απεργία μας την Κυριακή 28/12/14]

unnamed (1)ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 
Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους 3 συναδέλφους μας που διώκονται για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, που ακολούθησε την καταστολή που δεχθήκαμε και τις συλλήψεις των συναδέλφων μας στην απεργιακή περιφρούρηση στον Ιανό την Κυριακή 28/12/14, ημέρα απεργίας στον κλάδο μας.
 
Την ημέρα εκείνη, στο πλαίσιο της απεργίας στον κλάδο του βιβλίου για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας, οργανώσαμε από νωρίς το πρωί και από κοινού με το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια απεργιακές περιφρουρήσεις στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Παπασωτηρίου. Από το όλο κατασταλτικό σχέδιο που εφαρμόστηκε στον Ιανό, στο οποίο πρωταγωνίστησαν η εργοδοσία και τα ΜΑΤ, την περικύκλωσή μας και την επίθεση στην απεργιακή μας συγκέντρωση, συλλαμβάνονται 2 συνάδελφοι (αρχικά κι ένας ακόμα) και 2 περαστικοί και οδηγούνται στο ΑΤ Ακροπόλεως. Εκεί πηγαίνουν αμέσως μετά και κάποια μέλη του σωματείου μας, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση στην εργοδοσία και να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία (…κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς η αρχική κωλυσιεργία ακολουθήθηκε από τη μη εύρεση -!- της διευθύντριας Μ. Λιαποπούλου). Στη συνέχεια, κι αφού ο χώρος γύρω από τον Ιανό είχε αποκλειστεί από τις δυνάμεις καταστολής, προχωρήσαμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως. Εκεί ήταν που δεχθήκαμε μια νέα επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που κατέφθασε μαινόμενη από ένα στενό και ευθύς κινήθηκε κατά πάνω μας. Από την επίθεση αυτή συνελήφθησαν οι 3 διωκόμενοι συνάδελφοί μας, οι οποίοι δέχθηκαν κι άγριο ξυλοδαρμό ενώ τους φορτώθηκε και μια πληθώρα κατασκευασμένων κατηγοριών.
 
Η δίκη των 3 συναδέλφων μας, αφού αναβλήθηκε αρχικά επ’ αόριστο, τελικά ορίστηκε να διεξαχθεί στις 23/3/16. Εν τω μεταξύ, πριν από μερικούς μήνες διεξήχθη τελικά και η δίκη των 2 συλληφθέντων συναδέλφων μας από την απεργιακή περιφρούρηση στον Ιανό, με την πρωτόδικη (έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά μας) καταδίκη τους από μια σαφώς μεροληπτική υπέρ της εργοδοσίας και των ΜΑΤ έδρα.
 
Πίσω από τα γεγονότα αυτά, όπως και από τις αναρίθμητες πλέον αντίστοιχες επιθέσεις των εργοδοτών, των κατασταλτικών μηχανισμών και -στη συνέχεια- των δικαστικών αρχών, πολύ εύκολα διακρίνουμε τη σταθερή -από πλευράς κεφαλαίου και κράτους- στρατηγική ποινικοποίησης, καταστολής και κατατρομοκράτησης των ταξικών και κοινωνικών αγώνων. Είναι σαφής η στόχευσή τους να καταστείλουν τον αγώνα που διεξάγουμε για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας, όπως και μια σειρά αγώνων για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων μας.
 
Όσο για το πού δεχθήκαμε την πρώτη επίθεση εκείνη την Κυριακή, μόνο σε σύμπτωση δεν μπορούμε να αναφερθούμε. Η εργοδοσία της αυτοαποκαλούμενης «αλυσίδας πολιτισμού» Ιανός έχει επιδοθεί σε μιαπληθώρα κρουσμάτων εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας τα οποία εδώ και πολλά χρόνια καταγγέλλονται από τα κλαδικά σωματεία μας σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Όσο για τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί, αυτοί έχουν αντιμετωπιστεί με εκδικητικές απολύσεις και με επιβολή προς τους εργαζόμενους για υπογραφή κείμενων καταδίκης των σωματείων και αγωνιζόμενων συναδέλφων και εξωραϊσμού της δυσχερούς εργασιακής πραγματικότητας. Οπότε, δεν μας προκάλεσε και τόσο έκπληξη το σπάσιμο της απεργίας με τα ΜΑΤ. Ούτε και ο εκβιασμός που δεχθήκαμε, ότι θα αποσυρόταν η μήνυση εναντίον μας αν δεσμευόμαστε ότι θα σταματήσουμε τις παρεμβάσεις μας στον Ιανό. Έκτοτε βέβαια το κατασταλτικό-τρομοκρατικό σχέδιο της εργοδοσίας του Ιανού έχει εμπλουτιστεί με μπράβους να «υποδέχονται» τις εργατικές συγκεντρώσεις και με συνεργάτες του να επιτίθενται στους συμμετέχοντες σε αυτές ακόμα και με μπουκάλι.
 
Από την άλλη, είναι σαφές ότι και η επίθεση που δεχθήκαμε έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως αποτέλεσε συνέχεια της επίθεσης που δεχθήκαμε έξω από τον Ιανό. Επίσης, μέσα από τη συγκεκριμένη δίωξη στους 3 συναδέλφους μας, οι οποίοι αποτελούν ενεργά μέλη αλληλέγγυων εργατικών σωματείων (Nokia & Wind) και εργατικών συλλογικοτήτων, βλέπουμε πως με το σχέδιο τους αυτό επιχειρούν να καταδιώξουν και την ταξική αλληλεγγύη, ένα από τα πολυτιμότερα όπλα των αγωνιζόμενων εργαζόμενων. Είτε αυτή εκδηλώνεται με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε συλληφθέντες έξω από αστυνομικά τμήματα, στη ΓΑΔΑ και στα δικαστήρια, είτε αυτή σηματοδοτείται από την ίδια την ενεργή συμμετοχή αλληλέγγυων στις εργατικές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε κάποιο εργασιακό χώρο ή κλάδο.
 
Εμείς θεωρούμε ότι κάθε εργοδοτική επίθεση σε έναν εργαζόμενο ή κλάδο είναι επίθεση συνολικά στον κόσμο της εργασίας. Παράλληλα αντιλαμβανόμαστε ότι, προκειμένου να απαντήσουμε αποτελεσματικά σε κάθε τέτοια επίθεση, είναι αναγκαίο να συντονίζουμε και να συνδέουμε τους ταξικούς αγώνες μας. Και πράγματι, όλο αυτά έγιναν σε μεγάλο βαθμό πράξη στον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία.
 
Αγώνα και τον οποίο με ένα τέτοιο σκεπτικό συνεχίζουμε, τόσο μέσα από τις μάχες που δίνουμε μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς όσο και μέσα από την αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας. Μπροστά στη δίκη των 3 διωκόμενων συναδέλφων μας, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, σε όλα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητές, σε όλα τα συλλογικά εγχειρήματα αγώνα ανά τις γειτονιές καθώς και στο σύνολο του ταξικού-κοινωνικού κινήματος να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Με σχετικές ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης, με τη συμβολή τους στην ανάδειξη της υπόθεσης και την συμμετοχή τους στις σχετικές κινητοποιήσεις. Αλλά και με τη συμμετοχή τους και στον αγώνα για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας και σε κάθε ταξικό αγώνα που στην ουσία διώκεται μέσα από τη δίωξη των 3 συναδέλφων μας.
 
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης :: Τετάρτη 23 Μάρτη 2016, 9πμ, δικαστήρια Ευελπίδων
 
 
Από την πλευρά μας προχωράμε σε στάση εργασίας στον κλάδο μας για την ημέρα της δίκης.
 
 
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων, Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com
_______________
 
syntdr230316diki3
 
Απέναντι στην καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, την εργοδοτική ασυδοσία και την κρατική τρομοκρατία, απαντάμε συνεχίζοντας και δυναμώνοντας τον αγώνα για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας, των εργατικών συμφερόντων και  κατακτήσεων .
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 
Τετάρτη 23 Μάρτη 2016, 9 πμ, δικαστήρια Ευελπίδων
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συναδέλφους μας
που συνελλήφθησαν σε επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση της Κυριακής 28/12/14 έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, η οποία ακολούθησε τη συντονισμένη επίθεση ΜΑΤ και εργοδοσίας ενάντια στην απεργιακή περιφρούρησή μας έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός (ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου) με συνέπεια τις συλλήψεις 2 συναδέλφων.
 
Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια
syntonistikokyriakes.espivblogs.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *