Αίτημα παρεμβάσεων για σύγκληση έκτακτης ΕΕ και απεργία

asfalistikoΤο νέο ασφα-ληστικό έφτασε και μάλιστα όχι μόνο του! 

Τα Μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ -και έχουν δει πλέον το φως της δημοσιότητας από το κείμενο της διαπραγμάτευσης  περιλαμβάνουν όλα αυτά ενάντια στα οποία αγωνιζόμαστε: κι άλλη φορολεηλασία, ιδιωτικοποιήσεις, ομαδικές απολύσεις, διάλυση εργασιακών σχέσεων, Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τα δημόσια αγαθά κ.λπ.. Στο δημόσιο επανέρχονται όλες οι πτυχές της πολιτικής της Τρόικας: μείωση μισθολογικού κόστους, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, κινητικότητα, απολύσεις (με τον ευφημισμό περί “παράνομων προσλήψεων”!) κ.ά.

Ως Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις ζητάμε την έκτακτη σύγκληση της ΕΕ την Τετάρτη 20/1 για την άμεση προκήρυξη 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, με κάλεσμα σε όλους τους χώρους και κλάδους(ήδη έχουν βγάλέι η ΕΣΗΕΑ και η ΠΕΝΕΝ), με κάλεσμα σε όλο το λαό για παλλαϊκό ξεσηκωμό και οργάνωση του αγώνα. Με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς και στις πλατείες, με συνεχή παρουσία όπως κάνουν αυτή τη στιγμή και οι Γάλλοι συνάδελφοί μας. Με περικύκλωση της Βουλής και διάθεση πραγματικής σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα.

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ έχει διακηρύξει ότι θα απεργήσει με σκοπό να μην κατατεθεί το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξει κάθε συνδικαλιστική δύναμη αν αυτά που λέει τα εννοεί. Όποια δύναμη αυτή τη στιγμή πετάει τη μπάλα στην… πασχαλινή εξέδρα, μεταθέτει την απεργία μες στις αργίες (!) ή ψάχνει για άλλοθι στην αδράνεια της ΓΣΕΕ, είναι σαφές ότι δεν θέλει να κάνει αγώνα που θα ανατρέψει τα μέτρα, αλλά μια απεργία διαμαρτυρίας για να βγάλει την “υποχρέωση”. Τα ψέματα τελείωσαν!

Για τις παρεμβάσεις-συπειρώσεις-κινήσεις

Παντελής Βαϊνάς
Νίκος Αδαμόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *