Η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Λιβύη εντείνει τον πόλεμο ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥ κατά Προσφύγων-Μεταναστών

4Πλήρη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ σχετικά με την ένταση του ευρωπαϊκού και Νατοϊκού πολέμου εναντίον προσφύγων-μεταναστών και της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Λιβύη.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία φαίνεται ότι υπάρχει κάποιου είδους καταμερισμός πολεμικής-κατασταλτικής δράσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, που λόγω και των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή αναλαμβάνει το Αιγαίο, ενώ ο Ευρωστόλος περιπολεί στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, με σκοπό να ανακόψει νέο μεγάλο κύμα φυγής από τη Λιβύη!

Πρόκειται για την αρμάδα που έχει αναλάβει να εκτελέσει το σχέδιο με την κωδική ονομασία SOPHIA. Από τον Απρίλιο του 2015 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε αποφασίσει και ανακοινώσει ότι θα κινητοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να αντιμετωπίσει τα ρεύματα των απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών. Στις 18 Μαΐου 2015, το Συμβούλιο ενέκρινε την στρατιωτική ναυτική επιχείρηση. Από τις 22 Ιουνίου 2015, η ΕΕ ξεκίνησε την επιχείρηση στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μεσογείου με την δύναμη EUNAVFOR MED. Ο δηλωμένος στόχος αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης ήταν και είναι να αναλάβει συστηματική προσπάθεια για τον εντοπισμό, τη σύλληψη δουλεμπόρων, ενώ στην πραγματικότητα η δράση της ευρωπαϊκής αρμάδας συνδέεται άμεσα με την επέμβαση, αυτή τη φορά, χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας –Ιταλίας στην Λιβύη. Μην λησμονούμε ότι πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ από το περασμένο φθινόπωρο είναι ένας Έλληνας, ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος!

Πρόσφατα το Stratfor δημοσιεύσε δορυφορικές εικόνες που επιβεβαιώνουν την άφιξη γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων στην αεροπορική βάση Benina κοντά στην Βεγγάζη της Λιβύης. Η βάση, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του στρατηγού Khalifa Hifter φημολογείτε ότι φιλοξενεί 180 Γάλλοι στρατιώτες τον Φεβρουάριο.

Στις εικόνες του Stratfor , εμπειρογνώμονες εντοπίζουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από την αεροπορική βάση. Αναλυτές τονίζουν ότι οι εικόνες δεν επιβεβαιώνουν με σαφήνεια την εθνικότητα των δυνάμεων, τα μέτρα ασφαλείας, είναι οι τυπικές προφυλάξεις που λαμβάνουν δυτικές δυνάμεις κατά την ανάπτυξή τους σε περιοχές συγκρούσεων. Η απουσία οποιουδήποτε εναέριου μέσου ή στρατιωτικών οχημάτων δείχνουν ότι πρόκειται για αποστολή στρατιωτών που δεν έχει σκοπό να λάβει μέρος σε σημαντικές πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά έχει αναλάβει την υποστήριξη επιχειρήσεων που θα γίνουν σύντομα. Ξένες στρατιωτικές δυνάμεις αυξάνουν την παρουσία τους στη Λιβύη και η πρώτη δυσκολία που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση για να έχουν επαφή. Θα πρέπει να συνεργαστούν με τοπικές πολιτοφυλακές και πολιτικές ομάδες πολλές από τις οποίες είναι σε σύγκρουση. Μέχρι να υπάρξει μια σαφέστερη προοπτική πολιτικής λύσης, γράφει το Stratfor , αμερικανικές, βρετανικές, γαλλικές και ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις αποφάσισαν να εργαστούν σταδιακά στη δυτική και ανατολική Λιβύη για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους. Στη δυτική Λιβύη, αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις που συνεργάζονται με πολιτοφυλακές από τη Μισράτα, ενώ στα ανατολικά, βρίσκονται γαλλικές δυνάμεις . Υπολογίζεται ότι περίπου 6.000 ξένοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Λιβύη.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ τονίζαμε ότι η έξαρση του ευρωπαϊκού και νατοϊκού πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών έχει και έναν επιπλέον λόγο και αυτός είναι η έναρξη της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Λιβύη. Η αποστολή ευρωπαϊκού στόλου με συμμετοχή ελληνικού υποβρυχίου και άλλων πολεμικών μέσων στα χωρικά ύδατα της Λιβύης με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών, από την αρχή είχε εκτιμηθεί ότι αποτελεί το πρόπλασμα νέας συνολικότερης επέμβασης. Η επίθεση της Συμμαχίας Προθύμων που έγινε το 2011, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι, οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου κράτους παρία και προκαλεί εμπόδια στη δράση των πολυεθνικών, στη μοιρασιά και εκμετάλλευση. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ISIS ήδη στη Λιβύη δρουν χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας-Ιταλίας. Όλα δείχνουν ότι η φονική παρουσία των ολιγομελών ομάδων Ειδικών Δυνάμεων αποτελούν πρόκριμα μεγαλύτερης χερσαίας επέμβασης, αν οι εκπαιδευμένες από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές στρατιωτικές δυνάμεις δεν τα καταφέρουν απέναντι στους φονταμενταλιστές!
Άρα η όξυνση του πολέμου κατά των προσφύγων-μεταναστών δεν υπολογίζει μόνο τις συνέπειες των σύγχρονων ιμπεριαλιστών εγκλημάτων, αλλά και των μελλοντικών.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

erxontai-stin-ellada-150000-prosfuges-apo-ti-libuiw_l

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η πάλη για την υπεράσπιση προσφύγων-μεταναστών είναι αλληλένδετη με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας. Η Αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκει την συνέχεια της στο κλείσιμο των HOT SPOT-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, στο μπλοκάρισμα της Καταγραφής-Διαλογής-Απελάσεων και στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος. Λέμε όχι στα δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας και στους προληπτικούς πολέμους κατά των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό. Στην πάλη απέναντι στους ΝΑΖΙ φονιάδες, τον εκφασισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Απέναντι στην ξεφτίλα-εκμετάλλευση και νέα κερδοφορία-διαπλοκή-διαφθορά που στήνεται μέσω των απευθείας συμβάσεων, τις ΜΚΟ και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, απαιτούμε πολιτική διαχείριση, ανοικτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές εντός πόλεων και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων και κάλυψη των αναγκών τους.

Οι Πρόσφυγες-μετανάστες θέλουν να φύγουν και αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την κοινωνική καταστροφή, δεν έρχονται στην Ελλάδα της Χρεωκοπίας, των Μνημονίων και του εξοντωτικού ταξικού πολέμου που μας δουλοποιεί. Απαιτούνται λοιπόν Ασφαλείς Δίοδοι για να μην δολοφονούνται μαζικά σε Αιγαίο/Μεσόγειο, Ανοικτά Σύνορα και χαρτιά σε όλους για να ταξιδέψουν ελεύθερα. Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται εδώ, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Αντί να δώσει χαρτιά στους πρόσφυγες-μετανάστες επιτρέποντας τους να ταξιδεύσουν ελεύθερα και με ασφαλή τρόπο προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., χρησιμοποιεί την έξοδο από την Σέγκεν ως μπαμπούλα για να γεμίσει τη χώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να εντείνει την στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και να προχωρήσει άμεσα σε χιλιάδες απελάσεις.

Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε τη μετατροπή των προσφύγων-μεταναστών σε δούλους των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, που έρχονται να επιβληθούν εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης: αναγνώριση όλων των εργατικών-συνδικαλιστών δικαιωμάτων για μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.

Εμείς καλούμε τον λαό μας σε μαζική-μαχητική Αντίσταση, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για το Μπλοκάρισμα εθνικής και πολυεθνικής Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής. Η ανάταση του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ήδη η πρόταση μας για κοινή κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία έχει γίνει δεκτή από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές και προγραμματίζεται.

Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. Το Αντιπολεμικό κίνημα π.χ. πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τον ανεφοδιασμό της δολοφονικής αρμάδας. Το ΝΑΤΟ πρότεινε ως λιμάνια ανεφοδιασμού το Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση τους τα λιμάνια σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου. Να μπλοκάρουμε την λειτουργία της βάσης Ακτίου που έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. Χρειάζεται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *