Προσφυγικό: ένα νέο κερδοφόρο έγκλημα

image002Το προσφυγικό δεν πρόκειται να λυθεί. Διότι γύρω από το πρόβλημα έχει στηθεί μια παραοικονομία τάξεως δισεκατομμυρίων. Δεν πρόκειται μόνο για τα δισεκατομμύρια που κονομάνε οι δουλέμποροι (και το πολυπλόκαμο σύστημα που έχουν δημιουργήσει γύρω τους), αλλά και για τα πολλαπλάσια δισεκατομμύρια που βγάζουν πολλά κράτη απ’ αυτή την υπόθεση.

Βεβαίως, αυτό που ονομάζουμε «παραοικονομία» εν σχέσει με τους δουλέμπορους, για τους σοβαροφανείς δολοφόνους τύπου Ολάντ, Μέρκελ και Ομπάμα ονομάζεται εξωτερική πολιτική, διακρατικές συμφωνίες, προτάσεις ειρήνευσης, διαπραγματεύσεις και διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Από τον πόλεμο και τη λεηλασία της Συρίας η Δύση και η Τουρκία βγάζουν λεφτά. Από τον εμφύλιο που έχουν προκαλέσει βγάζουν λεφτά, υπογράφοντας συμβόλαια με τις ομάδες που προστατεύουν για πετρέλαια, όπλα και προμήθειες. Από την ανοικοδόμηση (όταν αρχίσει και σε αυτήν την μαρτυρική χώρα η … ανάπτυξη) θα βγάλουν επίσης λεφτά. Οι τράπεζες, οι ΜΚΟ, οι βιομηχανίες που θα προμηθευτούν φτηνό εργατικό (ακόμα πιο φθηνό) δυναμικό, εταιρείες off shore, κράτη – όλοι βγάζουν τρελά λεφτά. Ακόμα και οι φράχτες που στήνονται για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες μπίζνα είναι.

Τα παιδάκια, τα όργανά τους, οι ομιλίες στα Κοινοβούλια των εθνών, η Frontex, το ΝΑΤΟ, το «τιμημένο» (κατά Μπαλτά) «Νταχάου» (κατά Κουρουμπλή) στην Ειδομένη, μπίζνα είναι.

Το προσφυγικό θα αργήσει να λυθεί. Ωσπου ένα νέο κερδοφόρο έγκλημα να το διαδεχθεί και με άλλα επιτηδεύματα για να ασχοληθεί ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Πηγή: Στάθης – Realnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *