Τσίρκο αντί Ελέγχου Διαφθοράς και Διαπλοκής

26-02-16--605x344Του Μιχαήλ Στυλιανού

Η διαφημισμένη με τυμπανοκρουσίες συζήτηση στη Βουλή περί διαφθοράς και διαπλοκής , την περασμένη Τρίτη, αποδείχθηκε άλλη μια φτηνή παράσταση τσίρκου για καθυστερημένα ανήλικα, στην οποία κυριάρχησε η φραστική μονομαχία δύο εγγαστρίμυθων σαλτιμπάγκων.
Με την έναρξή της ομιλίας του κ. Τσίπρα επιβεβαιώθηκε, για τον όποιον νοήμονα πολίτη που θέλησε να ελέγξει όσα του προανήγγελλαν, ότι επρόκειτο για άλλο ένα φτηνιάρικο τρυκ του «αριστερού» θιάσου, αντίστοιχο με το κλασσικό των πορτοφολάδων: Σκούντημα αντιπερισπασμού της προσοχής του θύματος, ενώ του βουτάνε το πορτοφόλι. . .

Η παράσταση της συζήτησης και η παράταση του θεάματος με τις εξεταστικές επιτροπές, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός , προορίζονται να υψώσουν μιαν oθόνη γουέστερν, πίσω από την οποία, ο έμπιστος του Σόϊμπλε και της Βικτώριας Νούλαντ, θα προχωρήσει στην εκτέλεση της εργολαβίας που ανέλαβε:

Την πλήρη εξαθλίωση και μεταβολή των πολιτών της Ελλάδος σε άβουλα υποζύγια, την προσθήκη της Τζίφρας του σε συμφωνίες εκτουρκισμού της Κύπρου και ΝΑΤΟποίησης της «Μακεδονίας» και του Κοσσόβου –αφού έχει ήδη βάλει τη Τζίφρα του στη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, στη παράδοση της χώρας για εύφλεκτη χωματερή προσφύγων/μεταναστών και σε συμφωνία επανέναρξης διαπραγματεύσεων τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε.- παρά το βέτο της Κύπρου!

Παράλληλα ρεσιτάλ οικτρής αυταρέσκειας

Η εισαγωγική ομιλία του σκηνοθέτη αναψηλάφησε γνωστά σκάνδαλα, συγκαλύψεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, με τα υπέρογκα θαλασσοδάνεια των δύο κομμάτων, τις καλυπτόμενες λίστες φοροφυγάδων, τα υποβρύχια, τον «διακανονισμό» για το πρόστιμο Ζήμενς και τον φάκελο του συνεργάτη του Σαμαρά, Παπασταύρου ,με τις οφσόρ μπίζνες , τα αδήλωτα πόθεν έσχες και την κάποια σχέση με τον Κυριάκο.

Οι γνωστοί φάκελοι μιας ηρωικής προεκλογικής εκστρατείας, που μάζευαν σκόνη στα κυβερνητικά ντουλάπια στη δεκαπεντάμηνη αρλεκινάδα «σκληρών διαπραγματεύσεων», «δημοψηφίσματος», «κόκκινων γραμμών» και συσκέψεων αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο, επιστρατεύονταν τώρα και πάλι στην υπηρεσία του πολιτικού θεάτρου. ΄Οπου ο πρωταγωνιστής δεν τα καταφέρνει πια σε ρόλους δράματος στη Βουλή, όσο σε ρόλους ευθυμίας μεταξύ των αφεντικών στις Βρυξέλλες.

΄Ετσι και η ιερή υπόθεση της εξυγίανσης των τριών εξουσιών και του δημόσιου βίου εν γένει -η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής- δεύτερη από τις βασικές «δεσμεύσεις» που έφεραν στην εξουσία «τον νεαρό με το καθαρό μητρώο»,( μετά το σχίσιμο των μνημονίων, του χρέους, του ΕΝΦΙΑ και δεν συμμαζεύεται), αποδείχθηκε άλλο ένα κόλπο, στο ρεπερτόριο του ταχυδακτυλουργού Τσίπρα.

Κυριάκου «θρίαμβος»

Ο νεότευκτος αρχηγός της Αντιπολίτευσης επωφελήθηκε αυτού του «στρατηγήματος» πανικού ( και του καλογραμμένου κειμένου του λογογράφου του) για ένα ρεσιτάλ ντίβας πολιτικαντισμού, που με τη συμβολή της αδελφής του, (σε ρόλο cheer –leader, σηματοδότη χειροκροτήματος), απέσπασε τον ενθουσιασμό όρθιων των βουλευτών της Ν.Δ.!

Μανεκέν ασυγκράτητου «γιάπη», σ’ εφαρμοστό μπλε κουστούμι, μπλε σφιχτοδεμένη γραβάτα, φουσκωμένο μαλλί, χαμόγελο αλαζονικής αυτάρκειας, αντιπαρήλθε με περιφρόνηση τις εγκλήσεις για τα σκάνδαλα προκατόχων του και τους σε βάρος του υπαινιγμούς και επιδόθηκε σε θριαμβευτική περιήγηση στα οικτρά ερείπια των παραμυθιών Τσίπρα . Απόλαυσε το σήριαλ του μυστηρίου της γάτας, στις απόκρυφες συναντήσεις του σταυροφόρου της κάθαρσης με τον Ψυχάρη, «Βαρώνο της Διαπλοκής» στην προεκλογική ρητορική και τη μεταμόρφωση του Σπάρτακου του ελευθερωτή σε χαϊδεμένο πετ της φράου Μέρκελ. Στηλίτευσε το όργιο φαύλων διορισμών και διεκτραγώδησε την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και το βούλιαγμα του εθνικού κύρους στις λάσπες της Ειδομένης. (Σ’ αυτές τις τελευταίες αποστροφές ο σπαραγμός του κειμένου κάπως δεν κόλλαγε στη φιγούρα και την έκφραση του εκφωνητή. Θέλει ακόμα δούλεμα η υποκριτική του.)

Πάντως κατάφερε, απ’ αυτόν τον καταρράκτη και χείμαρρο, ούτε μια σταγόνα να μη πιτσιλίσει την Τρόικα, τους «Θεσμούς» τους «συμμάχους», τους «εταίρους» -τα ιερά και τα όσια, τα οποία ανέλαβε να φυλάττει… Αλλά στην φόρα του οίστρου του λησμόνησε φαίνεται τις συμβουλές της Πατρόνας και κάλεσε τον Τσίπρα να παραιτηθεί, για να γίνουν εκλογές και να «σωθεί η πατρίδα». Φινάλε που φούσκωσε περισσότερο τον ενθουσιασμό στα λαίμαργα έδρανα της παράταξης.

Στις αυτοσχέδιες δευτερολογίες τους, οι δυο μονομάχοι αντήλλαξαν κατινιές για ένοχες σχέσεις με αμαρτωλά συγκροτήματα . Ο κ. πρωθυπουργός, επικαλούμενος τον κ. Γκουρία του ΟΟΣΑ, καυχήθηκε ότι μείωσε την ανεργία και ότι οδηγεί την χώρα στην ανάπτυξη !!! Απείλησε πως θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι στις τότε εκλογές ο αντίπαλός του θα είναι ο νεώτερος αρχηγός κόμματος που θα φύγει νωρίς…

Από την ψυχεδελική απογείωση LSD των δύο μονομάχων, οι σύντομες ομιλίες Κουτσούμπα, Λεβέντη ακόμη και Μιχαλολιάκου έμοιαζαν καθησυχαστική προσγείωση σε πιο στέρεο έδαφος . Για λόγους δικαιοσύνης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι λιθοβολούμενοι στα ΜΜΕ υπουργοί κ. κ. Παπαγγελόπουλος και Παρασκευόπουλος, στις σύντομες ομιλίες τους, φάνηκαν στον γράφοντα πειστικοί για την ειλικρινή τους προσήλωση στην ανόρθωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Κρίμα που βρέθηκαν να λειτουργούν σε οικτρό πλαίσιο συνολικής απαξίωσης.

* * * * *

Συμπερασματικά: Ο νέος ευτελισμός του Κοινοβουλίου με την σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων για τον αποπροσανατολισμό του κοινού από την ολοκλήρωση κουρελιάσματος του Συντάγματος και ξεπουλήματος πάντων των ιερών και οσίων του έθνους -που ο Α. Τσίπρας ορκίστηκε «στην τιμή και την υπόληψή του» να σεβαστεί- δικαιώνει όσους, ερωτώμενοι σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του δρόμου, απαντούνε ξερά:

– « Δεν ξέρω».

-Μα δεν το ακούσατε στη τηλεόραση;

– «Δεν έχω τηλεόραση.» ή «Δεν την ανοίγω.

– Μα γιατί;

– «Γιατί δεν μπορώ να τους βλέπω. Μου γυρίζουν τα εντόσθια»…

Χρησμός που δεν αφορά μόνο το πολιτικό πλήρωμα, που ρητορεύει στο βήμα ή χειροκροτεί στα έδρανα μιας «αθηναϊκής λέσχης», ενός άλλου, παράλληλου, σύμπαντος, παγερά ξένου από τον λαό που δήθεν αντιπροσωπεύει. Αφορά επίσης και τους ανύποπτους παρουσιαστές/ προπαγανδιστές ή « διερμηνείς» αυτού του κόσμου στο «γυαλί».

Και είναι χρησμός που σημαίνει: ή την καταβύθιση στον μαρασμό και στον εθνικό θάνατο, ή το προοίμιο επερχόμενου κοινωνικού χαλασμού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *