Κοινή πάλη του εργατικού κινήματος με τους Μετανάστες-Πρόσφυγες

E14B7EB3B3B84AF27A254A416BFE8E5EΣυγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πέμπτη 14 Ιούλη 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

Τον πόλεμο τον ζούμε καθημερινά: η Ευρώπη-Φρούριο γίνεται Ευρώπη-της-Ασφάλειας και το αντίστροφο. Η ενοποίησή της ενισχύει την κυριαρχία σε κάθε κράτος-μέλος εναντίον του εχθρού-λαού, φέρει τη γενίκευση της κατάστασης πολιορκίας, όπου τα κινήματα αμφισβητούν τους μονοδρόμους της, φτιάχνει -ταχύτατα- Ευρωστρατό, αστυνομία και στρατοχωροφυλακή, μετατρέπει τη Frontex σε εξελιγμένη ακτοφυλακή, δολοφονεί μετανάστες.

Δεν είμαστε «αθώοι». Οι κυβερνήσεις που δεν ανατρέπουμε, «δεξιές» κι «αριστερές», «φιλοευρωπαϊκές» και «ευρωσκεπτικιστές», διεξάγουν πολέμους με ωμές παρεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και τη Λιβύη, πνίγουν πρόσφυγες στη Μεσόγεια, χτίζουν τείχη και φυλακές μέσα κι έξω από τα σύνορα τους, στις εσχατιές του Γιβραλτάρ ή στην Αμυγδαλέζα και στο «ανακαινισμένο» Άουσβιτς. Είναι λάθος ότι «δεν μας πιάνει». Για κάθε απόφαση τους και κάθε επενδυτικό τους πλάνο, ένας Κούρδος αγωνιστής ή Τούρκος εργάτης σκοτώνεται, ένας Γάλλος απολύεται, ένας Έλληνας εξαθλιώνεται, ένας Σύριος ή Λίβυος εκτοπίζεται, ένας πρόσφυγας πνίγεται κι ένας φυλακίζεται. Δεν είμαστε παρά αριθμοί στο πλέγμα ασφαλείας γύρω μας, όπου ένα επιχειρηματικό συμβόλαιο κλείνεται κι ένας λαός καταστρέφεται.

Δίπλα στους πρόσφυγες, των «κανονικών» πολέμων, βρίσκουμε τους ντόπιους, του «αδελφού» κοινωνικού πολέμου που μαίνεται. Παντού σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης: hot-spot και «κέντρα φιλοξενίας». Ένα μίγμα ΜΚΟ, εταιρειών «παροχής ασφάλειας», φιλάνθρωπων επιχειρηματιών, μηχανισμών ασφαλείας ανασκευάζει την κοινωνία-των-πολιτών, σύμφωνα με τις ανάγκε «καταστάσεις εξαίρεσης». Θέλουν να μας μάθουν ότι η ένταξη της τάξη μας είναι αστυνομικό έργο, στρατιωτική δουλειά, θέμα «υγιεινής» και ασφάλειας. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι σήμερα χώρος διαλογής των προσφύγων, αύριο στρατόπεδο εργασίας κατατρεγμένων, τελικά κοινωνική πρακτική για όλους μας.

Το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού δεν οφείλεται απλά στη φτώχεια και την άγνοια. Είναι πρώτα απ’ όλα κυβερνητικές πρακτικές. Είναι η «δημοκρατία» της ΕΕ, η «ελευθερία» του ΝΑΤΟ, οι «βέλτιστες πρακτικές» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι οι φράχτες που υψώνουν, το μίσος που δείχνουν, στους πρόσφυγες και τον κόσμο της εργασίας. Είναι η χρήση του στρατό ως απόλυτου εργαλείου άσκησης μεταναστευτικής πολιτικής. Τώρα ετοιμάζουν τη νεολαία, που εξαθλίωσαν, για εργαζόμενους voucher και επιδοτούμενους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όλα αυτά δε θα μείνουν αναπάντητα: ήδη, ένα κύμα αλληλεγγύης, πέρα από τις δυνάμεις του, αγκαλιάζει τους πρόσφυγες. Μαζί τους, οι αρνήσεις των φαντάρων να καταστείλουν ή να παρέχουν εργασία ενάντια στους μετανάστες, η άρνηση να χτίσουν hot-spot ή να δουλέψουν σε αυτά. Αυτές οι αντιστάσεις πρέπει να γιγαντωθούν και να ενωθούν σε ένα συνολικό πλαίσιο άρνησης και δράσης ώστε ο πόλεμος τους να στραφεί εναντίον τους. Τα ΟΧΙ μας να τους τσακίσουν.

Αρνούμαστε να κατασκευάσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης – hot spots.

Να κατεδαφίσουμε και τα υπάρχοντα κολαστήρια. Πρόσφυγες, άστεγους, όσους πετιούνται στο δρόμο από την ανεργία και τα ληστρικά τραπεζικά δάνεια, τους θέλουμε στις γειτονιές μας, να γεμίσουν τα άδεια κτίρια που περιμένουν «αξιοποίηση» από το real estate. Κονδύλια υπάρχουν. Να διατεθούν για την επισκευή εργατικών κατοικιών με πρόσληψη άνεργων. Κανείς στις λάσπες της κάθε Ειδομένης ή στα χαρτόκουτα της κάθε Σταδίου.

Αρνούμαστε να δουλέψουμε/λειτουργήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης-hot spots.

Η πρόνοια επί χρόνια λεηλατείται, αποκλείοντας όλο και πιο πολλούς. Μόνιμες προσλήψεις σε δομές πρόνοιας, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ντόπιους και μετανάστες. Μόνιμες θέσεις, αξιοπρεπείς μισθοί και πλήρη δικαιώματα – με ταυτόχρονη καθολική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.

Αρνούμαστε κάθε ανάμειξη του Στρατού στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Ο στρατός ΔΕΝ θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων. Σπάμε στην πράξη το δόγμα άμυνας-ασφάλειας και αρνούμαστε το ρόλο «στοργικού πατέρα» του στρατού. Καμιά στρατιωτική ανάμειξη σε παροχές πρόνοιας, κατασκευή υποδομών. Κανένας φαντάρος στην καταστολή των αγώνων και αγωνιστών, σε επιχειρήσεις-σκούπα κατά μεταναστών.

Αρνούμαστε να πολεμήσουμε στον εμφύλιο των φτωχών που δημιουργούν.

Μετανάστες, πρόσφυγες, εργαζόμενοι και νεολαία δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Έχουμε να χωρίσουμε με τις τράπεζες, τα κράτη, τους στρατούς, τις κυβερνήσεις και τους φασίστες κάθε είδους. Έχουμε κοινή ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή κι ελευθερία. Μόνο μέσα από κοινό αγώνα θα κερδίσουμε. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι προσπάθεια συλλογική ντόπιων και μεταναστών με τις δικές μας διαδικασίες. Δομές που δεν θα ξεχωρίζει αυτός που δίνει την αλληλεγγύη από αυτόν που την δέχεται. Μακριά από κάθε κρατική παρέμβαση, τη μέγγενη των ΜΚΟ και επαγγελματιών ανθρωπιστών. Οι κοινοί μας αγώνες απαιτούν κοινή ζωή και συλλογικότητες.

Καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, πρόσφυγες, άστεγους, φοιτητές, σωματεία, κινήσεις-συνελεύσεις γειτονιάς, κοινωνικά κέντρα και αυτοδιαχειριζόμενες δομές να μπλοκάρουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εργασίες ανθρωποφυλάκων. Να δημιουργήσουμε μαζί το κίνημα που χρειάζονται αυτές οι προτάσεις. Με συνελεύσεις και συζήτηση και δράσεις παντού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας που μας κυκλώνει.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλ: 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *