Κάλεσμα για διοργάνωση αντιπολεμικής – αντικρατικής διαδήλωσης αλληλεγγύης στους μετανάστες για τις 24 Μαΐου

image001Κάλεσμα για διοργάνωση αντιπολεμικής – αντικρατικής διαδήλωσης αλληλεγγύης στους μετανάστες για τις 24 Μαΐου.

Ημέρα/Ώρα: 13/05/2016 στις 6 μμ. Γκίνη ΕΜΠ
________________________________________

Στη χρονική συγκυρία, που η καπιταλιστική αναδιάρθρωση φτωχοποιεί και εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους από τα κάτω, με τις πολιτικές λιτότητας και την επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης να έχουν παγιωθεί ως αναπόδραστη συνθήκη για τη διαχείριση της καπιταλιστικής συστημικής κρίσης, εξελίσσεται παράλληλα μια νέα ζοφερή πραγματικότητα. Το ελληνικό κράτος και ο εγκληματικός του ρόλος από την εγχώρια εφαρμογή του αντικοινωνικού ταξικού του πολέμου, έμελε να αναβαθμιστεί με την αρωγή του ΝΑΤΟ σε προμετωπίδα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εστιάζοντας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μεσογείου για τις εμπορευματικές ροές και τα γεωπολιτικά συμφέροντα. Μετατρέποντας το Αιγαίο σε υγρό νεκροταφείο με εκτελεστικά όργανα την Frontex και το ελληνικό λιμενικό.

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, βρεθήκαμε στο αποκαλούμενο κίνημα της αντί-παγκοσμιοποίησης και σε πλήθος αντιπολεμικών συλλαλητηρίων, έχοντας αντιμέτωπες τις κατευθύνσεις της «αντί»-τρομοκρατικής τους σταυροφορίας και της επικυριαρχίας των αγορών.

Εκεί που άλλοι οραματίζονταν «έναν άλλον κόσμο εφικτό μέσα στον καπιταλισμό» το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα πρότασσε τη μόνη διέξοδο από τα δεινά του –την καθολική καταστροφή του και την οικοδόμηση μιας αταξικής κοινωνίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Στη δεκαετία που διανύουμε έχουμε τη σάρωση της ελεύθερης αγοράς στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και την έξαρση των πολεμικών συρράξεων διεθνώς. Από την επιβολή του αραβικού χειμώνα έως το πολυπολικό μέτωπο της Συρίας και από τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Σομαλία έως και το Πακιστάν πέρα από τα χιλιάδες θύματα που ενταφιάζονται στα πολεμικά ερείπια, έχουμε και το μαζικότερο μεταναστευτικό ρεύμα στην Ευρώπη. Ενός εκατομμυρίου ανθρώπων προς φυγή.
Έπειτα από τη συμφωνία των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, το project προπαγανδίζει την αναγκαιότητα του μαζικού εγκλεισμού μεταναστών και την εμπορευματοποίησή τους.

Αν η αναβίωση του ναζισμού και ο ρόλος του ως ρυθμιστικός παράγοντας, στοχοποιεί συλλήβδην τους μετανάστες ως «ανθρώπινα σκουπίδια», η αστικοδημοκρατική διαχείριση, ακόμα και αν προβάλλει τις ηθικές καταχρήσεις της τραγωδίας, εκ του αποτελέσματος διαφέρει μόνο σε επίπεδο θεάματος και φρασεολογίας. Αν δεν είναι εμφανής η σκοπιμότητα της διάκρισης σε πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή, σε νομιμοποιημένους και σε παράνομους, δεν αποκρύπτεται η διαχείριση ανθρώπων ως πλεονάζων πληθυσμός που πρέπει να αποθηκευτούν, τα φωτογραφικά νομοθετήματα για την εργασιακή τους εκμετάλλευση, η ασέλγεια των Μ.Κ.Ο. και το πανηγύρι κερδοφορίας των πολυεθνικών.

Οι επισκέψεις από τις κοσμικές προσωπικότητες, τους κρατικούς αξιωματούχους και τους θρησκευτικούς ηγέτες, σίγουρα παραπέμπουν σε εικόνες τριτοκοσμικών χωρών. Επικαλύπτουν επί της ουσίας με το ανθρωπιστικό προσωπείο τους τα εγκαίνια των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη μονιμότητά τους. Την ίδια στιγμή που από την Ειδομένη, τα Γιάννενα, τη Ριτσώνα έως τη Λέσβο σημειώνονται εξεγέρσεις και απεργίες πείνας!

Στις 23-24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ινσταμπούλ Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για τη φτώχεια και το μεταναστευτικό. Θέλουμε να αποτελέσουμε αντίλογο διαμορφώνοντας τους όρους ενός ανατρεπτικού ρεύματος, καλώντας την ίδια μέρα σε συγκρότηση και συμπόρευση, σε μια πρώτη μαζική αντιπολεμική-αντικρατική διαδήλωση. Καλούμε τον κόσμο της αντίστασης να παραταχτούμε συντεταγμένα, για να διακηρύξουμε την μαχητική οριζόντια αλληλεγγύη έναντι του κάθετου επιχειρηματικού «ανθρωπισμού» τους. Τον κοινό αγώνα αλληλέγγυων και μεταναστών στην απαιτούμενη αντεπίθεση μας και το πρόταγμα της άμεσης απελευθέρωσης των μεταναστών, έναντι της θυματοποίησης και της κερδοφόρας διαχείρισής τους.

H άμεση αναγκαιότητα, που αναδεικνύει η παρούσα συγκυρία, αποτυπώνεται στο άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών με αξιοπρέπεια, χωρίς παρανομοποίηση. Όμως, η απελευθέρωση των σωμάτων τους από τον εγκλεισμό και την ανέχεια, πρέπει να γίνει ένα ακόμα πεδίο αγώνα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος προς την συνολική χειραφέτηση των ανθρώπων, που βρίσκονται στο στόχαστρο της διακρατικής βίας και καταστολής. Αν και από διαφορετική θέση ο καθένας ,προτάσσουμε πολυφυλετικές εξεγέρσεις στις οποίες η συλλογικοποίηση των αρνησεών μας υπερβαίνει σύνορα-φύλα-φυλές.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε σε πορεία ,της οποίας τα κύρια πολιτικά χαρακτηριστικά θα υπάγονται στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο ενάντια στην κυριαρχία. Στη προοπτική της κοινωνικής επανάστασης, της μόνης απόπειρας που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα και διέξοδο από τους πολέμους των κρατών.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συνέλευση του α/α χώρου για το μεταναστευτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *