Αντιρατσιστικές Κινητοποιήσεις 18-19 Μάρτη: Υπερασπιζόμαστε τους Πρόσφυγες – Αντιστεκόμαστε στην Ευρώπη-Φρούριο!

12829065_693535614121672_4439515197939220126_o Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Θεσ/νικης σας καλεί σε:

  • Συζήτηση-Ενημέρωση, Παρασκευή 18/3, 19:00 αιθ 105Α, νέα ΦΛΣ
  • Διαδήλωση Σάββατο 19/3, 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Ούτε πνιγμένοι, ούτε πεταμένοι!

Επαναπροωθήσεις, απελάσεις και στρατόπεδα κράτησης δολοφονούν!

Αντίσταση στην εγκληματική συναίνεση Κυβέρνησης-ΕΕ-ΝΑΤΟ!

Όπως φάνηκε και στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, όλες οι κυβερνήσεις, μαζί και η ελληνική, συμφωνούν στην προσπάθεια να αποτρέψουν τους πρόσφυγες να φτάσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν και κάποιες κυβερνήσεις θέλουν να τους αναγκάσουν να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, όλες όμως συμφωνούν να τους αναγκάσουν να εγκλωβιστούν στην Τουρκία ή και την ίδια την εμπόλεμη Συρία, όπου η Τουρκία έχει ήδη καταγγελθεί ότι τους απελαύνει.

Όλες οι κυβερνήσεις, συμφωνούν στην εξαίρεση χιλιάδων απ’το δικαίωμα στο άσυλο και τη ζωή, μέσα από την αυθαίρετη κατάταξη Αφγανών, Ιρανών και άλλων λαών -ως και Σύριων από δήθεν «μη εμπόλεμες»… πόλεις της Συρίας (!)- στους «παράτυπους μετανάστες». Οι «ακανόνιστες ροές μεταναστών έχουν πλέον σταματήσει», επιχαίρει το κοινό ανακοινωθέν της Ευρώπης-Φρουρίου.

Συμφωνούν επίσης στην χρησιμοποίηση του ΝΑΤΟ για τους παραπάνω σκοπούς, ξέροντας ότι αυτό σημαίνει περισσότερες και πιο επικίνδυνες απόπειρες των απελπισμένων να περάσουν το Αιγαίο, περισσότερους πνιγμούς. Συμφωνούν στη δημιουργία νέων στρατοπέδων κράτησης (hot spots) και τη διαιώνιση των παλιών στρατοπέδων συγκέντρωσης (προαναχωρησιακών) για να κάνουν το «βίο αβίωτο» σε «παράτυπους» και «νόμιμους» που ζητούν βοήθεια στην πόρτα μας.

Παρά τις ήπιες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που προσπαθούν να καπηλευτούν μάλιστα και την αυθόρμητη αλληλεγγύη της κοινωνίας στους κατατρεγμένους, η κυβέρνηση υιοθετεί στην πράξη την παραδοσιακή πολιτική∙ προσαρμοσμένη απλά στην πίεση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπερασπίζεται το φράχτη του Έβρου (ενώ καταγγέλλει τους φράχτες άλλων χωρών!), στέλνοντας στο θάνατο εκατοντάδες κάθε μήνα που περνά. Όπως και το ότι είναι αυτή που έφερε το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX στο Αιγαίο! Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε τις συλλήψεις και παρενοχλήσεις δεκάδων εθελοντών  από Αστυνομία και FRONTEX, τις εκατοντάδες απελάσεις βορειοαφρικανών που ήδη έχει διενεργήσει, την προκλητική απουσία κρατικής μέριμνας για όσους βουλιάζουν στις λάσπες της Ειδομένης, τις ατιμώρητες βιαιοπραγίες λιμενικών και αστυνομικών, τις βίαιες εκκενώσεις της Ειδομένης με λογοκρισία στον Τύπο…

Γιατί όλα αυτά; Στην πραγματικότητα όλες οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, αναμενόμενα, αρνούνται να αποζημιώσουν τα θύματα των δικών τους επεμβάσεων σε Ασία και Αφρική. Και βέβαια, αρνούνται να στερήσουν κονδύλια από τις διασώσεις των τραπεζιτών για να τα δώσουν στο κοινωνικό κράτος, είτε για τους ντόπιους είτε για τους πρόσφυγες. Μοιάζουν να διαχειρίζονται πιο εύκολα τα πτώματα των πνιγμένων, παρά τις ανάγκες των ζωντανών! Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν τη φονική ρεάλ-πολιτίκ, που περιλαμβάνει από συμμαχίες με εγκληματικά καθεστώτα (Αίγυπτος, Ισραήλ, τώρα Τουρκία) και ενεργή συμμετοχή σε πολέμους (Αφγανιστάν, Λιβύη), μέχρι τα τρία, ως τώρα, Μνημόνια.

Όμως, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού έχει αποδείξει ότι απορρίπτει τον φονικό κυνισμό των κυβερνώντων. Αρνείται να δεχτεί ότι κάποιοι πρέπει να πεθάνουν! Θέλουμε να ζήσουμε όλοι με αξιοπρέπεια!

Ζητάμε:

-Ανοιχτά σύνορα κι ελεύθερη δίοδο σ’όλους τους πρόσφυγες. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου! -Κανένα κέντρο κράτησης. Μόνιμοι ξενώνες στις πόλεις για έλληνες και ξένους άστεγους, φιλόξενες προσωρινές εγκαταστάσεις με πλήρη κρατική μέριμνα. Όχι στο αίσχος της Ειδομένης. -Να φύγουν FRONTEX και ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! -ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ για χάρη του ρατσισμού, των Μνημονίων και της ΕΕ. Θέλουμε σχολεία και νοσοκομεία, όχι hot spots και «προαναχωρησιακά»!Απαιτώντας και πετυχαίνοντας περίθαλψη για τους πρόσφυγες, στην πράξη πετυχαίνουμε να σπάσει το Μνημόνιο για όλους μας!

  • Συζήτηση-Ενημέρωση, 18/3, 19:00 αιθ 105Α, νέα ΦΛΣ
  • Διαδήλωση Σάββατο 19/3, 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *