«Είμαστε όλοι πρόσφυγες»

2c588f9cd9d4b7bd8c04dec0de69b663_XLΤο Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης» σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Ποιος τη ζωή μου , ποιος την κυνηγά.

Ποιοι είναι αυτοί που εξαπολύουν τις ορδές του πολέμου πάνω στους λαούς;

Είναι οι ίδιοι που σπέρνουν στις χώρες τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Ποιοι είναι αυτοί που κλείνουν τα σύνορα και σηκώνουν σύρματα αγκαθωτά;

Είναι οι ίδιοι που γέμισαν φράχτες την κοινωνία μας πετώντας στο περιθώριο της ανεργίας εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ποιοι είναι αυτοί πουν φωνάζουν ότι οι κυνηγημένοι του πολέμου περισσεύουν ;

Είναι οι ίδιοι που λένε ότι περισσεύουν οι συνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι , τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία.

Είναι οι σύγχρονοι «έμποροι των εθνών» και βέβαια οι πολιτικοί τους υπηρέτες.

Τα επεισόδια του σύγχρονου δράματος που είτε λέγεται προσφυγιά είτε οικονομική ισοπέδωση ,είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.

Με αυτές τις σκέψεις το «κοινωνικό ιατρείο- τόπος αλληλεγγύης» βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι των προσφύγων. Όχι για να γίνει φόντο φωτογράφησης ή σκηνικό για διάττοντες «αλληλέγγυους» παράγοντες. Ούτε βέβαια για να γίνει άλλοθι στην παντελή απουσία του κράτους και των υγειονομικών υπηρεσιών. Αλλά για να κάνει αυτό που κάνει όλα αυτά τα χρόνια και για τους κατοίκους αυτής της χώρας. Να προσφέρει και να διεκδικεί.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η ιατρική φροντίδα των προσφύγων , εδώ και τέσσερεις εβδομάδες από τα Τέμπη ως τη Ρόκα, εξασφαλίζεται αποκλειστικά από τους εθελοντές του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, μελών του συλλόγου παιδιάτρων , αλληλεγγυών γιατρών και άλλων χωρίς την παραμικρή στήριξη της πολιτείας ( ΥΠΕ) ή άλλων θεσμών με προσωπικό και υλικό, πλην της διάθεσης του χώρου της κινητής μονάδας υγείας. Το δε φαρμακευτικό υλικό προέρχεται αποκλειστικά από προσφορές αλληλέγγυων συμπολιτών μας

Αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτή την δήλωση παρόλο που πιστεύουμε πως η αλληλεγγύη σε αντίθεση με την φιλανθρωπία, δεν διατυμπανίζεται, για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια που παραποιείται συστηματικά, σε ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις στον τύπο

Σήμερα μετά από τόσα αμέτρητα παζάρια στα σαλόνια των Βρυξελλών, τόσο πόνο και δυστυχία μέσα και έξω από τη χώρα , ενώνουμε τη φωνή μας για ακόμη μια φορά με τους κυνηγημένους αυτής της γης, ντόπιους και ξεριζωμένους.

Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα , να πέσουν οι φράχτες της ντροπής.

Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους. Να σταματήσουν οι νέες μπίζνες της ΕΕ με τις ΜΚΟ , τους παλιούς και νέους εθνικούς εργολάβους . Χρηματοδότηση τώρα και στήριξη των δημόσιων δομών υγείας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων όσων βρίσκονται σ’ αυτή τη χώρα . Η κυβέρνηση και η ΥΠΕ αντί να στέλνει επιστολές για εξεύρεση εθελοντών να εξασφαλίσει τη λειτουργία των νοσοκομείων των ΚΥ και μόνιμων δομών ιατρικής φροντίδας των προσφύγων.

Δηλώνουμε ότι δεν σκοπεύουμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τη συνέχιση της εξαθλίωσης σε κέντρα τύπου ΡΟΚΑΣ και τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα κράτησης όπως στο Κουτσόχερο. Το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι έγκλημα. Η ιστορική μνήμη είναι νωπή σε αυτόν τον τόπο και στον υπόλοιπο κόσμο και ξέρουμε ότι όταν μια κοινωνία ανέχεται τους φράχτες , γρήγορα μπορεί να βρεθεί και αυτή πίσω από αυτούς.

Διαδηλώνουμε σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα Σάββατο 19 Μαρτίου

Συγκέντρωση στη Λάρισα   11 πμ στην πλατεία Ταχυδρομείου

Θα το ξαναφωνάξουμε: Γι’ αυτούς η ζωή κοστίζει

Για μας η ζωή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ αξίζει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *