Πέμπτη 14 Απρίλη Στάση εργαζομένων του δήμου Βύρωνα

06ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Καμιά καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας των  εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς, Αθλητισμό, Πολιτισμό, του Δήμου Βύρωνα. 

Η δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα, ενώ μας διαβεβαίωνε ως την Τετάρτη 4 Απριλίου ότι οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται από τα Νομικά Πρόσωπα στο Δήμο θα πληρωθούν πριν το Πάσχα, στην πραγματικότητα δεν πήρε όλα εκείνα τα μέτρα, για να γίνουν έγκαιρα οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η καταβολή της μισθοδοσίας των 116 εργαζομένων που σήμερα κινδυνεύουν να κάνουν Πάσχα χωρίς το μισθό τους.

Το σωματείο μας επανειλημμένα με παρεμβάσεις του είχε επισημάνει τον κίνδυνο αυτό, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να διασφαλίσει την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για τη μεταφορά των εργαζομένων από τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Αθλητισμό/Πολιτισμό στο Δήμο πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16 Δεκεμβρίου 2015.

Οι συνθήκες της ζωής οξύνθηκαν εξ’ αιτίας των αντεργατικών πολιτικών που ασκούνται και δεν επιτρέπουν ολιγωρίες σε σχέση με τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Θεωρούμε απαράδεκτο το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, έως τις 27 Απριλίου, ημέρα πληρωμής των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή, η οποία έχει και την ευθύνη για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, έστω και την τελευταία στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους των Ν.Π. την Πέμπτη 14 Απρίλη 2016 σε στάση εργασίας από τις 07:00 π.μ.  έως τις 10:00 π.μ και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 08:30 το πρωί.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή του μισθού μας.

 

                                                                                             Βύρωνας 12 Απριλίου 2016

 

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *