Η λύπη μας για την κατάντια του Φ. Κουτεντάκη συμβαδίζει με την οργή μας για τα μέτρα που λαμβάνει

1Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΜΕΡΚΕΛ…

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης και τα έργα του: “Κόβουν το δώρο Πάσχα στους στρατεύσιμους. Όσοι μάλιστα από αυτούς είχαν εισπράξει το «ιλιγγιώδες» ποσό των 4,20 ευρώ καλούνται να το επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία, όπως αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία”.

ΚΑΙ Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: αυτός που νοιάζεται στα λόγια μόνο για τους στρατιωτικούς, τα επιδόματα και τους μισθούς τους -που φυσικά τα μνημόνια που υπογράφει ολοένα μειώνουν-, δε βρήκε να πει μια κουβέντα για την εξτρεμιστική αυτή απόφαση κατά των φαντάρων.

Πως να γίνει όμως αυτό όταν ο ίδιος με τους νόμους που ψηφίζει για μια δήθεν δίκαιη θητεία, εντείνει την οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Κάνοντας πράξη το αντιδραστικό του όραμα για την Στρατιωτικοποίηση της Κοινωνίας!
Με πρόσχημα το κυνήγι των βυσμάτων γέμισε τις μονάδες της παραμεθορίου με στρατιώτες, αλλά δεν τον νοιάζει καθόλου η τραγική οικονομική κατάσταση των φαντάρων και της λαϊκής οικογένειας.

2Το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στην παραμεθόριο είναι υπερβολικά μεγάλο και μεγεθύνεται εξαιτίας δύο παραγόντων:
των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στις μονάδες (που σε υποχρεώνουν να αγοράζεις φαγητό, νερό, δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, διάφορα είδη για την αντιμετώπιση του ψύχους κλπ) και του κόστους μετακίνησης σε εξόδους και άδειες. Σε πολλές μονάδες στον Έβρο και τα νησιά, ενώ υπηρεσιακά οχήματα μεταφέρουν δωρεάν τους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό, δεν κάνουν το ίδιο με τους στρατιώτες. Αυτό σημαίνει ότι ο φαντάρος σε κάθε έξοδο πρέπει να πληρώσει καταρχήν τουλάχιστον 10 ευρώ μόνο για ΤΑΧΙ!

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όσον αφορά τις άδειες, καθώς εξαιτίας της κατάργησης των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων-καταστάσεις επιβίβασης ο φαντάρος υποχρεώνεται να καταβάλλει 150-200 ευρώ στο ιδιωτικό μονοπώλιο των αεροπορικών μεταφορών. Ακριβά όμως είναι και τα πλοία, για τα οποία επιπλέον δεν είσαι σίγουρος αν θα ταξιδέψεις εξαιτίας της άθλιας κατάσταση τους.
Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ναύτες έχουν αρχίσει να διεκδικούν την κατ’ εξαίρεση μετάθεση τους αφού δε μπορούν να καλύψουν το κόστος μετακίνησης.

3

Στο Πολεμικό Ναυτικό ισχύει το εξής: η θητεία είναι μεγαλύτερη (διαρκεί 12 μήνες), αλλά οι ναύτες λαμβάνουν κάθε μήνα άγραφη άδεια (που φτάνει τις 10-15 μέρες). Αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός χρόνος υπηρέτησης είναι πολύ μικρότερος των 12 μηνών, αλλά το κόστος για τους υπηρετούντες στο Π.Ν. πολύ μεγαλύτερο εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων. Από την άλλη μεριά, οι άγραφες άδειες βολεύουν τα Επιτελεία και τις μονάδες γιατί έτσι μειώνουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος!

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτούμε να δοθούν λύσεις άμεσα.

Και μπορούν να δοθούν λύσεις τόσο από το Υπουργείο Άμυνας, όσο και από τις διοικήσεις των μονάδων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια πολιτικής ενσωμάτωσης των στρατιωτικών –στους οποίους υπόσχονται και Μόνο σε αυτούς μαζί με τους αστυνομικούς-πράκτορες ΕΥΠ, δικαστές, επιστροφές των εισοδημάτων τους που περιόρισαν οι μνημονιακές πολιτικές- και να τους παρέχουν επιδόματα παραμεθορίου με ψηφοθηρικές βλέψεις στο φόντο των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθούν για τους φαντάρους και άμεσα να επαναφέρουν τις καταστάσεις επιβίβασης. Για τις οποίες διαμαρτύρονταν όταν τις περιόριζαν δραματικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ.

Επίσης, οι διοικητές πρέπει να εξασφαλίζουν τη δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτών-ναυτών-σμηνιτών στις εξόδους τους και να επιτραπεί επιτέλους η είσοδος τους στις Λέσχες Αξιωματικών.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και συλλογικά να διεκδικήσουν την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *