Χέρι – χέρι ξανά ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσή Αυγή

astinomia-peiraiasΣκηνές που παραπέμπουν στις… μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στον Πειραιά, όταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αντιφασιστών, που βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ κρανοφόρος της ναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκε και σε τηλεοπτικό συνεργείο.

Τα όσα συνέβησαν το απόγευμα στη συγκέντρωση μίσους κατά των προσφύγων και μεταναστών και παρουσία της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης δημιουργούν εκ νέου ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Συμμετέχοντες στην αντιφασιστική συγκέντρωση καταγγέλλουν επίθεση από χρυσαυγίτες με πέτρες και καδρόνια, ενώ στις συγκρούσεις συμμετείχαν και άνδρες των ΜΑΤ.

Η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει πως μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν στον χώρο της κινητοποίησης στην πλατεία Κοραή και πριν προλάβουν να ανοίξουν τα πανό τους, δέχτηκαν επίθεση από 30-50 χρυσαυγίτες.

Αφού ακούστηκε παράγγελμα για «ντου» μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος επιτέθηκαν με πέτρες και παλούκια στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής, όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η αστυνομία επενέβη κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης αδιακρίτως προς τις δύο πλευρές, ενώ οι επιτιθέμενοι χρυσαυγίτες συνέχισαν την επίθεση και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.

Μάλιστα η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για «διευκολύνσεις της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Χρυσή Αυγή.

Ήδη στα social media κυκλοφορούν βίντεο και εικόνες που καταγράφουν την επίθεση χρυσαυγιτών και ανδρών των ΜΑΤ σε αντιφασίστες, ενώ απεικονίζεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης σε… περίοπτη θέση.

image001 image002 image003

Σε ένα από αυτά τα βίντεο καταγράφεται και η επίθεση κρανοφόρου χρυσαυγίτη στο συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κανονικά εκτός του Ηλία Κασιδιάρη και οι Γιάννης Λαγός και ο «φύρερ» Μιχαλολιάκος, καθώς οι περιοριστικοί όροι που τους έχουν επιβληθεί έχουν χαλαρώσει και τους επιτρέπεται να συμμετάσχουν σε… κομματικές εκδηλώσεις.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *