Βιβλιοπαρουσίαση στην Αθήνα του “Σεξουλικότητα και Σοσιαλισμός”, Παρασκευή 10/6

ελληνικό εξώφυλλο Σεξουαλικότητα και ΣοσιαλισμόςΟι εκδόσεις Red Marks παρουσιάζουν την ελληνική έκδοση του βιβλίου Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός της Sherry Wolf. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα βιβλία στην ελληνική γλώσσα που πραγματεύονται ΛΟΑΤΚΙ ζητήματα από τη σκοπιά του επαναστατικού μαρξισμού.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στις 10 Ιουνίου στις 19:30μμ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στα πλαίσια της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής από την μεταφράστριά του, Κική Σταματόγιαννη. Παρεμβαίνουν οι Διονύσης Καντιώτος και Αντώνης Σιγάλας. Συντονίζει η Κατερίνα Σεργίδου.
 
ΥΓ. Θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο στις 18:00 η εκδήλωση:
«Ομοφοβία και Τρανσφοβία: Το νομοθετικό πλαίσιο, η καθημερινότητα των διακρίσεων και οι διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας»,
με εισηγήσεις από τις/τους:
Άννα Κουρουπού, από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Στέλλα Μπελιά, από τις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο»
Πέτρο Σαπουντζάκη, από το «Πολύχρωμο Σχολείο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για την κυκλοφορία και την παρουσίαση του βιβλίου

Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός

Τετάρτη 8/6/2016

 

Οι εκδόσεις  redmarks παρουσιάζουν την ελληνική έκδοση του βιβλίου Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός, Ιστορία, Πολιτική και θεωρίας της απελευθέρωσης των ΛΟΑΤ, της Sherry Wolf την Παρασκευή 10/06 στις 19:30  στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών:

Στην εκδήλωση θα μιλήσει  η μεταφράστρια του βιβλίου, Κική Σταματόγιαννη, θα παρέμβουν οι  Διονύσης Καντιώτος και  Αντώνης Σιγάλας και θα συντονίσει η επιμελήτρια της έκδοσης  Κατερίνα Σεργίδου.

Το βιβλίο Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός της Αμερικανίδας αγωνίστριας Sherry Wolf αποτελεί μια μελέτη της ιστορίας, της πολιτικής και της θεωρίας του λοατκια+ κινήματος, με έμφαση στην ιστορία του αμερικανικού κινήματος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκεί κοινότητα. Έχοντας ως βασικό αναλυτικό εργαλείο το μαρξισμό, η Sherry Wolf συμμετέχει στον επιστημονικό διάλογο γύρω από το φύλο, αποδεικνύοντας ότι η σεξουαλικότητά μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις υλικές συνθήκες. Σε απλή και καθημερινή γλώσσα, το βιβλίο θέτει μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα: την ιστορία συγκρότησης της γκέι ταυτότητας, τον μύθο της μαρξιστικής ομοφοβίας, τον βιολογικό ντετερμινισμό. Ανοίγει επίσης το διάλογο με τις θεωρίες φύλου, κάνοντας κριτική στον μεταμοντερνισμό, τις πολιτικές ταυτότητας και την κουίρ θεωρία. Η Sherry Wolf παίρνει θέση. Μόνο σε μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση θα είμαστε σεξουαλικά ελεύθεροι. Είναι ένα βιβλίο για όσες και όσους, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή φυλής, παλεύουν ενάντια στην καταπίεση και τις διακρίσεις.

Με εκτίμηση

Εκδόσεις

image001

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *