Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και των δημόσιων υποδομών

image002Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Ο αγώνας των σωματείων του ΟΛΘ αφορά την υπεράσπιση των δημόσιων υποδομών, των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ιδιωτικοποίηση έρχεται σαν αποτέλεσμα του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου που υπέγραψαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και την Τρόικα συνολικά. Η πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών είναι κομμάτι του αγώνα για να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί το τρίτο μνημόνιο και να ξηλωθούν όλα τα σκληρά αντιλαϊκά και ανεργατικά μέτρα και των 3 μνημονίων.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να αγκαλιαστεί από το λαϊκό και εργατικό κίνημα, τις μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην πολιτική που οδηγεί στην κοινωνική καταβύθιση, τη φτώχεια, την ανεργία, το χτύπημα των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Προϋπόθεση για την οριστική ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος είναι η διαγραφή του χρέους και η απελευθέρωση και έξοδος από ευρώ και ΕΕ. αυτό τον άλλο δρόμο για την κοινωνία μόνο ένα μαχόμενο εργατικό κίνημα μπορεί να τον χαράξει, με στόχους στο ύψος των κοινωνικών αναγκών, γραμμή σύγκρουσης και όχι συμβιβασμού, αποφασιστικότητα και μαχητικές μορφές πάλης. Μακριά από το δρόμο της υποταγής των ΓΣΕΕ και ΕΚΘ που οδήγησε στην ήττα στο ασφαλιστικό, με εμπιστοσύνη στις γενικές συνελεύσεις και τη συντονισμένη δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Ο αγώνας των σωματείων στο λιμάνι είναι αναγκαίο να στηριχτεί από ένα ευρύ μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου και φυσικού πλούτου και των υποδομών και υπέρ της εθνικοποίηση όσων έχουν ξεπουληθεί ή μετοχοποιηθεί.

Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *