Ο φασισμός θεριεύει και η δημοκρατία σιωπά

kasidiaris-lagosΔιόλου τυχαία δεν είναι η μαύρη νεοναζιστική υστερία της οποίας γινόμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό.

Η Χρυσή Αυγή επιδίδεται σε ένα καλά στημένο σόου που λειτουργεί ως υποκατάστατο της φασιστικής δράσης των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους -η οποία έχει διακοπεί με άνωθεν εντολή λόγω της δίκης- προκειμένου να οικοδομήσει ένα προφίλ ανυποχώρητης, σκληρής εθνικοφροσύνης.

Η ευθύνη για την απομόνωση των νεοναζί βαραίνει τον δημοκρατικό χώρο.

Η πολιτική, ηθική και ψυχολογική βία που παρακολουθούμε εδώ και μέρες να ασκεί η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο δεν είναι παρά η μελετημένη τακτική της έντασης και των στημένων σόου που ακολουθεί πλέον τους τελευταίους μήνες, μετά μια μακρά περίοδο σκόπιμης σιωπής.

Οι τραμπουκισμοί αυτοί, στους οποίους επιδίδονται οι χρυσαυγίτες βουλευτές, βλέπουμε διαρκώς να πυκνώνουν γιατί βέβαια αποτελούν υποκατάστατα της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου, τα οποία έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και κυρίως μετά την έναρξη της δίκης.

Οσο λοιπόν υπάρχει η δίκη που υποχρεώνει την οργάνωση να κρύψει τα μαχαίρια, είναι απαραίτητο για τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να διατηρήσει την ίδια τη συνοχή της αλλά και να συνεχίσει να περνάει το βίαιο μήνυμά της στο ακροατήριό της, να προκαλεί αυτά τα σκηνοθετημένα επεισόδια, τα οποία την κρατούν και στην επικαιρότητα.

Και μάλιστα επιλέγει πλέον αυτά να σχετίζονται συχνά με τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», διότι η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροδεξιό ή και δεξιό ακροατήριο, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως ένα σκληρό «κόμμα» του πολιτικού χώρου της «εθνικοφροσύνης».

Ενδεικτικό είναι το κήρυγμα μίσους κατά του τουρκικού λαού από τον ευρωβουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Ελευθέριο Συναδινό, που τον περασμένο Μάρτιο, επικαλούμενος ανώνυμους «Οθωμανούς λόγιους», έλεγε ότι «ο Τούρκος είναι πνευματικά βάρβαρος, θεομπαίχτης, αγύρτης και βρομιάρης», υποχρεώνοντας τον Μάρτιν Σουλτς να καλέσει τον φρούραρχο προκειμένου να τον οδηγήσει έξω από την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για παραβίαση των αξιών της Ε.Ε.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ίδιος και ο άλλος χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης είχαν εισβάλει σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε ακόμα το σκηνοθετημένο σόου του Κασιδιάρη και του Χρ. Παππά τον περασμένο Φεβρουάριο στην επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου οι δύο χρυσαυγίτες άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, της κυβέρνησης και των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονταν στη συνεδρίαση, μιλώντας ανάμεσα σε άλλα για«Φιλιππινέζες των προσφύγων», ενώ βέβαια καταφέρονταν και κατά των ίδιων των προσφύγων.

Μάλιστα ενώ η συνεδρίαση ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ο Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε το ίδιο του το σόου, προκειμένου στη συνέχεια να βγει στη δημοσιότητα.

Στους χρυσαυγίτες ζητήθηκε να ανακαλέσουν τις ύβρεις, πράγμα το οποίο δεν έκαναν και τελικά το επεισόδιο έληξε με την κλήση τότε, από πλευράς του προέδρου της επιτροπής Κώστα Δουζίνα, του φρούραρχου, οπότε οι Κασιδιάρης και Παππάς οδηγήθηκαν έξω από την αίθουσα.

Φυσικά υπάρχει και το επεισόδιο του Λαγού στην Ολομέλεια της Βουλής τον Μάιο, κατά το οποίο αρχικά ο Παππάς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό με τον υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη να του απαντάει ότι «δεν έχετε δικαίωμα να εμφανίζεστε με μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας όταν υπερασπίζεστε ό,τι πιο απεχθές έχει υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία, τα κρεματόρια», ενώ πρόσθεσε:«Ενέχεστε σε δολοφονίες».

Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες βουλευτές άρχισαν να ωρύονται με πρωταγωνιστή τον Λαγό, στον οποίο τελικά, επειδή δεν αποχωρούσε από την αίθουσα, επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις.

Αντίστοιχο επεισόδιο είχε προκαλέσει και πάλι ο Λαγός τον Οκτώβριο του 2015 στην Ολομέλεια της Βουλής που καταφέρθηκε κατά του ΚΚΕ, ενώ κινήθηκε και με απειλητικό τρόπο προς τους βουλευτές του, που ζητούσαν να έρθει ο φρούραρχος, ο οποίος τελικά δεν κλήθηκε.

Αλλά και μόλις τον προηγούμενο μήνα ο Παππάς καταφέρθηκε κατά του Πάνου Καμμένου, με τον τελευταίο να επισημαίνει τη ναζιστική ιδεολογία του πρώτου.

Στην ίδια στρατηγική της Χρυσής Αυγής εντάσσεται η χθεσινή επίθεση στη Βουλή του Λαγού και του Παναγιώταρου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, όπως επίσης και τα στημένα σόου που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να δίνει ο Κασιδιάρης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ, παρουσία των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι μπαίνοντας σε συζήτηση μαζί του τού προσέφεραν «πολιτική νομιμοποίηση».

Το τελευταίο του σόου ο Κασιδιάρης το έδωσε μπροστά στην κάμερα του «Αλφα», διακόπτοντας την ανταπόκριση της δημοσιογράφου του σταθμού από τη Βουλή και παρεμβαίνοντας στο πλάνο με τον ισχυρισμό ότι λέγονταν «ψέματα».

Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι βέβαια ήπιας έντασης σε σχέση με τα γρονθοκοπήματα σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη στο τηλεοπτικό στούντιο του «Αντέννα», τον Ιούνιο του 2012, την εποχή δηλαδή που η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής βρισκόταν ακόμα στο απόγειό της.

Την ίδια ώρα, ενώ η οργάνωση επισήμως αρνείται την ιδεολογία της, στελέχη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεσαλώνουν με ανοικτά ναζιστικά σχόλια.

Και ενώ με κάθε ξέσπασμα των χρυσαυγιτών οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης… πέφτουν από τα σύννεφα, την ίδια ώρα το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου δεν έχει τολμήσει να τους απομονώσει ως ναζιστικό μόρφωμα και βέβαια ως υπόδικους για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όταν μάλιστα υπάρχουν πάνω από 20 καταδίκες σε υποθέσεις εγκληματικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

Οπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, «το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έξαρση αυτού του φαινομένου της επαναλαμβανόμενης κακοήθειας και των ύβρεων από τη Χρυσή Αυγή, γεγονός το οποίο διαλύει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Θα ήταν ευκταίο να βρεθούν τρόποι, χρησιμοποιώντας τον κανονισμό της Βουλής, οι οποίοι θα βοηθήσουν να περιοριστούν και να εξαφανιστούν αυτά τα επεισόδια τα οποία αποτελούν σοβαρή διατάραξη της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας».

Πηγή: Γιάννης Μπασκάκης – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *