Με γελοιότητες πατάσουν την διαπλοκή και την φοροδιαφυγή

f92620191e56cdd9124d65300bb73674Τελικά καταντάν γελοίοι οι κυβερνώντες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί που δίνουν τις εντολές. Είναι και τα «όργανα» τους, μπάτσοι και εφοριακοί που θέλοντας να επιδείξουν «έργο» (κυνηγώντας την φοροδιαφυγή υποτίθεται) δεν διστάζουν να δείξουν την απανθρωπιά τους αλλά και να γελοιοποιηθούν.

Το τελευταίο σχετικό κρούσμα μας το πληροφορεί η τοπική εφημερίδα «Ροδιακή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «θύματα των… φορολογικών ελέγχων έπεσαν τα γαϊδουράκια της Λίνδου, και μάλιστα στους ιδιοκτήτες τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παράβαση της νομοθεσίας».
Όπως αναφέρει το ίδιο έντυπο εκεί υπάρχει ένας σύλλογος ονηλατών που ονομάζεται ο «Ο Κλεόβουλος». Διαθέτει κάποια γαϊδουράκι και οι τουρίστες έναντι 5 ευρώ τα χρησιμοποιούν για να ανεβαίνουν στην ακρόπολη της Λίνδου.

Πήγαν, λοιπόν, εκεί οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι η «επιχείρηση» ότι δεν είχε γίνει έναρξη δραστηριότητας στη ΔΥΟ και ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις σε πέντε τουρίστες που χρησιμοποίησαν τα γαϊδουράκια και επέβαλαν στον σύλλογο πρόστιμο που έφτασε συνολικά τα 4.250 ευρώ!

Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Την μια κατάσχουν τα όργανα πλανόδιων μουσικών και τους μηνύουν για επαιτεία, την άλλη επιβάλλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μια υπέργηρη γριούλα 79 (!!!) ετών, στα Τρίκαλα για την πώληση «7 κιλών σπανακιού, και 5 μάτσα παντζαριών», και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Γνωστή είναι η δικαστική περιπέτεια που πέρασε ένας καστανάς στην Θεσσαλονίκη καθώς και ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε όταν ότι οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και μήνυσαν μια γιαγιούλα 67 ετών που έκανε το «έγκλημα» «να πουλάει καρβουνάκια θυμιάματος και μοσχολίβανο χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια πώλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *