“Έγκλημα και τιμωρία”: Το Inception για την κατάσταση στην Ελλάδα

«Αγανακτισμένοι» του Έβρου τύπωσαν αφίσες κατά των βουλευτών του νομού τους – παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν παντού, με αυξανόμενη συχνότητα και επιθετικότητα

Αντί για μία “τυπική” ανάλυση, και επειδή ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν πλέον να κατανοούν ότι οι κυβερνώντες λειτουργούν εναντίον τους, αλλά παράλληλα κανένας δεν ξέρει τι και πως να κάνει ώστε να τους καταπολεμήσει αποτελεσματικά, προτείνω να δείτε το παρακάτω (σύντομο) βιντεάκι από την ταινία “Inception”:

Inception – Ariadne Learns How To Build Dreams by tsouftsaf

Στη συγκεκριμένα σκηνή, η κοπέλα βρίσκεται μαζί με τον Ντι Κάπριο σε έναν ονειρικό κόσμο, στο υποσυνείδητο του Ντι Κάπριο. Αρχικά, κανείς δεν τους δίνει ιδιαίτερη σημασία, ούτε στον Ντι Κάπριο, ούτε στην κοπέλα. Όταν όμως η κοπέλα αρχίζει να αλλάζει τον κόσμο γύρω της, τότε αρχίζουν να την αντιμετωπίζουν ως “ξένο σώμα”, με εχθρότητα. Και όσο περισσότερο τον αλλάζει, τόσο πιο εχθρικά την αντιμετωπίζουν[*].

Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση στην Ελλάδα. Ο κόσμος βλέπει ότι ο κόσμος γύρω του αλλάζει, με τρόπο που ολοφάνερα δεν τον συμφέρει (αντίθετα τον καταδικάζει σε φτώχεια, αν όχι σε πλήρη εξόντωση). Και γι’ αυτό κινείται με ολοένα και μεγαλύτερη επιθετικότητα εναντίον αυτών που βλέπει ότι τον αλλάζουν. Και επειδή αυτοί δε σταματούν, δε θα σταματήσει ούτε ο κόσμος. Το θέμα είναι αν θα πετύχει στην επίθεση του, και -κυρίως- αν θα βρει μια δική του εκδοχή για το πως θα ήθελε να είναι ο κόσμος “την επόμενη μέρα” (μιας και αυτός ο κόσμος που ξέραμε ως τώρα γκρεμίζεται και πλέον “πάμε για άλλα”).

Αυτά τα δύο άλλωστε πάνε γενικώς μαζί – χωρίς όραμα για το μέλλον, και σχέδιο για να το διεκδικήσεις, τα πράγματα δυσκολεύουν. Το πρωτεύων βέβαια για τον κόσμο είναι καταρχήν να σταματήσει την επίθεση που δέχεται από τους τραπεζίτες, κηρύττοντας στάση πληρωμών, αλλά σαφώς και θα έχει μεγάλο έργο “κοινωνικής ανοικοδόμησης” μπροστά του, μιας και εδώ και χρόνια ο λαός ήταν άπραγος, την ίδια ώρα που η άρχουσα τάξη έκανε “σημεία και τέρατα” στον κόσμο γύρω του (αν σας εντυπωσίασε οπτικά το βίντεο με την κοπέλα στην ταινία και τις αλλαγές που έκανε, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι στην πραγματικότητα η άρχουσα τάξη τις τελευταίες δεκαετίες άλλαξε τον κόσμο με πολύ πιο εντυπωσιακό τρόπο, κατ όπως την βόλευε βέβαια, καθώς ο λαός δεν είχε πάρει και πολύ χαμπάρι τι γινόταν…)

[*] Βέβαια, αν θέλει κανείς να το ψάξει το θέμα, τότε θα βρει πολλές διαφορές, πχ ο κόσμος αντιδρά σε οποιαδήποτε αλλαγή, θετική η αρνητική, κτλ, κτλ, κτλ. Αλλά εντάξει, θεωρώ ότι για τους σκοπούς αυτού του ποστ αυτά μπορούμε να τα παραβλέψουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *