Και οι “αρμόδιοι” εκφράζουν την “κατανόησή” τους για το προσφυγικό δράμα (Βίντεο)

199873-eidomeni-epeisod1-864x400_cΕίναι συγκλονιστικές οι εικόνες που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε και μας δείχνουν την τραγωδία δίχως τέλος που βιώνουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οι πρόσφυγες που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Το δικαίωνα στην επιβίωση. Κι αντί γι’ αυτό εισπράττουν μια ατέλειωτη βαρβαρότητα που μεταφράζεται σε ξυλοδαρμούς, χημικά, πλαστικές σφαίρες.

Εγγυες γυναίκες, βρέφη , μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι αναζητώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωής, συναντούν την βαρβαρότητα και την κτηνωδία. Ποιος, άραγε μπορεί να απαντήσει στο 10χρονο παιδάκι γιατί δέχτηκε πλαστική σφαίρα στο μάτι; Τι απάντηση μπορεί να δώσει κανείς στην κοπέλα που νοσηλεύεται με τρεις πλαστικές σφαίρες στο κορμί της;

Δεκάδες είναι τα άτομα που τραυματίστηκαν χτες από πλαστικές σφαίρες που έριξαν οι μπάτσοι του γειτονικού κράτους. Δεκάδες είναι επίσης και τα βρέφη και παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα εξ’ αιτίας των δακρυγόνων και χημικών που δέχτηκαν.

Αν και οι συγκλονιστικές εικόνες κάνουν το γύρω του κόσμου, οι «αρμόδιοι» ντόπιοι και ξένοι περιορίζονται σε ανούσιες δηλώσεις «κατανόησης» στο δράμα που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *