Aριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα: Διαστάσεις μιας ριζοσπαστικής πολιτικής για τον πολιτισμό σε τοπικό επίπεδο

1Ξεκινώντας την προσπάθεια συμβολής σε μια σύγχρονη ριζοσπαστική προσέγγιση μιας πολιτιστικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, θα περιοριστούμε στο κομμάτι που αφορά τη διερεύνηση μιας σύγχρονης προσέγγισης από αντικαπιταλιστική αριστερή σκοπιά, της σχέσης τέχνης και πολιτικής, στην κατεύθυνση μιας πολιτιστικής πολιτικής που θα συμβάλλει στην χειραφέτηση των καταπιεσμένων αυτής της κοινωνίας: της σύγχρονης πολυεθνικής εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Κεντρικός σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ανάδειξη ενός εργατικού πολιτισμού συνδέοντας σύγχρονες και παλιότερες μορφές του, η διάδοση/στήριξη της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής. Η καλλιέργεια και η προβολή των αξιών της κοινωνικής απελευθέρωσης, της εργατικής αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών και της συλλογικότητας, κόντρα στο σύγχρονο σκοταδισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον ανταγωνισμό, τον ατομισμό.

συνέχεια…

Συναυλία από τον Π. Μ. Σύλλογο στο συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία, στο Σύνταγμα

2Αναδημοσιεύουμε το βίντεο από την συναυλία που δόθηκε στο Σύνταγμα την Κυριακή 10 Απριλίου, στο πλαίσιο της πορείας ενάντια στην ανεργία και την φτώχεια, που διοργάνωσε ο δήμος Πατρέων.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πάτρα με τη συμμετοχή πολλών διαδηλωτών και κατέληξε στην Αθήνα (Σύνταγμα). Η συναυλία οργανώθηκε από τον ΠΜΣ:

συνέχεια..

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ

3ΕΡΓΟ του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ενός 26χρονου ΑΨΟΓΟΥ απόφοιτου ΝΟΜΙΚΗΣ και πρώην ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ της ΕΣΑ για το φόνο της αριστερής φοιτήτριας και κοπέλας του Καίτης. Κίνητρα πολιτικά και ερωτικά. Ψυχολογικά στοιχεία ενός ανθρώπου στα όρια της “κανονικότητας” και της “σχιζοφρένειας” σε μια “κανονική” κοινωνία που έχει σύνθημα “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ”
ΔΙΑΡΚΕΙΑ/ Mια ώρα και πέντε-δέκα λεπτά.

Συγγραφή: NIKΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
Σκηνοθεσία: BΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ/ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΡΕΤΟΥΛΗΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΕΤΑΣ
Παίζει: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Διδασκαλία Ρόλου: ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ
Αφίσα-Φωτογραφία-Video Art: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΝΑΒΟΥ
Επιμέλεια μουσικής: BΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ/ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΡΕΤΟΥΛΗΣ

συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *