Κατάληψη του ταμείου επικουρικής ασφάλισης

---000_etea3Κατάληψη των γραφείων του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης, του Ε.Τ.Ε.Α., στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα από μέλη της ΛΑ.Ε.. Στην πρόσοψη του κτιρίου αναρτήθηκε μεγάλο πανό με σύνθημα: «Όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές».

Επίσης, έξω από το κτίριο του Ε.Τ.Ε.Α., μέλη της Λαϊκής Ενότητας, παρουσία του επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγιώτη Λαφαζάνη και, μεταξύ άλλων, των μελών της ΠΓ της ΛΑ.Ε., Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκου, Δέσποινας Σπανού, Σόφης Παπαδόγιαννη και Παναγιώτη Μαντά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων «θανάσιμων» περικοπών στις συντάξεις, με συνθήματα:

«Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Τσίπρας και Στουρνάρας κάνουν συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία», «Λεφτά για τα ταμεία και όχι για τις τράπεζες και την πλουτοκρατία» και «Αυτή είναι της κυβέρνησης η συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία».

Η κινητοποίηση της ΛΑ.Ε. έγινε με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το «κουαρτέτο» των δανειστών, στη βάση εφαρμογής των «δρεπανηφόρων» διατάξεων του 3ου μνημονίου, σύμφωνα με τις οποίες προκαλούνται νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα και στο ΕΚΑΣ, και κυρίως στις επικουρικές συντάξεις, οδηγώντας σε περαιτέρω φτωχοποίηση τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων.

Στη διάρκεια της κατάληψης, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Π. Λαφαζάνης, έκανε την εξής δήλωση:

ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΚΤΑ ΟΣΟΙ ΚΟΨΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ”

«Διαμαρτυρηθήκαμε σήμερα, με αίτημα να στηριχθούν οι συντάξεις. Οι υπάλληλοι του κουαρτέτου παίζουν την κυβέρνηση όπως η γάτα το ποντίκι.

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων επιτείνει την ομηρία μιας κυβέρνησης, η οποία δεν διαθέτει καμιά εναλλακτική λύση, πέραν της άνευ όρων παράδοσης. Προειδοποιούμε τους κυβερνώντες να μην αγγίξουν τις συντάξεις. Νέα περικοπή συντάξεων θα είναι θάνατος για τα νοικοκυριά και την ελληνική κοινωνία. Όσοι κόψουν συντάξεις, θα φύγουν νύχτα από τη χώρα. Θα τους κυνηγήσει ο Ελληνικός λαός και δε θα έχουν που να κρυφτούν.»

Τα μέλη της ΛΑΕ μοίραζαν στους ασφαλισμένους και στους εργαζόμενους του ΕΤΕΑ την παρακάτω ανακοίνωση:

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΚΟΥΡΙΚΏΝ – ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

 Προχωρήσαμε σήμερα 12/4 σε κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποχωρώντας συνεχώς στις θρασύτατες απαιτήσεις των Δανειστών (ΕΕ – ΔΝΤ), προωθεί μέτρα κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, όπως:

-Ακόμα μικρότερη εθνική σύνταξη, κυριολεκτικά πείνας και ουσιαστικά κατάργηση της κατώτερης σύνταξης.

-Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι 31/12/2019 για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

-Σφαγιαστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις 20-30% για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου και μειώσεις με διάφορους τρόπους και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

-Μειώσεις μέχρι 45% στις νέες αλλά και στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, τις εφάπαξ παροχές και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων.

-Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη φορολογική εξόντωσή τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και την ανεργία.

-Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ’ ένα «Υπερταμείο», με τρόπο που οδηγεί στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και παροχών, σε οργανωτικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των υπαλλήλων.

-Μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σεκεφαλαιοποιητικό – ατομικό.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις ύψους 35-50% που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις κύριες, τις επικουρικές και τα εφάπαξ τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Τα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν προωθούνται από κυβέρνηση και δανειστές, για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά, για να αφαιρέσουν από τα εισοδήματα των συνταξιούχων 1,8 δις ευρώ το 2016 και να τα δώσουν στους δανειστές για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρώων εξαπατούν βάναυσα τον λαό, όταν παίρνουν αποστάσεις από τα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα, ενώ έχουν ψηφίσει και θέλουν να εφαρμοστείτο 3ο μνημόνιο.

Η κυβερνητική πρόταση κατεδάφισης των συντάξεων θίγει όλα τα λαικά στρώματα. Γι’ αυτό, μόνο μιαπαλλαϊκή εξέγερση μπορεί να την αποτρέψει.

Να τους σταματήσουμε !

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να συνενωθούν σ’ ένα ευρύτατο μέτωπο συντονισμένων και κλιμακούμενων εργατικών και λαϊκών αγώνων, που θα προκαλέσει παλλαϊκό ξεσηκωμό, που θα σαρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ που τα ψηφίζει, τα υπηρετεί και τα στηρίζει.

Η προωθούμενη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συντάξεων

Δ ΕΝ Θ Α Π Ε Ρ Α Σ Ε Ι!

Με Παλλαϊκό Ξεσηκωμό ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την διαμαρτυρία στο Ε.Τ.Ε.Α.:

 

---000_etea2

---000_etea3

---000_etea4

---000_etea5

---000_etea6

---000_etea10

Πηγή: iskra

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *